Επικαιρότητα

Τζόνσον: Θα τηρηθεί η συμφωνία μεταξύ Δύσης και Ιράν, παρά τη στάση των ΗΠΑ

Ο Μπόρις Τζόνσον τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, τουλάχιστον θεωρητικά, η δυνατότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν επιθυμεί μια τέτοια λύση.

Μπορεί οι ΗΠΑ να μην επιβεβαιώνουν τη συμμόρφωση της Τεχεράνης, ωστόσο δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η συμφωνία μεταξύ της Δύσης και του Ιράν, για το πυρηνικό του πρόγραμμα, θα επιβιώσει, δήλωσε σήμερα ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον σε συνέδριο εξωτερικής πολιτικής στο Λονδίνο.

Ο ίδιος τόνισε ότι θα πρέπει να παραμείνει στο τραπέζι, τουλάχιστον θεωρητικά, η δυνατότητα στρατιωτικής επέμβασης στη Βόρεια Κορέα, επισημαίνοντας ότι κανείς δεν επιθυμεί μια τέτοια λύση.

Για το θέμα του Brexit, o υπουργός Εξωτερικών κάλεσε τους φίλους και τους εταίρους της Βρετανίας στις Βρυξέλλες να προχωρήσουν στις συζητήσεις τους για τη μελλοντική εμπορική τους σχέση με το Λονδίνο, αναφέροντας ότι οι δύο πλευρές επείγει τώρα να σκεφτούν δημιουργικά για να βρουν μια λύση.

«Θα πρέπει να προχωρήσουν και να αρχίσουν να σκέφτονται το μέλλον. Είμαι βέβαιος ότι και οι δύο μπορούμε να σκεφτούμε με πολύ δημιουργικό τρόπο για το πώς θα καταλήξουμε σε έναν διακανονισμό που θα ταιριάζει στους πολίτες και των δύο πλευρών» σημείωσε ο Τζόνσον.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x