Κώστας Μιαούλης

Τώρα Υφυπουργέ, θα κλείσετε τα επίσημα στην Τούμπα;

Ο Κώστας Μιαούλης γράφει για το νέο περιστατικό που θα φέρει πάλι σε δύσκολη θέση τον Σταύρο Κοντονή, για τον… απίθανο διαιτητή Παππά και για τον ΠΑΟΚ που καταρρέει.

Ξεκινώ από τα εξωαγωνιστικά. Στην Ελλάδα οι οργανωμένοι των ομάδων, ασφαλώς και φέρουν ευθύνη γι’ αυτά που τους καταμαρτυρούν πολλές φορές, αλλά από εμπειρία και το πιστεύω ακράδαντα, οι πιο κάφροι βρίσκονται στα επίσημα. Από εκεί έφυγε το αντικείμενο που χτύπησε τον σκόρερ του Ατρόμητου, Νίκο Λαζαρίδη.

Άρα σύμφωνα με το σκεπτικό του Υφυπουργού Αθλητισμού, όπως έπραξε και με την Θύρα 13 για παραδειγματισμό, τώρα θα πρέπει να κλείσει και την κερκίδα των επισήμων του ΠΑΟΚ. Για να μην παρεξηγηθώ. Και στις υπόλοιπες θύρες επισήμων ή τελοσπάντων σε κυριλέ θύρες, υπάρχουν…μπουμπούκια μεγαλύτερα απ’ όσο στις θύρες των οργανωμένων. Βέβαια αυτά είναι πολύ ψιλά πράγματα για να μπορούσε να τα ξέρει ο Σταύρος Κοντονής, πριν αναλάβει αυτό το Υπουργείο. Τώρα θα πρέπει να κλείσει τα επίσημα της Τούμπας, αν θέλουμε να μιλάμε για ισονομία.

Για να μην τρελαθούμε, ο Λαζαρίδης, που έχει ακούσει τα χίλια όσα στην Τούμπα πανηγυρίζει με προκλητικό τρόπο. Βέβαια δεν είναι ούτε ο πρώτος, ούτε ο τελευταίος και αυτό σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτόν που πέταξε το αντικείμενο που δέχτηκε. Θα πρέπει οι οπαδοί να ξέρουν, πως δεν μπορούν να κάνουν…πλάκα ή να βρίζουν έναν ποδοσφαιριστή, για ολόκληρο αγώνα και να μην περιμένουν αντίδραση. Άσχετα με το αν ο Λαζαρίδης έκανε έναν προκλητικό πανηγυρισμό, κανένας «εξοργισμένος» οπαδός, δεν δικαιούται να σημαδεύει στο κεφάλι κάποιον παίκτη.

Μετά το…ρεσιτάλ του Δελφάκη στο ΟΑΚΑ, σήμερα Σάββατο, είχαμε άλλο ένα ρεσιτάλ διαιτησίας. Ο Παππάς δεν πέτυχε ούτε τον…λήγοντα στα σφυρίγματα του, όπως ασφαλώς και οι βοηθοί του. Ο Παππάς δεν είδε το πέναλτι για τον Ατρόμητο, το γκολ του ΠΑΟΚ ήταν οφσάιντ, για τρία άλλα διαμαρτύρονται οι δύο αντίπαλοι (για ένα ο ΠΑΟΚ και για δύο ο Ατρόμητος). Ο άνθρωπος αυτός δεν μπορεί να διευθύνει αγώνα, κάποιας κατηγορίας. Το πώς προχώρησε και καλείται να παίζει συχνά-πυκνά ματς, δηλαδή με σκανδαλώδη συχνότητα, είναι κάτι που θα έπρεπε να μας εξηγήσουν οι «φωστήρες» της ΚΕΔ.

Για τον Βελλίδη σας είχα προϊδεάσει από το πρώτο παιχνίδι. Ένας τερματοφύλακας που απλά θα επιδεινώσει την αδυναμία του ΠΑΟΚ στο ψηλό παιχνίδι. Ο Τούντορ μπορεί να είπε πώς τον έφερε για βασικό, αλλά αυτή τη στιγμή μετράει γκολ με μικρή ή μεγαλύτερη ευθύνη του και στα τρία παιχνίδια. Ο Κροάτης έτσι κι αλλιώς θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για πολλά πράγματα. Όπως για παράδειγμα, για το τι προετοιμασία έκανε το καλοκαίρι στην ομάδα του και φεύγουν όλοι με θλάσεις έξω. Βέβαια αυτό το πρόβλημα ήταν σχεδόν βέβαιο πως θα εμφανιστεί από τη στιγμή που ο «Δικέφαλος» του Βορρά κανονική προετοιμασία, αφού άρχισε νωρίς η χρονιά για εκείνον, δεν μπορούσε να κάνει.

Ο Κροάτης θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις και για τις επιλογές του. Οι πολλοί τραυματισμοί τον έχουν μπερδέψει, αλλά από την ώρα που πήγε αναγκαστικά ο Πέλκας στο πλάι, ο ΠΑΟΚ δεν ξανάκανε φάση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x