Επικαιρότητα

Τσίπρας: «Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι»

Με όλα τα μέτωπα ανοικτά ο πρωθυπουργός βλέπει «ισχυρές συμμαχίες της χώρας στην Ευρώπη»

Παρά το γεγονός ότι ο νέος κύκλος αντιπαραθέσεων με τους δανειστές που άνοιξε η ελληνική κυβέρνηση -μετά και την αποχώρηση των θεσμών από τις διαπραγματεύσεις- θυμίζει έντονα ημέρες του 2015, ο Έλληνας πρωθυπουργός δεν φαίνεται να χάνει την αισιοδοξία του και δηλώνει σίγουρος ότι όλα θα εξελιχθούν θετικά για την χώρα.

Όπως έγινε γνωστό από κύκλους του Μεγάρου Μαξίμου, ο κύριος Τσίπρας μιλώντας σε στενούς του συνεργάτες είπε χαρακτηριστικά ότι: «Η θέση της χώρας και οι συμμαχίες της στην Ευρώπη είναι πολύ πιο ισχυρές από κάθε άλλη φορά από τότε που ξεκίνησε η κρίση. Όσοι ονειρεύονται επανάληψη του 2015 είναι βαθιά νυχτωμένοι και τούτες τις μέρες εκτίθενται. Σύντομα θα έχουμε θετικές εξελίξεις».

Πάντως με όλα τα μέτωπα ανοιχτά και εν αναμονή μιας επικοινωνίας με τον Τουσκ για σύγκλιση Eurogroup κάποια στιγμή μέσα στις επόμενες εβδομάδες, η αισιοδοξία του Αλέξη Τσίπρα μοιάζει μάλλον υπερβολική και σε κάθε περίπτωση «τεχνητή».

Με την αποχώρηση των θεσμών χωρίς ημερομηνία επιστροφής στην Αθήνα και το γενικότερο κλίμα στην Ευρώπη να είναι αρνητικό (το λιγότερο) μπροστά στους χειρισμούς της κυβέρνησης, ο εφησυχασμός είναι σίγουρα ο χειρότερος σύμβουλος.

πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x