Επικαιρότητα

Υπερασπίζεται τον φράχτη στον Έβρο η κυβέρνηση: Δεν στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά

Ο υπουργός κ. Τόσκας είπε ότι δεν γκρεμίζεται. Αναλυτικά οι δηλώσεις του αν. υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Τον φράχτη του Εβρου υπερασπίστηκε σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός προστασίας του Πολίτη Νίκος Τσόσκας σε ραδιοφωνική του συνέντευξη στον Βήμα FM.

Οπως είπε ο κ. Τόσκας δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για γκρέμισμα του φράχτη αυτή τη στιγμή, αλλά πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει και τέτοιο ζήτημα. Εξήγησε δε το σκεπτικό του λέγοντας ότι «ούτε εμποδίζει ο φράχτης και στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά, είναι μια θεωρία που δεν στέκει κάτω από καμία λογική. Ούτε μπορούμε να μπούμε στην εξίσωση ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων είναι ίδιος με τους απάνθρωπους φράχτες στην Κεντρική Ευρώπη».

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Τόσκα:

«Μιλάμε για ένα φράχτη – για όσους δεν έχουν εικόνα της περιοχής – μήκους 12 χιλιομέτρων, ο οποίος φράζει τα χερσαία σύνορα Ελλάδας-Τουρκίας στον Έβρο, όπου δεν είναι ποτάμι. Δεν υπάρχουν προϋποθέσεις για γκρέμισμα αυτή τη στιγμή, αλλά δεν υπάρχει ζήτημα. Ούτε εμποδίζει ο φράχτης και στέλνει τους πρόσφυγες στα νησιά, είναι μια θεωρία που δεν στέκει κάτω από καμία λογική. Ούτε μπορούμε να μπούμε στην εξίσωση ότι ο φράχτης των 12 χιλιομέτρων είναι ίδιος με τους απάνθρωπους φράχτες στην Κεντρική Ευρώπη, διότι αυτή η εξίσωση είναι και άδικη και εκ του πονηρού».

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x