Betmasters

Υπάρχει γυρισμός για τη Φενέρ του Περέιρα;

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr ένα σενάριο πρόκρισης της Φενέρμπαχτσε απέναντι στη Σαχτάρ Ντόνετσκ, για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Και στις δύο ομάδες η κληρωτίδα έπαιξε άσχημο παιχνίδι. Ο μόνος τρόπος να μην μετάσχουν στα πλέι οφ, σε θεωρητικό επίπεδο τουλάχιστον, ήταν να πέσουν μαζί. Κάτι που έγινε! Από τη μία η Σαχτάρ Ντόνετσκ της μεγάλης πρόσφατης ευρωπαϊκής εμπειρίας κι από την άλλη η Φενέρμπαχτσε των επενδύσεων και των ονείρων για επιστροφή στους ομίλους. Το αρνητικό για τους Ουκρανούς είναι πώς δεν θα μπορέσουν να δώσουν στη φυσική έδρα τον επαναληπτικό του τρίτου προκριματικού γύρου, λόγω των πολιτικών εξελίξεων στη χώρα.

Έτσι η ρεβάνς με τους Τούρκους θα γίνει στο Λβιβ, με το ρεπορτάζ, πάντως, να λέει πώς πιστοί φίλοι των «πορτοκαλί» θα κάνουν το ταξίδι για να υποστηρίξουν την ομάδα τους. Η εικόνα του πρώτου αγώνα είναι υπέρ των τυπικά γηπεδούχων, οι οποίοι έχασαν σημαντικές ευκαιρίες για ένα γκολ στην Κωνσταντινούπολη που θ΄ άλλαζε υπέρ τους το σκηνικό. Όχι πώς το 0-0 είναι άσχημο, αλλά ένα εκτός έδρας τέρμα θα ήταν πολύτιμο. Η Φενέρμπαχτσε είχε τον κόσμο στο πλευρό της, όμως περισσότερο αγχώθηκε παρά το εκμεταλλεύτηκε. Ο Βίτορ Περέιρα έπεσε στην παγίδα τού κλάσεις ανωτέρου του Μιρτσέα Λουτσέσκου!

Έδωσε απλόχερα χώρο στη Σαχτάρ, το ότι δεν το πλήρωσε στις αντεπιθέσεις της είναι καθαρά θέμα τύχης, ενώ η Φενέρ μέτρησε ελάχιστες καλές τελικές αναλογικά με το ποδόσφαιρο κυριαρχίας που επιχείρησε, κι απέτυχε, να παίξει! Η ετοιμότητα είναι με τους Ουκρανούς, οι οποίοι στην εγχώρια Λίγκα κάνουν περίπατο με «τρία στα τρία» μέχρι στιγμής. Τα «κίτρινα καναρίνια» θα έχουν πιο έτοιμο και πιθανώς βασικό τον Ρόμπιν φαν Πέρσι, που έχει την κλάση, την ποιότητα και τις εμπειρίες να σώσει το τομάρι της ομάδας και του προπονητή του.

Όπως και να έχει ο σύλλογος του Ντόνετσκ είναι αποδυναμωμένος, μετά τις πωλήσεις παικτών. Υπάρχει κι ένα συμβάν που έχει μεγαλώσει την ήδη σημαντική αντιπαλότητα του ζεύγους! Στο 0-0 του «Σαράτσογλου» έπαιξε βασικός και για ενενήντα λεπτά, ως την αλλαγή του από τον Μάλισεφ, ο Βραζιλιάνος Φρεντ που βρέθηκε θετικός σε έλεγχο ντόπινγκ. Η Φενέρ έστειλε υπόμνημα στην UEFA, ζητώντας ακύρωση του αγώνα, κατακύρωση υπέρ της με 3-0 και μη διεξαγωγή της ρεβάνς. Η διοργανώτρια Αρχή έστειλε στον κάλαθο των άχρηστων την κίνηση των Τούρκων, με συνέπεια ο αγώνας στην «Αρένα Λβιβ» να διεξάγεται κανονικά.

Αν υπολογίζεται ο Φρεντ; Υπήρξε ερώτηση στη συνέντευξη Τύπου προς τον Λουτσέσκου, ο οποίος απάντησε: «Δεν πρόκειται να σας πω ποιούς ποδοσφαιριστές μου θα βάλω στη ρεβάνς και ποιούς όχι». Σημαίνει αυτό ότι ο Φρεντ είναι εκτός; Ο 22χρονος, πρώην της Ιντερνασιονάλ, είχε βρεθεί όντως θετικός για χρήση παράνομης διουρητικής ουσίας, αλλά στο Κόπα Αμέρικα της Χιλής. Ως την εξέταση του δεύτερου δείγματος, ουσιαστικά, δεν ήταν ένοχος! Εφόσον βγήκε και το δεύτερο δείγμα θετικό – μετά το ματς της Τουρκίας – δεν θα παίξει στον επαναληπτικό.

Πέρυσι είχε 22 συμμετοχές και ένα γκολ με τη Σαχτάρ στην ουκρανική Πρέμιερ. Τώρα γιατί απάντησε έτσι ο Λουτσέσκου; Μάλλον από εκνευρισμό. Ο Περέιρα πρέπει να χρησιμοποιήσει έξυπνα τον φαν Πέρσι, ίσως αλλάζοντας τον Σόου. Με Φερναντάο, τον Ολλανδό και τους Ντιέγκο, Νάνι η Φενέρ θα γίνει γρήγορη στις αντεπιθέσεις. Εμπιστοσύνη στον Πορτογάλο δεν υπάρχει, άλλωστε και στην Ελλάδα με τον Ολυμπιακό έδειξε ελάχιστα πράγματα. Η Φενέρ πρέπει να παίξει, πάντως, και με τη… βραζιλιάνικη ψυχολογία της Σαχτάρ.

Είναι χαμηλός πολύ ο «άσος», αφού το ματς είναι επί της ουσίας σε ουδέτερο και το 0-0 εύθραυστο αποτέλεσμα. Υπολογίζοντας στο υλικό των Τούρκων κι ακολουθώντας ένα – δύσκολο – σενάριο πρόκρισής τους, θα ποντάρουμε στην ισοπαλία με γκολ. Πρώτα στο «Χ» και δευτερευόντως στο Over 2,5 σε συνδυασμό που βγάζει τρίτο, υποχρεωτικό, bet το σκορ 2-2! Το Goal, επίσης, παίζεται σε πιο μετριοπαθές ποντάρισμα, ενώ σε τέτοιο υποθετικό σενάριο δεν αξίζει κι άλλο άνοιγμα με εμπλοκή ημιχρόνου ή ημιχρόνου-τελικού.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
465. ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: Χ (3,40)
465. ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: ΟVER 2,5 (1,90)
465. ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: GOAL (1,80)
465. ΣΑΧΤΑΡ ΝΤΟΝΕΤΣΚ – ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ: ΣΚΟΡ 2-2 (17,00)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x