Κώστας Νικολακόπουλος

Υπάρχει αντι-Τσόρι στην ελληνική Λίγκα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το sport-fm.gr να δώσει μία απάντηση στο ερώτημα αν μπορεί κάποιος από την ελληνική Λίγκα να αντικαταστήσει τον μεγάλο Τσόρι στον Ολυμπιακό!

• Βάσει πιθανοτήτων, ο (36άρης πια) Τσόρι δεν θα συνεχίσει του χρόνου στον Ολυμπιακό. Και να ένα καλό ερώτημα: υπάρχει κάποιος από το ελληνικό πρωτάθλημα, που θα μπορούσε να πάρει τη θέση αυτού του παικταρά στο ρόστερ του πρωταθλητή Ελλάδας;

• Κατά την γνώμη μου, ναι! Κι αναφέρομαι στον Μασούντ, του Πανιώνιου. Παίκτης που παίζει ακριβώς στη θέση του Τσόρι, είναι τρία χρόνια μικρότερος και αν μη τι άλλο έχει και ποιότητα, αλλά και βιογραφικό-δεν είναι δηλαδή μόνο ότι τον είδαμε φέτος με τον Πανιώνιο: έχει παίξει πέντε χρόνια στην Ισπανία, εκ των οποίων τα τέσσερα στην Πριμέρα κι είναι 69 φορές διεθνής με το Ιράν.

• Όπως τον είδα στο φετινό πρωτάθλημα, εύκολα θα έπαιζε στον Ολυμπιακό, εναλλασσόμενος με τον Φορτούνη τη θέση του μεσοεπιθετικού. Άλλωστε, σε μία ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, με 50 παιχνίδια τον χρόνο, δεν μπορεί να υπάρχει μόνο μία επιλογή σε μία τέτοια νευραλγική θέση της ενδεκάδας.

• Ο Μασούντ λοιπόν είναι άριστος πασέρ, άριστος ντριμπλέρ και μπορεί να σου βάλει και τέσσερα-πέντε γκολάκια στο πρωτάθλημα. Η τεχνική του είναι πολύ υψηλού επιπέδου, έχει κάθετη πάσα, έχει μπαλιά κι από πλάγια κι από τον άξονα και το παίξιμο του πιστεύω ότι θα ξεσήκωνε το Καραϊσκάκη. Τέλειος δεν είναι-π.χ παίρνει εύκολα κάρτες και δείχνει αρκετές φορες επιπόλαιος, αλλά το παιδί έχει στόφα.

• Για να μην γίνει, όμως, καμία παρεξήγηση: δεν υπονοώ ότι ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για τον Μασούντ. Ούτε…καλλιεργώ έδαφος. Ο Ολυμπιακός, άλλωστε, ακόμη δεν έχει καν προπονητή. Προφανώς δε, ούτε…προτρέπω τον Ολυμπιακό να πάει να πάρει τον Ιρανό. Δεν είναι δουλειά μου.

• Αυτό που εγώ καταγράφω είναι ένα δεδομένο: στο ελληνικό πρωτάθλημα υπάρχει στα δικά μου τουλάχιστον τα μάτια, όπως τον παρακολούθησα φέτος κι όπως τον είδα και χθες κόντρα στον Παναθηναϊκό, παίκτης που μπορεί να αντικαταστήσει τον Τσόρι στο ρόστερ του Ολυμπιακού και να βοηθήσει τον Φορτούνη.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x