Επικαιρότητα

Τσίπρας: «Με τη δύναμη των Ελλήνων στις διαπραγματεύσεις»

Αισιόδοξος για την πορεία της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους δήλωσε στη συνάντηση με τον Κάρολο Παπούλια, το μεσημέρι της Τετάρτης, ο πρωθυπουργός. «Ελπίζω να πετύχετε» ευχήθηκε ο κ. Παπούλιας.

«Βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, καταθέτουμε προτάσεις και ευελπιστούμε να περάσουμε τον κάβο» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας στο τετ-α-τετ που είχε με τον απερχόμενο Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Τετάρτη. «Η Ευρώπη ζει μια ιστορική περίοδο, ελπίζω να πετύχετε στην προσπάθειά σας, για να δει καλύτερες ημέρες ο λαός» απάντησε ο Κάρολος Παπούλιας.

«Περιμέναμε τις δυσκολίες. Έχουμε όμως την πρωτόγνωρη συμπαράσταση του ελληνικού λαού που μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε» είπε για τις κρίσιμες διαπραγματεύσεις με τους εταίρους ο πρωθυπουργός.

Ακολουθούν συναντήσεις του επικεφαλής της κυβέρνησης με τους προέδρους του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη (1 μ.μ.) και του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (2 μ.μ.).

Εντός της ημέρας κατατίθεται το αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης για την ολιγόμηνη παράταση μέχρι και έξι μήνες, της δανειακής συμφωνίας που έχει συνάψει η Ελλάδα με τους εταίρους.

Με τρία μηνύματα που ανάρτησε στο twitter ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί αναφέρεται σε «πρόγραμμα που καταρτίστηκε» και συμπληρώνει ότι «οι τελευταίες συνεδριάσεις του Γιούρογκρουπ ήταν εποικοδομητικές».

«Δεν υπάρχει δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα, αλλά Μνημόνιο και το ερώτημα είναι αν αυτό θα ολοκληρωθεί ή θα παραταθεί» επανέλαβε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο γερμανικό δημόσιο ραδιόφωνο, τηρώντας σταθερά αδιάλλακτη στάση.

Μήνυμα ενότητας σε αυτήν την κρίσιμη για τη χώρα συγκυρία έστειλε μεσούσης της διαπραγμάτευσης ο υποψήφιος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
«Μην ξεχνάμε τι συμβολίζει αυτές τις δύσκολες ώρες ο θεσμός και τι επιτάσσουν οι επιταγές του Συντάγματος», δήλωσε στους δημοσιογράφους το πρωί της Τετάρτης.

Υπέρ του Προκόπη Παυλόπουλου θα ταχθούν στην αποψινή ψηφοφορία (7.30 μ.μ.) στη Βουλή, ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες και Νέα Δημοκρατία. Δικό τους υποψήφιο, τον καθηγητή συνταγματικού δικαίου Νίκο Αλιβιζάτο, θα στηρίξουν Ποτάμι και ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ θα δηλώσει «παρών».

«Η επιλογή του κ. Παυλόπουλου ως νέου Προέδρου της Δημοκρατίας από την κυβέρνηση βασίζεται στην πεποίθηση ό,τι μπορεί να εκφράσει το λαό αυτή τη στιγμή» σχολίασε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Εν τω μεταξύ, ανανέωση του Μηχανισμού Έκτακτης Παροχής Ρευστότητας (ELA) προς την Ελλάδα για μία ακόμη εβδομάδα, αναμένεται να εγκρίνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που συνεδριάζει την Τετάρτη.

Την ίδια ώρα στα πιστωτικά ιδρύματα της χώρας, και παρά τις αλλεπάλληλες διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, εξακολουθεί να καταγράφεται σημαντική εκροή χρημάτων.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x