Επικαιρότητα

Τσίπρας προς Σαμαρά: Εκλογές, αν έχετε εμπιστοσύνη στους Έλληνες

«Κατ' εντολή του λαού ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους», είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Εμείς έχουμε εμπιστοσύνη στις Ελληνίδες, στους Έλληνες. Εσείς έχετε; Αν ναι, ιδού η λύση: Ιδού οι εκλογές, ιδού η Δημοκρατία», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας στο τέλος της ομιλίας του στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την πρόταση δυσπιστίας που έχει καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ εναντίον της κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στην πολιτική της κυβέρνησης και προσωπικά στον πρωθυπουργό ενώ χαρακτήρισε τα μέλη της κυβέρνησης «ηθικούς αυτουργούς» της «ανθρωπιστικής κρίσης, του κοινωνικού ολοκαυτώματος και της εθνικής μας τραγωδίας».

Κοιτώντας τον πρωθυπουργό τον κατήγγειλε «για την πιο θεαματική κυβίστηση» αναφερόμενος στην υποστήριξη των Μνημονίων και αναρωτήθηκε «πήρατε στις πλάτες σας τον Βενιζέλο. Βαρύ το φορτίο. Πως αισθάνεστε; Θεωρείτε ότι είστε επιτυχημένος. Αναρωτιέμαι… κοιτάξτε με δεν είναι κακό!» με αποτέλεσμα ο κ. Σαμαράς να του απαντήσει «έχετε οίηση και αμετροέπεια. Δεν σας κοιτώ για να μην γελάσω».

Η φράση του πρωθυπουργού προκάλεσε χειροκροτήματα από την πτέρυγα της ΝΔ με αποτέλεσμα ο κ. Τσίπρας να αναφέρει «Χειροκροτήστε αλλά δεν είστε για γέλια αλλά για κλάματα γιατί ο λαός υποφέρει από την πολιτική σας» ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημειώνοντας ότι τα μνημόνια δεν θα ακυρωθούν από μια κυβέρνηση αλλά από την ψήφο του λαού, απέσπασε το ειρωνικό χειροκρότημα της πτέρυγας της συγκυβέρνησης με αποτέλεσμα να αναφέρει «γίνεστε περισσότερο γελοίοι…».

«Δεν υπάρχει -ποτέ δεν υπήρξε- κοινωνια που να δέχεται να θυσιαστεί ως αμνός έναντι αλλότριων συμφερόντων».

«Δεν υπάρχει άλλο σκαλοπάτι στου κακού την σκάλα να κατέβει η κυβέρνησή σας»

«Είστε μια κυβέρνηση που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των ελαχίστων»

«Τα υποβρύχια σαπίζουν στον Σκαραμγκά, 1200 εργαζόμενοι είναι άνεργοι και ο κ. Σάφα διεκδικεί και δάνειο με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου»

«Δεν σας τιμά που έχετε να εμφανιστείτε ένα χρόνο στη Βουλή και λέτε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν σας κοιτώ για να μην γελώ»

«Σκάνδαλο υποβρυχίων κύριε πρωθυπουργέ. Έχετε ακούσει τίποτα γι' αυτό; Μην αδημονείτε κύριε Βενιζέλο. Ένα - ένα θα τα πηδάτε τα εμπόδια σ' αυτή την κοινοβουλευτική περίοδο, αν τα πηδήξετε τελικά, αν τα πηδήξετε τελικά...»

«Την χώρα δεν την έριξαν στα βράχια μόνο οι κυβερνήσεις αλλά το τρίγωνο της αμαρτίας: Τράπεζες χρεοκοπημένες που στηρίζουν κανάλια που στηρίζουν την πολιτική σας»

«Από το κλείσιμο της ΕΡΤ το Δημόσιο ζημιώθηκε πάνω από 200 εκατ.ευρώ - 300 εκατ.ευρώ λένε οι εργαζόμενοι. Γιατί πρέπει να πληρώνει ο λαός τις εμμονές σας;»

«Από το λαθρεμπόριο καυσίμων το Δημόσιο χάνει 1,5 δισ. ετησίως. Από το λαθρεμπόριο τσιγάρων ακόμη 800 εκατ.»

