Επικαιρότητα

Τσίπρας: Φυσικά είχα δώσει εντολή στο Βαρουφάκη για plan B

«Είχα δώσει εντολή να συγκροτηθεί σχέδιο άμυνας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στη Βουλή.

Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη για την εκπόνηση του περιβόητου plan B παρείχε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, ισχυριζόμενος ότι ήταν όχι δικαίωμα αλλά υποχρέωση της κυβέρνησης να είναι έτοιμη για όλα τα ενδεχόμενα την ώρα που οι δανειστές ήταν έτοιμοι και όλο και πιο επιθετικοί έχοντας δηλώσει ανοιχτά από το 2012 ότι καταρτίζουν σχέδιο εξόδου της χώρας από το ευρώ.

«Σχέδια εξόδου της χώρας δεν είχαμε και ποτέ δεν επεξεργαστήκαμε», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, από το βήμα της Βουλής, απαντώντας στην επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, η οποία ζήτησε από τον πρωθυπουργό να τοποθετηθεί σχετικώς στην Ώρα του Πρωθυπουργού.

«Όταν οι εταίροι είχαν στο τραπέζι σχέδιο Grexit, εμείς δεν θα έπρεπε να προετοιμαστούμε;» διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας, ο οποίος είπε ότι είχε δώσει προσωπικά εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ένα σχέδιο άμυνας της χώρας, σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

«Παρακολουθώ προσπάθεια να στοχοποιηθεί η διαδικασία στην προσπάθεια της κυβέρνησης να διαπραγματευτεί. Είναι λογικό κάποιοι να προσπαθούν ακριβώς γιατί αισθάνονται ότι στα δικά τους τα χρόνια όχι μόνο δεν διαπραγματεύθηκαν και δεν έφτασαν στα όρια για το καλό του λαού, αλλά έπαιρναν έτοιμα όλα όσα τους έφερναν οι εταίροι» πρόσθεσε ο κ. Τσίπρας.

«Όλος αυτός ο ορυμαγδός δηλώσεων θα ήταν διασκεδαστικός αν δεν έκρυβε πολιτικές σκοπιμότητες. Στόχο έχει όχι μόνο να ποινικοποιήσει την αυτονόητη προσπάθεια της κυβέρνησης να προετοιμαστεί για τυχόν ατύχημα, την ώρα που ευρωπαϊκοί και γερμανικοί κύκλοι ακόμα θέλουν ένα Grexit» σημείωσε και πρόσθεσε ότι η στοχοποίηση αυτή «ίναι επικίνδυνη γιατί η μάχη της διαπραγμάτευσης δεν τελείωσε, συνεχίζεται και θα συνεχιστεί».

«Θα έπρεπε να μας εγκαλέσετε εάν δεν είχαμε σχέδιο έκτακτης ανάγκης» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν έχετε ακούσει τίποτα για το plan B των 1000 σελίδων της Κομισιόν; Εάν όχι αφήστε με να σας θυμίσω.Για πρώτη φορά είχε λεχθεί επισήμως το 2012 ότι ετοιμάζεται τέτοιο σχέδιο. Επικαιροποιείται συνεχώς και παραδέχθηκε την ύπαρξή του ο Γιούνκερ δύο μέρες μετά το δημοψήφισμα. Ρωτήστε αυτούς ποιο είναι αυτό το σχέδιο των 1000 σελίδων και τι περιλαμβάνει. Ρωτήστε το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας, υπογραμμίζοντας ότι «εάν λοιπόν οι εταίροι είχαν έτοιμο και το δήλωναν ένα σχέδιο Grexit, εμείς ως κυβέρνηση δεν έπρεπε να σχεδιάσουμε τις άμυνές μας για το ενδεχόμενο να γίνει αυτό το σχέδιο πράξη; Είχαμε όχι μόνο το δικαίωμα αλλά υποχρέωση απέναντι στους πολίτες».

«Καταλαβαίνω απόλυτα την πολιτική σκοπιμότητα του αντιπερισπασμού που επιχειρείτε» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «είναι σαν να βρίσκεται σε πολεμική απειλή μία χώρα και εσείς να κατηγορείτε το υπουργείο Άμυνας της χώρας ως φιλοπόλεμο επειδή προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα».

«Φυσικά και αυτονοήτως είχα δώσει εντολή στον υπουργό Οικονομικών να συγκροτήσει ομάδα σχεδίου Β για έκτακτη ανάγκη. Αυτό είναι ένδειξη ότι το επεδίωκα;» διερωτήθηκε ο κ. Τσίπρας, χαρακτηρίζοντας «κωμικό να αποκαλείτε μέγα πολιτικό σκάνδαλο την αυτονόητη προετοιμασία μίας κυβέρνησης την ώρα που η άλλη πλευρά γινόταν όλο και πιο επιθετική».

«Την επόμενη φορά που θα ψάξετε για σκάνδαλα και για παράνομες πράξεις να ψάξετε στο κόμμα σας, όχι στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, όχι στον Γιάννη Βαρουφάκη. Να ψάξετε υπόθεση υποβρυχίων, PSI, θαλασσοδανείων της ΑΤΕ, τη μεταβίβαση των ακινήτων του ΤΑΙΠΕΔ που ερευνά σήμερα η Δικαιοσύνη που ανασαίνει. Όχι στην κυβέρνηση που έδωσε μάχη για τον ελληνικό λαό» σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x