Επικαιρότητα

Τσίπρας: «ΕΝΦΙΑ και το 2015 αν δεν επιτευχθούν οι στόχοι»

Η επιβολή ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει αν δεν υπάρξει πλεόνασμα 1,5%. «Μας παραπλάνησαν ο Ντράγκι και ο Ντάισελμπλουμ-Κάναμε λάθος» Στο μυαλό του το δημοψήφισμα.

Ο κύριος Τσίπρας αναφερόμενος στο γεγονός πως δεν έχει επέλθει συμφωνία ακόμη, καθώς η κυρία Μέρκελ κατά κύριο λόγο αντιστέκεται, δήλωσε ότι «έχει διαφανεί ότι η Καγκελάριος έχει πρόθεση για λύση». «Μια χρεοκοπία θα ήταν αποτυχία για εμάς και την κυρία Μέρκελ, η οποία όμως βρίσκεται εγκλωβισμένη στην πολιτική της αδυναμία να παραδεχθεί ότι το πρόγραμμα που εφαρμόστηκε επί πέντε χρόνια στην Ελλάδα ήταν αποτυχημένο».

Ο πρωθυπουργός, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο STAR και στο Νίκο Χατζηνικολάου είπε: «Βρισκόμαστε σε μια σκληρή αντιπαράθεση, μια σκληρή διαπραγμάτευση. Ολοι είχαν προεξοφλήσει ότι δεν θα υπήρχε συμφωνία στις 20 Φλεβάρη, όμως μετά τις 20 του Φλεβάρη διεξάγεται μεγάλη μάχη να παρθούν πίσω σημεία της συμφωνίας που ήταν επιτυχία για την Ελλάδα. Δεν σκίσαμε το μνημόνιο σε μία νύχτα, δεν ξεφύγαμε από την επιτήρηση μεμιάς, όμως πήραμε συμφωνία που δίνει δυνατότητες στην Ελλάδα να ξεφύγει από το μέιλ Χαρδούβελη και τις δεσμεύσεις της προηγούμενης κυβέρνησης» ανέφερε ο πρωθυπουργός.

Όσον αφορά στις κατηγορίες για το ότι ακόμα δεν έχει επέλθει η συμφωνία με τος εταίρους, ο κύριος Τσίπρας τόνισε: «Θα ήταν για 'μενα πολύ εύκολο να βάλλω την υπογραφή μου και να έχω συμφωνία, αλλά όχι μόνο δεν θα πέρναγε από τη Βουλή, αλλά δεν έχω αυτή την εντολή από τον ελληνικό λαό».

Στην συνέχεια, ο κύριος Τσίπρας αναφέρθηκε στους πολιτικούς του αντιπάλους πως «είχαν επιλέξει από πριν εσκεμμένα δίμηνη και όχι εξάμηνη παράταση. Οι πολιτικοί μας αντίπαλοι έστησαν αυτή την παγίδα με την βοήθεια ισχυρών ευρωπαϊκών κέντρων και την προπαγάνδισαν κιόλας, ότι πρόκειται για αριστερή παρένθεση» τονισε ο κύριος Τσίπρας. «Επιχαίρουν στην προοπτική αποτυχίας και δείχνουν να αδιαφορούν για τις συνέπειες» πρόσθεσε.

Κάναμε λάθη γιατί μας παραπλάνησαν, όπως συνέβη στις 18 του Φλεβάρη, όταν η ΕΚΤ πήρε μια απόφαση που δεν στέκει ηθικά και πολιτικά, τόνισε ο πρωθυπουργός και επεσήμανε ότι με την απόφαση εκείνη, αποκλείστηκε η δυνατότητα των συστημικών τραπεζών να αναχρηματοδοτούν την Γενική Κυβέρνηση. «Όταν θέσαμε εγώ στον κύριο Ντάισελμπλουμ και ο κύριος Βαρουφάκης στο Eurogroup το θέμα αυτό, πήραμε την δέσμευση ότι θα αποκατασταθεί το λάθος αυτό. Το λάθος μας ήταν ότι πήραμε προφορική δέσμευση και όχι γραπτή» επεσήμανε ο πρωθυπουργός.

