Betmasters

Υπερασπίζεται το χάντικαπ η Τουρκία

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr το ενδεχόμενο να μην ηττηθεί η Τουρκία από την Ισπανία με περισσότερους από δέκα πόντους, για τη δεύτερη αγωνιστική του Ευρωμπάσκετ.

Χίλια προβλήματα φαινόταν να έχει η ομάδα του Αταμάν, πριν την πρεμιέρα με την Ιταλία, με τον προπονητή στο επίκεντρο. Όχι αγωνιστικά, αλλά ο τεχνικός της Γαλατασαράι πέραν από αμφιλεγόμενων δυνατοτήτων του αποτέλεσε το λόγο φιλονικίας της Φενέρμπαχτσε με την τούρκικη Ομοσπονδία μπάσκετ. Αν δεν επικρατούσε η ψυχραιμία δεν αποκλειόταν το ενδεχόμενο να μην κατέβουν στη διοργάνωση οι διεθνείς της ομάδας του Ομπράντοβιτς (Mπαρίς, Μαχμούτογλου, Ντίξον), κάτι που τελικά δεν συνέβη. Τίποτε απ΄ αυτά δεν φάνηκε στην πρεμιέρα με την Ιταλία, όπου οι Τούρκοι κέρδισαν με 89-87 κι αν ήταν λίγο πιο σοβαροί θα μπορούσαν να μην πάρουν το ροζ φύλλο αγώνα στο τελευταίο λεπτό.

Ο Ερντέν διέλυσε την άμυνα των ηττημένων με 22 πόντους και 8/12 δίποντα, μαζεύοντας και 8 ριμπάουντ. Ιλιασόβα και Ντίξον ακολούθησαν σε απόδοση, ο Οσμάν πέτυχε κομβικά καλάθια και οι Τούρκοι έδειξαν πώς μόνο εύκολος αντίπαλος δεν θα είναι στον όμιλο του Βερολίνου. Τέτοιες νίκες «χτίζουν» χαρακτήρα και η ομάδα που τις πετυχαίνει θα τις βρει εμπρός της, ωφέλιμα, στο Ευρωμπάσκετ. Αντίθετα, οι Ισπανοί του Σκαριόλο τα βρήκαν μπαστούνια απέναντι στην καλοκουρδισμένη Σερβία του Σάσα Τζόρτζεβιτς. Το τελικό 70-80 κρίθηκε μεν στα δύο τρίποντα των νικητών, στο 70-71 που έγινε 70-77, με Μπιέλιτσα (24 πόντοι) και Μπογκντάνοβιτς, όμως συνολικά οι Σέρβοι μ΄ έναν παίκτη σε καλή ημέρα και τους υπόλοιπους να παρακολουθούν εμφανίστηκαν σοβαροί, μετρημένοι και πειθαρχημένοι.

Ακόμη και ο μουρλο-Τεόντοσιτς, για μία ακόμη διοργάνωση με τον Τζόρτζεβιτς προπονητή, είναι άλλος παίκτης. Σκόραρε 12 πόντους, πήρε εννέα προσπάθειες σε όλο το παιχνίδι, μάζεψε 5 ριμπάουντ κι έδωσε 4 ασίστ! Οι Ίβηρες μόνο άτρωτοι δεν είναι, οι απουσίες και η έλλειψη κόουτς με ικανότητες τούς κοστίζει και είναι άγνωστο πώς ένας Πάου Γκασόλ (16 πόντοι στην πρεμιέρα) μπορεί να κυβερνήσει αυτό το καράβι… Με τους ψηλούς των Τούρκων θα έχει δυσκολίες, αλλά όσο καλό ματς και να κάνει όταν οι Σέρχι και Ρούντι δείχνουν να μην είναι καλά και ο Γιουλ έχει 10% ευστοχία, το παιχνίδι είναι δύσκολο για το φαβορί. Το χάντικαπ των +9,5 πόντων είναι υψηλό.

Μπορεί, όντως, να κερδίσει η Ισπανία, αλλά με δέκα πόντους και πάνω; Το παιχνίδι της Εθνικής, τέλος, είναι μία περίεργη ιστορία, την οποία κάνει ακόμη πιο περίεργη η ενδεχόμενη απουσία του Μπόγιαν Μπογκντάνοβιτς. Το τελικό +20 με τα Σκόπια καλύπτει το μπερδεμένο πρόσωπο της Ελλάδας, που φιλοξενούμενη θα παίξει εν προκειμένω και όχι σε άδειο γήπεδο όπως στην πρεμιέρα και με καλύτερη ομάδα αντίπαλο. Με τη λογική πώς για 36 λεπτά μάς δυσκόλεψαν οι Σκοπιανοί, δεν αποκλείεται μέχρι που να βρει πατήματα η ομάδα του Κατσικάρη να είναι, έστω οριακά, πίσω στο ημίχρονο. Δίχως χάντικαπ και λοιπά μπερδέματα, αυτό το σενάριο προτείνουμε για το 20λεπτο αποκλειστικά του αγώνα με τους γηπεδούχους Κροάτες.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
2504. ΤΟΥΡΚΙΑ (+9,5) – ΙΣΠΑΝΙΑ: 1 (1,75)
2505. ΕΛΛΑΔΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ: 2 Η (2,12)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x