Κώστας Νικολακόπουλος

Τυχερός στην ατυχία του

Ο Κώστας Νικολακόπουλος βλέπει κάτω από ένα άλλο πρίσμα στο sport-fm.gr το χθεσινό μεγάλο παιχνίδι στο Περιστέρι.

***Πραγματικά είχε πολλές αναποδιές ο Ολυμπιακός στα δύο παιχνίδια του με τον Ατρόμητο. Και δοκάρι είχε και τον Σηφάκη να τα πιάνει όλα είχε (άλλωστε, τελικά μόνο από πέναλτι νικήθηκε) και κανονικό γκολ του ακυρώθηκε (Σαβιόλα) και αντικανονικό γκολ του Ταυλαρίδη μέτρησε κλπ, κλπ.

***Αλλά μέσα στην ατυχία του στάθηκε κάπου τυχερός. Κι αναφέρομαι στον τραυματισμό του Καραμάνου στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου. Και δεν το αναφέρω γιατί το παιδί πήγαινε σούπερ χθες. Όμως, η απουσία του χάλασε κάποιες ισορροπίες στον Ατρόμητο και μία καλή ομάδα όπως ο Ολυμπιακός δεν θα το άφηνε κάτι τέτοιο χωρίς να το εκμεταλλευθεί.

***Με τον Καραμάνο έξω από το παιχνίδι (και τον Μπάλλα στη θέση του), πρώτον ο Ατρόμητος έχασε ένα κυνηγό μένοντας με τον Ναπολεόνι και τον άπειρο Φάμπιο και δεύτερον έχασε ένα παίκτη που του ήταν πολύ χρήσιμος στις στημένες φάσεις, λόγω του ύψους του. Και απόντος και του Ιγκλέσιας η ομάδα του Περιστερίου έδινε πιο αδύναμη στα στημένα.

***Να σας θυμίσω ότι στο 51΄βγήκε ο Καραμάνος, στο 52’ ο Εντινγκά από κόρνερ του Τσόρι είχε την κεφαλιά με την απόκρουση του αγώνα από πλευράς Σηφάκη και στο 54’ ο Ολυμπιακός κέρδισε το πέναλτι από κεφαλιά του Μανωλά σε άλλο κόρνερ του Τσόρι…

***Από πλευράς Ατρόμητου, λοιπόν, θεωρώ κρίσιμο σημείο την αποχώρηση του Καραμάνου και λάθος από πλευράς του Παράσχου την καθυστερημένη είσοδο του Μπρίτο, στο 76’. Από την ώρα που ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει στο 55’, το Περιστέρι δεν είχε άλλη επιλογή από το να κυνηγήσει το 2-1. Αλλά επί 20 ολόκληρα λεπτά ήταν εντελώς ακίνδυνο, μέχρι που μπήκε στο 76’ ο Βραζιλιάνος και απείλησε δύο φορές την εστία του Μέγερι.

***Καταλαβαίνω ότι ο Παράσχος φοβήθηκε να βγάλει από πιο νωρίς τον Νάστο και να ρισκάρει π.χ. από το 60’. Όμως, ίσως αντί του Φάμπιο θα μπορούσε να ρίξει αρκετά πιο γρήγορα τον Μπρίτο, που έδειξε στα 17 λεπτά που έπαιξε πόσο απειλητικός μπορεί να είναι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x