Betmasters

Υπεραξία στον «άσο» της Μιοντάλεν

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη της Μιοντάλεν απέναντι στην Πρωταθλήτρια Νορβηγίας Μόλντε, για τη δέκατη αγωνιστική της Tippeligaen.

Μία φορά, φέτος, η Μόλντε μπήκε κάτω από το μεγεθυντικό φακό της στήλης και η κόντρα της επιβεβαιώθηκε. Στις 13 Μαΐου, συγκεκριμένα, με την ομάδα του Τορ Όλε Σκούλερουντ να παίζει στο «Άρασεν» της Λίλεστρομ, η οποία ως τότε δεν είχε εντός έδρας νίκη! Προηγήθηκε νωρίς, όμως δέχθηκε δύο γκολ σε διάστημα τριών λεπτών στο δεύτερο μέρος (60΄-63΄), με αποτέλεσμα το τελικό 2-1 να πληρώσει τον προτεινόμενο «άσο» του 4,15.

Η έξοδος της MFK στο «Ίσαχσεν» του Νεντρ Έικερ έχει διαφορές και ομοιότητες μ΄ εκείνο το παιχνίδι. Συνισταμένη αποτελεί η τάση να δίνονται οι Πρωταθλητές φαβορί με τα περυσινά δεδομένα και όχι με τα φετινά. Η απόδοση στο «διπλό» δεν αξίζει και δικαιολογημένα το μάτι πέφτει στον «άσο» και ούτε καν στη μέση λύση της ισοπαλίας. Η Μιοντάλεν ζει ιστορικές στιγμές, που θυμίζουν τη σημαντική ομάδα της δεκαετίας του 1930 με τα τρία Κύπελλα Νορβηγίας.

Μετά από δύο δεκαετίες επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία της χώρας, στην οποία μοιάζει αποφασισμένη να παραμείνει. Πρόκειται για ένα ομοιογενές σύνολο, το οποίο λειτουργεί εδώ και εννέα χρόνια υπό τις οδηγίες του Βέγκαρντ Χάνσεν (από το 2006 έως το 2011 ήταν παίκτης-προπονητής). Στα μέσα της περασμένης δεκαετίας η Μιοντάλεν έπεσε στα ερασιτεχνικά της Νορβηγίας, όμως ανέκαμψε και φέτος κάνει την προσπάθειά της στην Tippeligaen όπου οι απαιτήσεις είναι αυξημένες.

Το «Ίσαχσεν» δεν είναι η πιο καυτή έδρα στη χώρα και περισσότερο θυμίζει ένα κλασικό γήπεδο μίας επαρχιακής πόλης. Σ΄ αυτό, φέτος, η MIF έχει απολογισμό τερμάτων 10-10, αλλά τρεις νίκες σε πέντε αγώνες. Ανάμεσα σ΄ αυτές το εκπληκτικό 4-3 με την Τρόμσο, με το νικητήριο γκολ να μπαίνει στο 90΄, και το απίθανο 3-2 με την Ρόζενμποργκ, την οποία κέρδισε στο 91΄. Αυτή είναι και η μόνη ήττα των πρωτοπόρων μέχρι στιγμής!

Σίγουρα το πρόσφατο 4-2 από τη Βαλερένγκα στο Όσλο έβγαλε στην επιφάνεια όλα τα αμυντικά προβλήματα της Μιοντάλεν, η οποία, όντως, εκτός έδρας (δεν έχει νίκη) είναι ασθενέστερη. Ομοίως και η Μόλντε, βέβαια, η οποία είναι η εν ενεργεία Πρωταθλήτρια: Μία νίκη σε τέσσερις αγώνες και 5-5 απολογισμό γκολ. Πού στηρίζεται το 1,55; Στη φανέλα και στην αναγκαιότητα νίκης, ώστε να μην μείνουν οι φιλοξενούμενοι εκτός διεκδίκησης τίτλου από νωρίς.

Στο τελευταίο ματς, για την ένατη αγωνιστική, πήραν την εντός έδρας ισοπαλία από τη φορμαρισμένη Στάμπαεκ σκοράροντας το 3-3 στο 87΄. Για τον Σκούλερουντ το ματς θεωρείται κρίσιμο, αν και η θέση του δεν κινδυνεύει. Το καλό για τον 44χρονο κόουτς είναι πώς δεν έχει απουσίες, ενώ ο Χάνσεν δύσκολα θα διαθέτει στην ενδεκάδα τον χρήσιμο χαφ Έρικ Μίντγκαρντεν, ο οποίος έχει τραυματισμό. Η Μόλντε είναι ήδη στο -8 από την πρώτη θέση και με τη φόρα της Ρόζενμποργκ μάλλον δεν θα διεκδικήσει κούπα!

Η Μιοντάλεν έχει -2 πόντους λιγότερους από την αντίπαλό της κι απέχει +6 από τα πλέι άουτ. Στα δύο τελευταία εντός πήρε έξι πόντους με Τρόμσο και Ρόζενμποργκ! Και τα δύο ματς τα κέρδισε στα χασομέρια, το πρώτο από 0-2 και 1-3 πίσω στο σκορ και το δεύτερο από 0-2… Υπάρχει σημαντική αξία στον «άσο», μόνο και μόνο από τα επιτεύγματα αυτά. Εννοείται πώς δεν γίνεται να κερδίζει συνεχώς με ανατροπές, αλλά και η Μόλντε δεν δύναται να συνοδεύεται από αποδόσεις τόσο χαμηλές. Ο «άσος» είναι η πρόταση.

Σαν δεύτερη επιλογή μπαίνει η νίκη με +6,5 πόντους της Ντιναμό Σάσαρι επί της Τρέντο για τα πλέι οφ της ιταλικής Lega A στο μπάσκετ. Η προημιτελική σειρά είναι στο 1-1, με τη Σάσαρι να κάνει το break εκτός έδρας στον δεύτερο αγώνα. Αυτό ψάχνει να εξαργυρώσει στην προκειμένη περίπτωση, με το χάντικαπ να τοποθετείται στα μέτρα της. Αν πάρει τον τρίτο αγώνα θα είναι μία ανάσα από το να «καθαρίσει» τη σειρά, με τον Έντγκαρ Σόσα (21 πόντους στο break) να δείχνει επαρκώς… αγριεμένος για τους γηπεδούχους.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
109. ΜΙΟΝΤΑΛΕΝ – ΜΟΛΝΤΕ: 1 (4,25)
723. ΝΤΙΝΑΜΟ ΣΑΣΑΡΙ – ΤΡΕΝΤΟ (+6,5): 1 (1,75)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x