Ελλάδα

Υπογράφει στον Παναθηναϊκό ο Λαουάλ

Πολύ κοντά στο να υπογράψει στον Παναθηναϊκό βρίσκεται ο Γκάνι Λαουάλ, καθώς έλυσε το συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ, κάνοντας χρήση σχετικής οψιόν για ομάδα της Ευρωλίγκας! Ποιο το προφίλ του.

Κλείνει στον Παναθηναϊκό ο Γκάνι Λαουάλ.

Ο Νιγηριανός σέντερ βρίσκεται μία «ανάσα» από τους «πράσινους», καθώς έλυσε το συμβόλαιό του με την Τραμπζονσπόρ, κάνοντας χρήση της οψιόν για να μετακομίσει σε ομάδα της Ευρωλίγκας.

Μάλιστα, η τουρκική ομάδα ανακοίνωσε και επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον 26χρονο σέντερ (2,06μ.) και παράλληλα την απόκτηση του Καλογιάν Ιβάνοφ.

Εφόσον ολοκληρωθεί η μεταγραφή, ο Λαουάλ θα έχει δικαίωμα συμμετοχής από το δεύτερο γύρο του Top 16 της Ευρωλίγκας, αλλά άμεσα στην Α1.

Πρόκειται για έναν παίκτη με πλούσια αθλητικά προσόντα, εξαιρετικό αμυντικό και ριμπάουντερ, αλλά με επιθετικές αδυναμίες. Πάντως πρόκειται για αυτό που έψαχνε ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς για να πλαισιώσει τη γραμμή των ψηλών, που είχε ελλείψεις μετά την αποχώρηση του Ράιτ και τον τραυματισμό του Μαυροκεφαλίδη.

O 26χρονος άσος (2,06μ.) είχε επιλεγεί το 2010 στο νούμερο 46 του ντραφτ από τους Σανς, αλλά δεν στέριωσε στο ΝΒΑ. Στη συνέχεια έπαιξε στο NBDL και την Κίνα, ενώ στην Ευρώπη αγωνίστηκε σε Ζιέλονα Γκόρα, Ροάν, Ρόμα και Ρίγα,παίζοντας πέρσι στην Ευρωλίγκα με την Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο.

Φέτος στην Τραμπζονσπόρ είχε 9,7 πόντους, 5,7 ριμπάουντ και 1,2 τάπες σε 16,1 λεπτά κατά μέσο όρο και σε 24 εμφανίσεις. Πέρσι είχε στην Ευρωλίγκα 6,3 πόντους, 4 ριμπάουντ και 1 τάπα ανά αγώνα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x