Κώστας Νικολακόπουλος

Υπάρχει πάνω απ΄ όλα ο ποδοσφαιρικός εγωϊσμός…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το…ζευγάρι Ιντέγε-Νουακέμε κι όχι μόνο.

Πέρα από τις διοικητικές απειλές και τις τεχνικές οδηγίες, για τους παίκτες του Ολυμπιακού αύριο το βράδυ πρέπει να υπάρχει πάνω απ΄ όλα αυτό που λέμε ποδοσφαιρικός εγωϊσμός. Γιατί αν δεν υπάρχει, δεν έχει νόημα να συζητάμε οτιδήποτε άλλο.

• Δηλαδή, είσαι ο Ιντέγε στα 27 χρόνια σου. Κι ο απέναντί σου σέντερ φορ είναι ο Νουακέμε. Νιγηριανός κι αυτός. 27 ετών κι αυτός. Το παιδί έπαιζε στην Κλουζ και στην Πλοέστι της Ρουμανίας και πήρε μεταγραφή στη Χάποελ Μπερ Σεβά από την Χάποελ Ρανανά αντί…απροσδιόριστα ευτελούς ποσού. Δεν έχει καν κληθεί ποτέ σε καμία εθνική ομάδα της Νιγηρίας, η δε χρηματιστηριακή αξία του είναι 800 χιλ. Ευρώ. Κι εσύ, ο Ιντέγε, είσαι 26 φορές διεθνής, έχεις κάνει μεταγραφές συνολικά 31 εκ. Ευρώ (Ξαμάξ, Σοσό, Ντιναμό Κιέβου, Μπρόμιτς, Ολυμπιακός) κι η χρηματιστηριακή αξία σου είναι 6 εκ. Ευρώ.

• Και στο πρώτο παιχνίδι στο Καραϊσκάκη, τι έκανες σαν Ιντέγε; Πήρες ένα φάουλ σε καλή θέση. Επί 90 λεπτά έκανες αυτό το πράγμα…Δεν πήρες πάσες; Κακό αυτό, αλλά εσύ σαν Ιντέγε τι έκανες; Ο Νουακέμε επίσης δεν πήρε πάσες. Αλλά σκίστηκε κι έκανε μόνος του φάσεις. Ο Νουακέμε, ο άγνωστος ακόμη και στη Νιγηρία. Αλλά ένας Νουακέμε πεινασμένος, διψασμένος για επιτυχία.

• Το παράδειγμα Ιντέγε-Νουακέμε το χρησιμοποίησα ως το πλέον ενδεικτικό, καθότι πρόκειται για δύο Νιγηριανούς, που παίζουν και στην ίδια θέση. Αλλά τα παραδείγματα είναι πάρα πολλά για να στηρίξω αυτό που ξεκίνησα να γράφω σε τούτο το κομμάτι, για τον ποδοσφαιρικό εγωϊσμό, που πρέπει να βγάλουν οι ερυθρόλευκοι.

• Βλέπεις για παράδειγμα τους ευρισκόμενους σε προχωρημένη ποδοσφαιρική ηλικία Τσόρι και Καμπιάσο. Συγνώμη, γιατί οι παίκτες της Χάποελ, που παίζουν στις θέσεις τους, τι είναι, νιάτο; Ο Ισραηλινός μεσοκυνηγός Μπαρντά είναι 34 στα 35. Κι ο Ρουμάνος αμυντικός μέσος Χόμπαν είναι 33 στα 34…

• Ο αντίστοιχος Φορτούνης της Χάποελ, ο πιο χαρισματικός επιθετικά παίκτης της, είναι ο Μελίκσον, ετών 32 παρακαλώ…

• Στις θέσεις του Μιλιβόγεβιτς (βασικότατου σημειωτέον και στην εθνική Σερβίας) και του Μπουχαλάκη, παίζουν ο Μπρουν (ούτε καν διεθνής με το Ισραήλ) κι ο Νιγηριανός Όγκου, άγνωστος κι αυτός σαν τον Νουακέμε.

• Αλλά το θέμα είναι απλό: θα βάλουν οι παίκτες του Ολυμπιακού τα πόδια στη φωτιά; Θα παίξουν για την ομάδα κι όχι για τον εαυτούλη τους; Θα φύγουν από το γήπεδο έχοντας καταθέσει τουλάχιστον ψυχή και πάθος;

• Βλέποντας το Σεντ Ετιέν-ΑΕΚ 0-0, μάλλον το μοναδικό χειρότερο παιχνίδι από το Ολυμπιακός-Χάποελ (!), με την ΑΕΚ να είναι πραγματικά ομάδα Κετσπάγια, δηλαδή οργανωμένη αμυντικά και χωρίς να βλέπεται μπροστά, μου έμειναν δύο φάσεις: οι στιγμές που ο Τσιγκρίνσκι, ο Ντιντάκ κι ο Γκάλο έκαναν κι οι τρεις τάκλιν σαν σκυλιά πάνω σε δύο προσπάθειες Γάλλων επιθετικών…

• Κι όπως ήδη έχω γράψει, τέλη Ιουλίου με αρχές Αυγούστου δεν (δικαιούμαστε κιόλας να) ζητάμε ένα Ολυμπιακό να «γαζώνει». Μίνιμουμ όμως ένα Ολυμπιακό μαχητή θέλουμε να βλέπουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x