Επικαιρότητα

Τσίπρας: «Δώστε σε εμάς τα κλειδιά»

Απάντηση στην δήλωση που φέρεται έκανε ο Γιάννης Στουρνάρας προς την τρόικα αν θέλουν νέα μέτρα, καλύτερα να δώσουν τα… κλειδιά στον ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας.

Το… γάντι που φέρεται να πέταξε στην τρόικα ο Γιάννης Στουρνάρας : «αν θέλετε άλλα μέτρα, πάρετε τα κλειδιά και δώστε τα στον Τσίπρα», σήκωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Σε άρθρο του με τίτλο «Δώστε μας τα κλειδιά» στην «Εφημερίδα των Συντακτών», τη Δευτέρα, ο κ. Τσίπρας καλεί τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να «παγώσει» αμέσως τις αδιέξοδες –όπως τις χαρακτηρίζει, συζητήσεις με την τρόικα και να αρχίσει περιοδεία στον ευρωπαϊκό Νότο.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, ο στόχος της Αθήνας πρέπει να είναι μια συμφωνία με τις υπόλοιπες κυβερνήσεις της Νότιας Ευρώπης ότι δεν θα γίνει αποδεκτή παρόμοια λύση με αυτή της Κύπρου.

Για το λόγο αυτό ο κ. Τσίπρας καλεί τον κ. Σαμαρά, «να πάει στην Κύπρο, στην Ιταλία, στην Πορτογαλία και στην Ισπανία».

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να διερευνήσει μια νέα στρατηγική ώστε να δημιουργηθεί ευρύ μέτωπο δυνάμεων που θα αμφισβητήσει και θα ανατρέψει τη νεοφιλελεύθερη γερμανική ηγεμονία στην Ευρώπη :

«Αλλιώς, νόημα δεν έχει. Ας μας παραδώσει τα κλειδιά από τώρα, να βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Ας προκηρύξει άμεσα εκλογές», καταλήγει ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x