Επικαιρότητα

Τυφώνας Μάθιου: Πλησιάζει απειλητικά Τζόρτζια και Καρολίνα, ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Έξι νεκροί στην Φλόριντα και 900 στην Αϊτή -«Σε όλη μου την ζωή δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», λέει ο κυβερνήτης της Φλόριντα

Έξι νεκροί στην Φλόριντα και 900 στην Αιτή είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Μάθιου ο οποίος τώρα κατευθύνεται προς τις άλλες δύο αμερικανικές πολιτείες που αναμένεται να πλήξει: την Τζόρτζια και την Καρολίνα.

«Στείλτε μπουκάλια με βότκα και χαρτί τουαλέτας», είναι το μήνυμα που στέλνουν μέσω του Twitter πολλοί από τους κατοίκους της Νότιας Καρολίνα οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις των αμερικανικών αρχών και να εγκαταλείψουν άμεσα την περιοχή, όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με τους Αμερικανούς μετεωρολόγους, ο τυφώνας Μάθιου που ήδη πλήττει την Φλόριντα, κατευθύνεται προς την Τζόρτζια και την Καρολίνα αν και εξασθενημένος (κατηγορία 2).

Όπως μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο ABC News, ο τυφώνας κατευθύνεται προς τις βόρειες ακτές της Τζόρτζια και αναμένεται να προκαλέσει καταρρακτώδεις βροχές στο Τσάρλστοουν της νότιας Καρολίνας προτού συνεχίσει την πορεία του στη βόρεια Καρολίνα και εν συνεχεία κατευθυνθεί δυτικά πάνω από το Ατλαντικό Ωκεανό.

inner

inner

inner

inner

inner

«Στις ακτές της νότιας Καρολίνας αναμένεται να φθάσει το πρωί του Σαββάτου (ώρα Αμερικής) και στις νότιες ακτές της βόρειας Καρολίνας αναμένεται να φθάσει σήμερα το βράδυ (ώρα Αμερικής)», όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων.

Στη Φλόριντα, πάνω από 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έμειναν χωρίς ηλεκτρικό, ενώ πάνω από 1,5 εκατομμύρια κάτοικοι εκκένωσαν τις εστίες τους, όπως τους υπέδειξαν οι αρχές. Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της Φλόριντα, 3.500 μέλη της Εθνοφρουράς έχουν αναπτυχθεί στους δρόμους της αμερικανικής πολιτείας ενώ πάνω από 20 χιλιάδες πολίτες παραμένουν σε καταφύγια.

«Σε όλη μου την ζωή δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο», λέει ο κυβερνήτης της Φλόριντα.
Στην Τζόρτζια, ο κυβερνήτης Νέιθαν Ντιλ διέταξε υποχρεωτική εκκένωση κατά μήκος των ακτών της πολιτείας.

Στη Βόρεια Καρολίνα, περίπου 1,1 εκατομμύρια άτομα αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στις παράκτιες περιοχές. Η κυβερνήτης της πολιτείας, Νίκη Χάλεϊ, υποστηρίζει ότι, μέχρι τώρα 33 χιλιάδες πολίτες έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους και πάνω από 4 χιλιάδες παραμένουν στα καταφύγια.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x