Δεν υπάρχει μνημόνιο, όμως αυτοί που αποτελούν τα τεχνικά κλιμάκια των θεσμών δεν έχουν αλλάξει άποψη, καθώς θεωρούν το μνημόνιο παιδί τους και δεν θέλουν να το σκοτώσουν, ανάφερε ο πρωθυπουργός σχηματικά.

«Νίκη στα σημεία, αλλά σημαντική», χαρακτήρισε ο κύριος Τσίπρας την κατάργηση της τρόικας και της διαδικασίας αξιολόγησης που συνήθιζαν να ακολουθούν τα στελέχη της.

«Δεν θέλω να ωραιοποιήσω την πραγματικότητα, αλλά ούτε και να την δραματοποιήσω, πρέπει να πούμε την αλήθεια», τόνισε ο πρωθυπουργός και ανέφερε ότι η διαπραγμάτευση γίνεται γιατί ακόμα υπάρχουν στο τραπέζι υφεσιακά μέτρα, οι ομαδικές απολύσεις, οι περικοπές συντάξεων.

«Το θέμα του ασφαλιστικού είναι σοβαρό και θα το βρούμε μπροστά μας, όμως πιστεύει κανείς ότι θα λυθεί στο πλαίσιο μιας ενδιάμεσης συμφωνίας; Τελειώνοντας το μνημόνιο και βγαίνοντας από τη λιτότητα θα έχουμε ένα πρόγραμμα ανάπτυξης που θα μπορεί να αντιμετωπίσει "παράπλευρες απώλειες" όπως είναι και το ασφαλιστικό, που ήταν "θύμα" του κουρέματος και της ανεργίας», δήλωσε ο κύριος Τσίπρας.

«Η ενδιάμεση συμφωνία βολεύει και εμάς και τους πιστωτές, ώστε να αποκατασταθεί κλίμα εμπιστοσύνης και έχοντας αποκαταστήσει τις γέφυρες να συζητήσουμε με μία άνεση, που δεν την βλέπουμε πλέον, γιατί έχουμε καθυστερήσει δραματικά όχι με δική μας ευθύνη, να προετοιμάσουμε το έδαφος με σεβασμό στη λαϊκή ετυμηγορία και τους κανόνες της ευρωζώνης για μια μεγάλη συμφωνία. Ετσι κάνουμε μια υποχώρηση και λέμε ελάτε να τα βρούμε, ώστε να συμφωνήσουμε στη συνέχεια», εξήγησε ο πρωθυπουργός για την αναγκαιότητα ύπαρξης της ενδιάμεσης συμφωνίας και επανέλαβε πως είναι αισιόδοξος πως υπάρχουν θέματα σύγκλισης και πως η ελληνική πλευρά θα «τα βρει» με τους εταίρους.

«Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας»

«Eάν η χώρα κινηθεί το επόμενο διάστημα σε ομαλό πλαίσιο και πιάσουμε τους στόχους μας για πρωτογενές πλεόνασμα 1,2% και ανάπτυξη 1,4%, πιστεύουμε να μπορέσουμε στο δεύτερο εξάμηνο να δούμε το θέμα του ΕΝΦΙΑ, είπε ο Πρωθυπουργός και συμπλήρωσε: «Εάν δεν το καταφέρουμε αυτό και θέλω να είμαι ειλικρινής δεν θα είναι θέμα τρόικας, θα είναι θέμα προτεραιοτήτων. Δεν θα μπορέσουμε»

Ακολούθως τόνισε: «Η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ συνεπώς και του αφορολόγητου, έχει να κάνει με την πορεία της οικονομίας και τις δυνατότητες που θα έχουμε να μπορέσουμε ανταποκριθούμε στους στόχους μας. Αλλιώς θα πάει για το 2016»

