Επικαιρότητα

Τζανακόπουλος: Η ΝΔ να δεχθεί ότι η συμφωνία είναι η καλύτερη και να την ψηφίσει

«Δεν υπάρχει θεσμικός λόγος να υπάρξει μεγαλύτερη πλειοψηφία» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κληθείς να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Σκουρλέτη

Τα αντίμετρα θα νομοθετηθούν ταυτόχρονα με τα μέτρα επιβάρυνσης δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, στη σκιά του εγγράφου που κατέθεσε ο Γερούν Ντάισελμπλουμ στην ολλανδική βουλή, επιμένοντας ότι θα υλοποιηθούν το 2018 όπου, όπως είπε, «είναι σίγουρο οτι θα έχουμε τον βέβαιο στόχο για πλεόνασμα 3,5%».

Κληθείς να τοποθετηθεί για τις δηλώσεις Σκουρλέτη ότι τα μέτρα πρέπει να ψηφιστούν με ευρύτατη κυβερνητική πλειοψηφία, ο κ. Τζανακόπουλος είπε ότι η πλειοψηφία αριθμεί 153 βουλευτές και ότι δεν υπάρχει θεσμικός λόγος για να επιτευχθεί μεγαλύτερη πλειοψηφία.

Πρόσθεσε, δε, ότι όσα είπε ο υπουργός Εσωτερικών είναι ένα πολιτικό κάλεσμα προς το σύνολο της αντιπολίτευσης. «Και θα πρέπει η αξιωματική αντιπολίτευση υπερβαίνοντας τον εαυτό της και την καταστροφολογία, να αποδεχθεί ότι η συμφωνία είναι καλύτερη και να την υπερψηφίσει» συμπλήρωσε ο κ. Τζανακόπουλος και κατέληξε για το θέμα: «ο κύριος Μητσοτάκης και η κυβέρνηση προβλέπω οτι με τον ίδιο τρόπο που αρνήθηκαν να ψηφίσουν την ενίσχυση των χαμηλοσυνταξιούχων, έτσι αυτοκαστροφικά θα επιλέξει να μην ψηφίσει και τα θετικά μέτρα».

Κυβερνητικές πηγές διευκρίνιζαν ότι όντως στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων βρίσκεται ο προληπτικός μηχανισμός, με στόχο τη νομοθέτηση μέτρων τώρα αλλά την εφαρμογή απο το 2019, εφόσον επιτευχθεί το πλεόνασμα 3,5% το 2018.

Οι ίδιες πηγές υποστήριζαν ότι για παράδειγμα το 1% επιπλέον μέτρων που θα ψηφιστούν για το 2019 θα λειτουργήσουν προσθετικά με την υλοποίηση του πρωτογενούς πλεονάσματος και δημιουργείται επιπλέον δημοσιονομικός χώρος για τα αντίμετρα, με εφαρμογή επίσης το 2019. Ο μηχανισμός για τα αντίμετρα, όπως διευκρινίζουν, θα βασίζεται στις προβλέψεις που θα έχουμε με τον προϋπολογισμό του 2019 τον Δεκέμβριο του 2018 που θα ξέρουμε ότι πετύχαμε το πλεόνασμα κι έτσι θα μπορούμε να εφαρμόσουμε και τα νέα αντίμετρα του 2019.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x