Betmasters

Υπάρχει ζωή στο Χιούστον

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr την αντίδραση των Ρόκετς στον τέταρτο τελικό της δυτικής Περιφέρειας στο ΝΒΑ, κόντρα στο Γκόλντεν Στέιτ.

Μετά και τη νίκη των Καβαλίερς επί της Ατλάντα, στον τρίτο τελικό της Ανατολής με 114-111 στην παράταση, είναι η πρώτη φορά – με το σύστημα «Best-of-Seven» σε ισχύ – που οι σειρές στις δύο Περιφέρειες του ΝΒΑ είναι στο 3-0! Στη Δύση οι Γουόριορς έχουν πάρει και τα τρία πρώτα παιχνίδια, κόντρα στο Χιούστον, έχοντας κι ένα break στον ως τώρα απολογισμό. Το 80-115 στο τρίτο ματς δεν αφήνει και πολλά περιθώρια κριτικής. Με τις δύο σειρές, λοιπόν, στο 3-0 τίθεται ένα ιστορικό (και μάλλον θεωρητικό) ερώτημα: Μπορεί να γυρίσει κάποια από τις δύο;

Μετά και το 3-0 του Κλίβελαντ κόντρα στους Χοκς, για 118η φορά στα πλέι οφ του ΝΒΑ ομάδα προηγείται μ΄ αυτό το σκορ. Οι δύο σειρές εκκρεμούν. Στις 116 προηγούμενες ποτέ καμία σειρά δεν γύρισε απ΄ αυτήν που έχανε με 3-0! Ελάχιστες φορές δε έχει υπάρξει τέτοια ανατροπή στο σύνολο των αμερικάνικων σπορ, μα στο μπάσκετ ποτέ. Όσον αφορά τον τέταρτο δυτικό τελικό μένουμε στο γεγονός πώς στα δύο πρώτα ματς στο Γκόλντεν Στέιτ το Χιούστον άντεξε. Ηττήθηκε με 110-106 στο πρώτο και στη συνέχεια με 99-98, ανατρέποντας και στις δύο περιπτώσεις εις βάρος του διαφορές.

Όλα είναι υπέρ των φιλοξενούμενων, όμως η απόσταση των αντιπάλων δεν είναι για sweep και 4-0. Οι Ρόκετς θα το παίξουν το παιχνίδι, έστω για να παρατείνουν τη σειρά και να πετύχουν μία νίκη μπροστά στο κοινό τους. Θα μπορούσε να γίνει λόγος και για χαλαρότητα από την πλευρά του Γκόλντεν Στέιτ, λόγω ισχυρού προβαδίσματος, αλλά οι «πολεμιστές» έχουν να παίξουν σαράντα χρόνια τελικούς ΝΒΑ (από το 1975) επομένως είναι σίγουρα… πεινασμένοι για την επιτυχία.

Οι Ρόκετς γύρισαν τη σειρά με τους Κλίπερς από το 3-1, όμως το Λος Άντζελες δεν είχε έναν Κάρι που συγκρίνεται στις στατιστικές του προόδους, αυτό το διάστημα, με Τζόρνταν και Τζαμπάρ! Εν κατακλείδι αναμένεται μία πρώτη αντίδραση του Χιούστον των Χάρντεν και Χάουαρντ, το οποίο με +4,5 πόντους ποντάρεται. Σαν δεύτερο σημείο – και πάλι από τη Δύση του αμερικάνικου αθλητισμού – προκύπτει το Over 5,5 γκολ στον πέμπτο τελικό για την εν λόγω Περιφέρεια στο χόκεϊ επί πάγου.

Στην postseason της NHL οι Μπλάκχοκς έχουν 4-0 νίκες σε παρατάσεις, δείχνοντας αντοχή και τη δύναμη της φανέλας τους. Κόντρα στο Άναχαϊμ βρέθηκαν δύο φορές πίσω στη σειρά και ισάριθμες ισοφάρισαν (2-2). Και οι δύο νίκες (ένα break έδρας) κρίθηκαν στο τρίτο και το δεύτερο έξτρα 20λεπτο αντίστοιχα! Σοβαρές αλλαγές δεν θα γίνουν από τους προπονητές των Ντακς και Μπλάκχοκς σε πλάνα και τακτική. Λογικό φαβορί είναι το Άναχαϊμ, μα σε χαμηλή απόδοση.

Το Σικάγο αν θέλει να περάσει στους τελικούς του Στάνλεϊ Καπ ψάχνει break. Το 2,00 σαν απόδοση είναι καλή, όμως το παιχνίδι λογικά θα κριθεί στις λεπτομέρειες και ίσως στο γκολ. Καλύτερο ενδεχόμενο και σε μεγαλύτερη απόδοση αποτελεί το Over 5,5 γκολ, το οποίο εμφανίστηκε μία φορά στα τέσσερα ματς των δύο ομάδων και χάθηκε δύο φορές οριακά (στα Games 1 και 2, όπου σημειώθηκαν πέντε συν πέντε τέρματα).

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
759. ΧΙΟΥΣΤΟΝ ΡΟΚΕΤΣ (+4,5) – ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΪΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ: 1 (1,85)
513. ΑΝΑΧΑΪΜ ΝΤΑΚΣ – ΣΙΚΑΓΟ ΜΠΛΑΚΧΟΚΣ: OVER 5,5 (2,15)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x