Για εκλογές και δημοψήφισμα

«Εάν βρεθώ στη δύσκολη θέση -που δεν το ελπίζω γιατί πιστεύω ότι κανείς δεν θα έχει στην Ευρώπη όφελος από τη ρήξη- να έχω συμφωνία που με βγάζει από τα όρια που μου έχει δώσει η λαϊκή εντολή, δεν έχω άλλο αποκούμπι εκτός του λαού. Προφανώς, όχι με εκλογές. Ποιος ο λόγος να πάμε σε εκλογές;» είπε ο πρωθυπουργός ενώ στην απάντηση πως θα μπορούσε να πάει σε εκλογές να πετύχει μεγαλύτερη συνοχή της κυβέρνησης σχετικά με τις διαφορετικές απόψεις ο κ. Τσίπρας ανταπάντησε: «Είναι πλεονέκτημα η πολυσυλλεκτικότητα του ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο Βαρουφάκης είναι asset για την κυβέρνηση»

«Τόσο εγώ όσο και το σύνολο της κυβέρνησης στηρίζουμε τον Γιάνη Βαρουφάκη, που έχει ενοχλήσει γιατί μιλάει τη γλώσσα τους καλύτερα από ό,τι τη μιλάνε αυτοί, βεβαίως με ριζοσπαστικές θέσεις. Ο κύριος Βαρουφάκης είναι asset για την κυβέρνηση» δήλωσε ο κύριος Τσίπρας αναφερόμενος στο πρόσωπο του υπουργού Οικονομικών.

Ο κύριος Τσίπρας επιχείρησε να δικαιολογήσει την απόφαση του κυρίου Βαρουφάκη να μην συμμετέχει στο δείπνο των ομολόγων του υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, λέγοντας χαρακτηριστικά πως δεν μπορεί κανείς να μην έχει ανθρώπινα συναισθήματα, όταν άλλα λένε μπροστά του και άλλα βγαίνουν και λένε μετά.

Ο πρωθυπουργός τέλος διέψευσε πως οι συσχετισμοί στο Eurogroup είναι «18-1» και απέδωσε τις διαρροές αυτές σε τακτικές διαπραγμάτευσης.

Είμαστε σε αγαστή συνεργασία με τον Γιάνη Βαρουφάκη, επεσήμανε ο πρωθυπουργός, που απέδωσε σε ανάγκη «αναδιοργάνωσης» τις πρόσφατες αλλαγές στη διαπραγματευτική ομάδα της χώρας.


Πού διαφωνούμε με τους εταίρους

Με τους εταίρους διαφωνούμε στο ασφαλιστικό, διαφωνούμε στην περικοπή των συντάξεων, έχουμε θέμα με τα εργασιακά, εκτός από τις ομαδικές απολύσεις, θέλουμε να αποκαταστήσουμε τις εργασιακές σχέσεις, αλλά και να αποκαταστήσουμε τον κατώτατο μισθό, κάτι που θα γίνει σταδιακά, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Διαφωνούμε στο ΦΠΑ κι αυτά δεν είναι καπρίτσια, ανέφερε ο πρωθυπουργός τονίζοντας: «Δεν θέλουμε οριζόντια μέτρα», ενώ τόνισε πως υπάρχει η σκέψη της επιβολής φόρου «πολυτελούς διανυκτέρευσης».
«Εχουμε προτείνει, ειδικά στα νησιά που υπάρχει μεγάλη κίνηση, να βάλουμε την υποχρέωση η συναλλαγή πάνω από 50 ή 70 ευρώ να γίνεται μόνο με πιστωτική κάρτα».

