Επικαιρότητα

Τσίπρας: Είναι αναγκαίο να γίνουν μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό

«Δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα» τόνισε στην ομιλία του ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στην μεγάλη εκδήλωση που διοργανώνει το περίφημο ίδρυμα Κλίντον με θέμα «η κρίσιμη καμπή, προώθηση της ανάπτυξης στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη» συμμετέχει ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Μιλώντας στο συνέδριο ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους τονίζοντας ότι «δώσαμε μεγάλη μάχη και πήραμε μια δύσκολη απόφαση να παραμείνουμε στην ευρωζώνη. Με τη συμφωνία η Ελλάδα έχει για πρώτη φορά ένα ρεαλιστικό πρόγραμμα. Πιστεύω πως αυτή η απαίσια συζήτηση για το Grexit έχει τελειώσει».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός στη συνέχεια στάθηκε στο τι πρέπει να γίνει από εδώ και πέρα στη χώρα ώστε να βγει από το οικονομικό αδιέξοδο: «Θέλουμε να κάνουμε μεταρρυθμίσεις, αλλά προϋπόθεση είναι ένα σταθερό περιβάλλον. Είναι ώρα να βάλουμε την ανάπτυξη στην ατζέντα» υπογράμμισε, προσθέτοντας: «Είναι αναγκαίο να γίνουν αλλαγές, μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό. Είναι πολύ σημαντικό να επενδύσουμε στη νέα τεχνολογία, την καινοτομία».

Εξέφρασε μάλιστα την πεποίθησή του πως «η Ελλάδα θα αποτελέσει έναν πολύ ελκυστικό επενδυτικό προορισμό στο μέλλον. Η χώρα μας θα πρέπει να παραμείνει σημείο σταθερότητας και αυτό γίνεται μόνο αν ξεπεράσει την κρίση».

Στην εκδήλωση την οποία μεταδίδει το CNN, συμμετέχουν, πέραν φυσικά του ίδιου του πρώην πρόεδρου των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, ο οικονομολόγος Τζόζεφ Στίγκλιτς και η Λούκα Κατσέλη, o διεθνής επενδυτής Τζωρτζ Σόρρος αλλά και η Γιάννα Αγγελοπούλου.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x