Επικαιρότητα

Τσίπρας: Ενίσχυση του ΕΣΥ με 4.500 προσλήψεις

Πρόκειται για εξειδικευμένο προσωπικό -Τα 700 άτομα θα πάνε σε νησιά του Αιγαίου, Θράκη, δυτική Μακεδονία, και Θεσπρωτία.

Την λήψη άμεσων μέτρων για την ενίσχυση των δομών του ΕΣΥ σε προσωπικό, με την πρόσληψη 4.500 γιατρών, νοσηλευτών και παραϊατρικών, προανήγγειλε ο πρωθυπουργός μιλώντας στο υπουργείο Υγείας, μετά από συνάντηση που είχε με την ηγεσία του.

«Οι 700 θα πάνε στα νησιά του Αιγαίου, τη Θράκη, τη δυτική Μακεδονία, και τη Θεσπρωτία, όπως σημείωσε.

Επίσης, προανήγγειλε παρέμβαση στις ΜΕΘ και προσλήψεις ώστε να ανοίξουν όλες οι κλινικές, ογκολογικά νοσοκομεία και ψυχιατρεία. Ενώ προανήγγειλε την κατάργηση των μνημονιακών νόμων που έπληξαν την υγεία.

inner

«Θα εργαστούμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα του ΕΣΥ. Είχε προβλήματα και πριν το μνημόνιο, αλλά τα τελευταία χρόνια δέχτηκε πυρηνική βόμβα στα θεμέλια του, δεν αρμόζει αυτή η εικόνα σε σύστημα υγείας Ευρωπαϊκής χώρας όπως η Ελλάδα. Αυτό θα αλλάξει, δεν είναι όλα αριθμοί, συμβάσεις, ποσά. Είναι υγειά, είναι αγαθό», είπε ο πρωθυπουργός.

«Το μνημόνιο προκάλεσε την παθητική ιδιωτικοποίηση της υγείας, άνοιξε τον δρόμο για την άλωση της δημόσιας υγείας, δεν στήριξε το ΕΣΥ, μόνο τους ιδιώτες. Αυτό το πλήρωσαν οι πολίτες. Περίπου 2,5 εκατ ανθρώπων είναι ανασφάλιστοι, μειώθηκαν οι εργαζόμενοι της υγείας, οι παροχές προς τος πολίτες. Η απορρύθμιση ονομάστηκε μεταρρύθμιση, οι απολύσεις κινητικότητα, το λουκέτο στα νοσοκομεία αλλαγή χρήσης», τόνισε ο κ. Τσιπρας.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι πρωταρχικό μέλημα είναι η αντιμετώπιση των προβλημάτων και η ισότιμη πρόσβαση όλων των πολιτών στην υγεία και η διεύρυνση των παροχών σε φάρμακα, εξετάσεις, εμβόλια.



Αποδείξαμε τη βούληση μας, όπως είπε, καταργώντας το πεντάευρω.

«Επεξεργαζόμαστε όλες τις θετικές μεταρρυθμίσεις όπως ο ηλεκτρονικός φάκελος που αποτελεί άλλωστε ευρωπαϊκή υποχρέωση της χωράς. Θα συνεργαστούμε με τις ένοπλες δυνάμεις, ιδίως τα νοσοκομεία τους», ανέφερε.

Στη συνέχεια σημείωσε την κατάργηση της διάταξης για τη ρατσιστική διαπόμπευση των οροθετικών.

«Στόχος μας είναι επίσης η χάραξη φαρμακευτικής πολιτικής, θα στηρίξουμε την εγχώρια φαμακοβιομηχανία, με κίνητρα άμεσα και έμμεσα για την αύξηση της χρήσης ελληνικών φαρμάκων».

Δεν θα ανεχθούμε κερδοσκοπία και διαφθορά. Προωθούμε την ενοποίηση των πληροφοριακών συστημάτων από την οποία θα εξοικονομηθούν σημαντικά ποσά.

Τέλος δεσμεύτηκε ότι η υγειά θα γίνει και πάλι αγαθό για τους πολίτες, «γιατί μέχρι τώρα ήταν το μεγάλο θύμα του μνημονίου. Θα ξεκινήσουμε από το χώρο της υγείας την μάχη για την ανασυγκρότηση της υγείας, της κοινωνίας, της χωράς. Βήμα βήμα θα προσπαθήσουμε να φτιάξουμε μια χώρα για την οποία θα είμαστε περήφανοι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

inner

Ο πρωθυπουργός έφτασε στο υπ. Υγείας λίγο μετά τις δέκα το πρωί. Στην είσοδο του κτηρίου τον υποδέχτηκε ο κ. Κουρουμπλής και ανέβηκαν μαζί στο γραφείο του στο δεύτερο όροφο. Είχε προηγηθεί μεγάλη επιχείρηση της τροχαίας για τη σύντομη και απρόσκοπτη μετάβαση του κ. Τσιπρα στην Αριστοτέλους από την οικία του στην Κυψέλη.

Είναι η τρίτη φορά τις τελευταίες δυο δεκαετίες που πρωθυπουργός επισκέπτεται το υπουργείο.

Το είχε πράξει ο Μητσοτάκης το 1990 επισκεπτόμενος το υπουργείο επί ηγεσίας Σούρλα και το 1997 ο Σημίτης επί Κώστα Γείτονα.

inner

Τον έντονο συμβολισμό της επίσκεψης επισήμανε ο κ. Σακελλαρίδης ανοίγοντας την εκδήλωση, λέγοντας πως ο πρωθυπουργός θεωρεί πολύ σημαντικό το συγκεκριμένο υπουργείο και τα θέματα που διαχειρίζεται.

Η σημερινή κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να πολεμήσει και να εξαλείψει την υγειονομική φτώχεια που πλήττει τη χώρα, είπε ο υπουργός υγείας, καλωσορίζοντας τον πρωθυπουργό.

Όλοι μας εργαζόμαστε σκληρά για να το καταφέρουμε, έχουμε δίπλα μας όλους τους εργαζόμενους, είπε.

Σημειώνεται ότι στις 12 το μεσημέρι σε συγκέντρωση έξω από το κτήριο του υπουργείου Υγείας καλεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με αίτημα την κατάργηση των μνημονιακών διατάξεων που έχουν πλήξει, όπως λένε, το σύστημα Υγείας.

inner

inner

inner

inner

video platformvideo managementvideo solutionsvideo player

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x