Για την αντιπολίτευση

Στη συνέχεια λέγοντας ότι διαπραγματεύεται με εκβιαστικούς όρους από την άλλη πλευρά, χαρακτήρισε την αντιπολίτευση τρόικα εσωτερικού λέγοντας «Ζητάω συστράτευση σε μια κρίσιμη εθνική διαπραγμάτευση για να κερδίσουμε περισσότερα και αντί αυτού βλέπω ότι πράγματα που δεν μπορούν να μου τα πουν οι έξω, μου τα λένε οι μέσα, η εσωτερική τρόικα» και συμπλήρωσε πως: «Προϋπόθεση για να πετύχουμε είναι η λαϊκή ενότητα και να μην τσιμπάμε στα διαπραγματευτικά παιχνίδια και τις κινήσεις πανικού για να δημιουργηθεί φόβος. Όποιος φοβάται, χάνει»

Σχετικά με τις φήμες για Grexit

«Το όραμά μου δεν είναι η Ελλάδα έξω από την Ευρώπη» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και προσέθεσε: «Δίνουμε μια μάχη όλοι μας προκειμένου να διασφαλίσουμε τη δυνατότητα η Ελλάδα να ξαναγίνει μια ισότιμη χώρα της Ευρώπης».

Σε ερώτηση για τη διάρκεια της διαπραγμάτευσης ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Πιστεύω και αυτό επιδιώκουμε, να υπάρξει μια ρεαλιστική, λογική εξέλιξη και πολύ σύντομα -ει δυνατόν αυτήν την βδομάδα ή την άλλη εβδομάδα- το αργότερο να έχουμε μία πρώτη συμφωνία σε ένα ελάχιστο αποδεκτό πακέτο στο επίπεδο το θεσμικό - το λεγόμενο Brussels Group - ώστε να πάει και στο Eurogroup για να επικυρωθεί».

"Πιστεύω είμαστε κοντά. Πιστεύω αν κάποιος δε θέλει να δυναμιτίσει ή να τορπιλίσει, είμαστε κοντά σε ένα ελάχιστο πακέτο" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.


«Δεν παίρνουμε τα λεφτά για να τα κουρέψουμε»

Όσον αφορά την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και τα ταμειακά διαθέσιμα ο κ. Τσίπρας σχολίασε: «Ζητάμε από τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τους Οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα αντί να τοκίζουν τα χρήματά τους στις τράπεζες τις συστημικές, να τα τοκίζουν στην Τράπεζα της Ελλάδος, δεν τα παίρνουμε για να τα κουρέψουμε τα χρήματα αυτά»


Για τις επαφές με τον Κώστα Καραμανλή

Όσο αφορά το χαρακτηρισμό ως πολιτικό φλερτ την επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο κ. Τσίπρας έσπευσε να διορθώσει, τονίζοντας πως δεν πρόκειται για φλερτ αλλά για αμοιβαία εκτίμηση. Συμπλήρωσε δε πως: «Θα έλεγα ότι έχουμε μια σχέση αλληλοεκτίμησης αλλά σοβαρές πολιτικές διαφορές» και εν συνεχεία συμπλήρωσε: Υπάρχει μια σχέση πολιτικής εκτίμησης, αλλά σοβαρές πολιτικές και ιδεολογικές διαφορές" τόνισε, ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν του έκανε πρόταση για το αξίωμα του προέδρου της Δημοκρατίας από τον Κώστα Καραμανλή.


Ο νόμος για τα βραχιολάκια «δεν έγινε για να εξυπηρετήσει κάποιους»

Στη συνέχεια, όταν η συζήτηση πέρασε στο Σάββα Ξηρό, ο πρωθυπουργός δήλωσε πως «η προστριβή δεν επηρεάζει τις σχέσεις των 2 χωρών στη διαπραγμάτευση», θέτοντας το ερώτημα του πώς γίνεται να απειλείται η δημοκρατία από έναν άνθρωπο που έχει 99% τύφλωση και πάσχει από σκλήρυνση κατά πλάκας


Για τις φυλακές

«Ο νόμος δεν έγινε για να φωτογραφίσει κάποιον, συμπεριλαμβάνει και τον Ξηρό, δεν μπορεί να κάνεις φωτογραφική αρνητική διάταξη για κάποιον, οφείλεις να τηρήσεις τις βασικές αρχές του νόμου. Εγώ προσωπικά και μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι δυο και τρείς φορές πιο ευαίσθητοι στο ζήτημα της τρομοκρατίας», είπε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για τις φυλακές.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις

