Επικαιρότητα

Τσίπρας - Μητσοτάκης συναντήθηκαν στο Μαξίμου για το Κυπριακό

Συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη στο Μαξίμου, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για το Κυπριακό, ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης.

Έληξε, προ ολίγου, η συνάντηση Τσίπρα-Μητσοτάκη, στο Μαξίμου, στο πλαίσιο των διαδοχικών συναντήσεων του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς αρχηγούς, για το Κυπριακό, ενόψει της διάσκεψης της Γενεύης, την ερχόμενη Πέμπτη.

«Ελπίζω ότι αυτό δεν θα είναι και το τέλος της διαπραγμάτευσης, αν τα πράγματα δεν πάνε καλά», είπε ο πρωθυπουργός, στον διάλογο που είχε με τον κ. Μητσοτάκη. «Είναι σημαντικό να υπάρχει εθνική γραμμή», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε πως παρότι έχει διανυθεί μεγάλη απόσταση μέχρι τώρα, «τα μεγάλα θέματα στο Κυπριακό είναι μπροστά μας».

Στις 12 το μεσημέρι, ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τη Φώφη Γεννηματά ενώ την πόρτα του Μαξίμου θα περάσουν αργότερα ο Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Σταύρος Θεοδωράκης και ο Βασίλης Λεβέντης, πριν κλείσει ο κύκλος των επαφών με τον Πάνο Καμμένο, στις 8:30 το βράδυ.

Στη διάσκεψη της Γενεύης, την ερχόμενη Πέμπτη, το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπροσωπηθεί από τον υπουργό Εξωτερικών, Μπόρις Τζόνσον, σύμφωνα με πληροφορίες βρετανών διπλωματικών συντακτών.

«Εάν μία συμφωνία μοιάζει πιθανή, είναι δυνατό να παραστεί ακόμη και η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι» (μαζί με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Τούρκο πρόεδρο, Ερντογάν), σχολιάζει το BBC.
Αν και η συμμετοχή του τούρκου προέδρου, Ερντογάν, δεν έχει αποκλειστεί επισήμως, προς το παρόν, βέβαιη είναι μόνο η παρουσία του πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλντιρίμ.

Σήμερα, ξεκινούν στη Γενεύη οι διμερείς συναντήσεις Αναστασιάδη – Ακιντζό, με την Τουρκοκυπριακή πλευρά να εμφανίζεται αμετακίνητη, τόσο στο εδαφικό όσο και στο θέμα των εγγυήσεων.


Πηγή: Skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x