«Με ρωτάτε διαρκώς πού θα βρείτε τα λεφτά -αυτοί που τα φάγανε μαζί ρωτάνε- για να αντιμετωπίσουμε την ανθρωπιστική κρίση

«Κατ' εντολή του λαού ο τόπος χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα ακυρώσει όλους τους μνημονιακούς νόμους»

«Δεν μπορεί η ελληνική οικονομία να πληρώσει ούτε ένα ευρώ για χρέος και χρεολύσια»

«Η νέα κυβέρνηση θα αξιοποιήσει βιώσιμη λύση για το χρέος αξιοποιώντας την ομολογία αποτυχίας του προγράμματος. Δεν υπάρχει λύση για το χρέος χωρίς διαγραφή μεγάλου μέρους της»

«Η λύση είναι οι εκλογές που θα δώσουν ισχυρή εντολή αυτοδυναμίας σε μια κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας»

Τσίπρας απευθυνόμενος στον Άδωνι Γεωργιάδη: Τώρα δεν θα γελάσετε κύριε Γεωργιάδη. Το μνημόνιο μπορεί να το ακυρώσει μόνο ένας, ο λαός

«Μας ρωτάτε αν μπορούμε να ακυρώσουμε το μνημόνιο: Αυτό ακριβώς είναι το δράμα σας, ότι δεν μπορείτε να ακυρώσετε το μνημόνιο. Για την ακρίβεια καμία κυβέρνηση δεν μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο. Μόνο ο λαός με την ψήφο του μπορεί να ακυρώσει το μνημόνιο»

«Η συνέχεια του λάθους συνιστά συνειδητή εγκληματική πράξη εναντίον του λαού»

«Στέγη και ψωμί ποιος θα δώσει στους ανέργους; Οι πρετεντέρηδες μεγαλοδημοσιογράφοι των καναλιών»

Τσίπρας προς Σαμαρά: Σας ρωτάω αν θεωρείτε ότι τα καταφέρατε όταν υπάρχουν παιδιά που λιποθυμούν στα σχολεία, οι καρκινοπαθείς δεν έχουν φάρμακα, οι καλύτεροι μεταναστεύσουν, η μεσαία τάξη εξαθλιώνεται

Τσίπρας προς Σαμαρά: «Προσχωρήσατε στις θέσεις του ΠΑΣΟΚ και μάλιστα το κουβαλάτε και στις πλάτες σας. Το αντιλαμβάνομαι, είναι βαρύ το φορτίο»

Τσίπρας προς Σαμαρά: «Διαπραγματεύεστε με υπαλλήλους που βγάζουν και γλώσσα από πάνω ενώ οι προϊστάμενοί τους παραδέχτηκαν ότι απέτυχαν»

Τσίπρας προς Σαμαρά: «Λέτε ότι διαπραγματεύεστε. Τι ακριβώς διαπραγματεύεστε; Ποιες είναι οι κόκκινες γραμμές σας;»

Τσίπρας προς Σαμαρά: «Ψεύτικες οι διαβεβαιώσεις σας ότι δεν θα περάσετε νέα μέτρα»

Τσίπρας: «Θέλουμε με την ευκαιρία να ξεκαθαρίσουμε στον ελληνικό λαό: Κυβέρνηση και τρόικα προσποιούνται ότι διαπραγματεύονται»

Τσίπρας: «Το ότι η κοινωνία δεν αντέχει δεν το λέμε εμείς. Το λένε αριστερά και δεξιά στα Μέσα Ενημέρωσης οι βουλευτές σας»


Τσίπρας προς Σαμαρά: «Θεωρείτε θετικό ή αρνητικό ότι συστάθηκε επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο για τη διερεύνηση των ευθυνών της τρόικας;»

Τσίπρας προς Σαμαρά: «Εσείς λέγατε μία και μόνη εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο, για το πώς φτάσαμε ως εδώ»

Τσίπρας: Μιλάτε για success story λες και βρίσκεστε σε άλλη χώρα και χωρίς ντροπή πάνω στα ερείπια που δημιουργήσατε

Τσίπρας: Αλήθεια κύριε Σαμαρά: Είναι μαχαιριά για την χώρα να μιλήσουμε για όλα αυτά ή μήπως είναι γκιλοτίνα για την χώρα να συμβαίνουν όλα αυτά;

Τσίπρας προς κυβέρνηση: Κυβερνάτε με ΜΑΤ και πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Η βάρβαρη πολιτική θέλει και βάρβαρα μέσα να επιβληθεί

Τσίπρας: Η κοινωνία δεν σας νομιμοποιεί πια αλλά κι εσείς δεν μπορείτε πια κύριε πρωθυπουργέ

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x