Όσο αφορά το μέτρο των ιδιωτικοποιήσεων, ο κ. Τσίπρας σχολίασε:«Οι ιδιωτικοποιήσεις είναι χρήσιμες όταν πουλάς σε καλή τιμή, όχι όταν οι τιμές έχουν πέσει τόσο χαμηλά. 'Εχουν μια χρησιμότητα όταν επενδύονται στην πραγματική οικονομία και δημιουργούν ανάπτυξη, θέσεις εργασίας, αποδίδουν. Στη δική μας περίπτωση δεν έχουμε τίποτα από τα δύο. Οι τιμές είναι χαμηλά και ό,τι πουλάμε το βάζουμε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, δεδομένου ότι το χρέος αντί να μειώνεται αυξάνεται με ιλιγγιώδη ταχύτητα» ; είπε ο κ. Τσίπρας.

Συμπλήρωσε δε πως: «Λέμε ότι αν είναι να αξιοποιήσουμε τη δημόσια περιούσια μας για να βγούμε από την κρίση, να το κάνουμε παρότι έχουμε διαφορετική προσέγγιση στα θέματα αυτά. Είναι μια από τις υποχωρήσεις μας. Εντούτοις ζητάμε να μην πηγαίνουν τα χρήματα σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, ένα μέρος του τουλάχιστον να επενδύεται στην πραγματική οικονομία, να δίνει θέσεις εργασίας, να πολλαπλασιάζεται ως ανάπτυξη και ταυτόχρονα να υπάρχει η δυνατότητα - αυτό ενδεχομένως να μην μπορεί να καταστεί εφικτό για τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν γίνει - μια συμμετοχής του ελληνικού δημοσίου, η λογική των αναπτυξιακών κοινοπραξιών, γιατί με αυτό τον τρόπο θα έχουμε ένα διαρκές έσοδο που θέλουμε να πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία», βάζοντας στο τραπέζι το ΤΑΙΠΕΔ όπου υπάρχουν 100-120 εκατ. ευρώ real estate, τη ΔΕΣΦΑ, τη διαδικασία πώλησης της SOKAR με βάση τους κανόνες ευρωπαϊκού ανταγωνισμού, τον ΟΔΙΕ και τον Αστέρα που 'όπως ανέφερε έχει κολλήσει στο ΣτΕ. Τέλος, σημείωσε ότι τα δύο μεγάλα θέματα στα οποία η κυβέρνηση επιθυμεί επαναδιαπραγμάτευση είναι το αεροδρόμιο και λιμάνι του Πειραιά.


«Δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια καγκελάριος η Μέρκελ»

Σε ερώτηση όσο αφορά την Άνγκελα Μέρκελ και την άποψη που σχημάτισε όταν τη γνώρισε, ο πρωθυπουργός είπε: «Δεν τη γνώριζα προσωπικά, την γνώριζα πολιτικά. Πολλές φορές η προσωπική γνωριμία είναι αρκετά διαφορετική. Τώρα που τη γνώρισα από κοντά λέω ότι δεν είναι τυχαίο που είναι τόσα χρόνια καγκελάριος. Είναι επιμελής, μελετημένη και διαβασμένη που έχει τη γερμανική κουλτούρα που θέλει να λέει ο άλλος την αλήθεια και να μην κοροϊδεύει. Εγώ αυτό επιχειρώ»



Τεράστιο πρόβλημα το μεταναστευτικό

Όσο αφορά το μεταναστευτικό τόνισε πως: «Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Τουρκία», ενώ δήλωσε πως: «Η Ευρώπη πρέπει να σταματήσει να στρουθοκαμηλίζει». Στη συνέχεια είπε πως η προηγούμενη κυβέρνηση έλαβε 90 εκατομμύρια για οργάνωση κέντρων προσφύγων και δεν τα αξιοποίησε.
«Είναι ένα τεράστιο πρόβλημα και μια μεγάλη πρόκληση όχι μόνο για την Ελλάδα, για την Ευρώπη. Ένα από τα κρισιμότερα θέματα που έχει να διαχειριστεί η Ευρώπη».

