Πόλο

«Τώρα έχουμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες»

Η Εθνική ομάδα πόλο με την τέταρτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Βελιγραδίου απέδειξε πως ανήκει ξανά στην «ελίτ» του αθλήματος και τώρα στρέφει το βλέμμα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.

Σε αυτό στάθηκαν περισσότερο μερικοί εκ των πρωταγωνιστών του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος κατά την άφιξη της αποστολής στην Ελλάδα το απόγευμα της Κυριακής.

Ο Αλέξανδρος Γούνας σχολίασε πως: «Σχετικά με τον αγώνα ενάντια στην Ουγγαρία, θα ήθελα να αναφέρω ότι δεν καταφέραμε να αποδώσουμε όπως θα θέλαμε, με αποτέλεσμα να χάσουμε το χάλκινο μετάλλιο. Πετύχαμε, όμως, ένα πολύ σημαντικό γεγονός στην ιστορία του ελληνικού πόλο και αυτό είναι η κατάκτηση της τέταρτης θέσης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Από δω και πέρα, στόχος μας είναι οι καλές εμφανίσεις στα προσεχή παιχνίδια του World League και μετέπειτα στους Ολυμπιακούς αγώνες του Ρίο».

Ο Κυριάκος Ποντικέας τόνισε ότι η ελληνική ομάδα μαθαίνει από τα λάθη της και κοιτάζει μπροστά. «Επόμενος στόχος μέχρι τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι αρχικά το World League, όπου θέλουμε να πάμε όσο πιο μακριά γίνεται. Μεγάλος στόχος είναι φυσικά το Ρίο, εκεί θα επικεντρωθούμε και, από κει και πέρα, ελπίζουμε ότι θα έχουμε αντίστοιχες επιτυχίες με το Παγκόσμιο του Καζάν.

Σε ότι αφορά το αγωνιστικό κομμάτι, όλα είναι στο πρόγραμμα, δεν παίξαμε καλά στα δύο τελευταία παιχνίδια. Συνεχίζουμε, μαθαίνουμε από τα λάθη μας».

Ο «πρωτάρης» Κώστας Γεννηδουνιάς σημείωσε πως: «Τα ευρωπαϊκά δεν είναι πολύ διαφορετικά από τα παγκόσμια, για μένα ήταν η πρώτη διοργάνωση, ενώ έχω βρεθεί σε παγκόσμιο δύο φορές. Η Ουγγαρία μας τα χάλασε, αλλά εμείς δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι, κάτι που φάνηκε από την πρώτη άμυνα, όπου δεχτήκαμε το γκολ.

Το ίδιο έγινε στη δεύτερη άμυνα και μετά δεν καταφέραμε να διαχειριστούμε το "κυνήγι" στο σκορ, χάνοντας ένα μετάλλιο, που θα ήταν και το πρώτο μας σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Η προετοιμασία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες πια μπαίνει σε πρώτο πλάνο για εμάς».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x