«Έχει αυξηθεί πράγματι η εισροή. Κατά μεγάλο ποσοστό είναι προσφυγική η ροή και όχι μεταναστευτική" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός τονίζοντας ότι "δεν είναι θέμα για ανέξοδους λαϊκισμούς».

"Βγήκε να μας κατηγορήσει η Νέα Δημοκρατία τις πρώτες μέρες μετά το Πάσχα ότι ανοίξαμε εμείς τα σύνορα και μπήκανε μέσα" συνέχισε ο Αλέξης Τσίπρας.


Για τις επαφές με Ρωσία και Ιράν

«Δεν πήγαμε ως επαίτες στη Ρωσία και το Ιράν» είπε ο πρωθυπουργός, λέγοντας πως οι προηγούμενες κυβερνήσεις είχαν αρνηθεί χωρίς να ξέρει το λόγο. Εν συνεχεία αποκάλυψε πως η συμφωνία με τη Ρωσία για τον αγωγό, περιλαμβάνει κατασκευή του εξ ολοκλήρου από ελληνικές εταιρίες κάτι που θα αποφέρει στην Ελλάδα, έσοδα της τάξης των 100-150 εκατομμυρίων σε ετήσια βάση.


Για τις 100 δόσεις

Ερωτώμενος για το μέτρο της ρύθμισης των 100 δόσεων, ο κ. Τσίπρας αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής έχει αποφέρει έσοδα 150 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ το ποσό των ρυθμιζόμενων χρεών αγγίζει το 1,4 δισ. ευρω: «Είναι ένα μέτρο που παρά τις ατέλειές του αποδίδει»


«Αιώνια ανύπαρκτο θέμα»

"Το να είναι κανείς στις λίστες -γιατί μόνο εκεί βρίσκεται- μιας γραμματείας ενός πανεπιστημιακού ιδρύματος δεν επιβαρύνει οικονομικά κανέναν" διευκρίνισε ο Πρωθυπουργός για το θέμα των «αιωνίων φοιτητών» ενώ πρόσθεσε: "Μεγαλύτερο πρόβλημα και κλίμα αρνητικό έκαναν τα ρουσφέτια του κ. Λοβέρδου που έκανε μετεγγραφές και έκλεισαν περιφερειακές σχολές".

"Θα σας εκπλήξω αν σας πω ποιος εισηγήθηκε πρώτος σε υπουργικό συμβούλιο να ξαναδούμε το θέμα του ασύλου. Ο Γιάννης Πανούσης"

Σχετικά με τις πρόσφατες καταλήψεις, ο πρωθυπουργός απάντησε πως τις περισσότερες φορές είναι καλύτερο να διαλέγεσαι, παρά να επεμβαίνεις και να κάνεις τα πράγματα χειρότερα ενώ παρέθεσε και τα γεγονότα του 2008 στα οποία είχε χαρακτηρίσει σωστή τη στάση του τότε Υπ. Εσ. Προκόπη Παυλόπουλου.


Σχετικά με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

«Η Ζωή Κωνσταντοπούλου κάνει καλά τη δουλειά της. Πολλές φορές υπερβάλλει. Όμως η Ζωή Κωνσταντοπούλου, έχει ως στόχο να τηρήσει τον κανονισμό της Βουλής. Η μη τήρηση του κανονισμού της Βουλής, δεν μπορεί να είναι ο κανόνας, επειδή είχαμε συνηθίσει να γίνεται έτσι τα προηγούμενα χρόνια. Πολλές φορές αυτό μπορεί να εκνευρίζει», δήλωσε ο Πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι αυστηρή κριτής. Έτσι πρέπει να είναι. Είναι αυστηρή και με εμάς πολλές φορές και μας κρίνει αυστηρά. Η επίθεση που γίνεται το τελευταίο διάστημα και η στοχοποίηση που γίνει, κατά τη γνώμη μου, κρύβει πολιτική σκοπιμότητα».

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x