Ολυμπιακοί Αγώνες 2024

Υπογραφή… Πάρκερ και «ξεροί» οι Σέρβοι! (video)

Χάρη στο τεράστιο σουτ του Τόνι Πάρκερ λίγο πριν τη λήξη, η Γαλλία νίκησε 76-75 τη Σερβία, στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Ρίο! Μοιραίοι οι Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς για την ομάδα του «Σάλε»!

Επικό φινάλε στο ντέρμπι από τον Τόνι Πάρκερ!

Ο σταρ των Σπερς πέτυχε ένα πολύ δύσκολο, αλλά κρίσιμο καλάθι, λίγο πριν το τέλος και έτσι έδωσε τη νίκη στη Γαλλία επί της Σερβίας με 76-75, στο Ολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ του Ρίο! Τα έκαναν… μαντάρα οι Τεόντοσιτς και Μπογκντάνοβιτς για τους «Πλάβι», με τον πρώτο να αστοχεί σε συνεχόμενα τρίποντα στα τελευταία λεπτά και τον δεύτερο να χάνει την μπάλα στην τελευταία επίθεση!

Πρώτος σκόρερ για τους «τρικολόρ» ήταν ο Ντε Κολό με 22 πόντους, ενώ από την ομάδα του «Σάλε» ξεχώρισε ο Ραντούλιτσα με 16 πόντους.

Εξαιρετικό ξεκίνημα έκανε στην αναμέτρηση η Γαλλία, καθώς έφτασε την υπέρ της διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων, ενώ κατάφερε να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο στο +9 (17-26). Όμως, στη δεύτερη περίοδο οι Σέρβοι έσφιξαν την άμυνά τους και έτσι ροκάνιζαν συνεχώς τη διαφορά, την οποία έφεραν στους 4 πόντους στο τέλος του ημιχρόνου.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, η Γαλλία διατηρούσε το προβάδισμά της στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά οι παίκτες του Τζόρτζεβιτς έκαναν την ολική ανατροπή, κλείνοντάς το προηγούμενοι 60-57. Οι «τρικολόρ» είχαν χάσει εντελώς τη συγκέντρωσή τους, με τους Σέρβους να πηγαίνουν ακόμη και στο +7 (64-57) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου και το παιχνίδι να γίνεται ξανά ντέρμπι, χάρη στην αντίδραση από τον Ντε Κολό (75-74).

Ο Τεόντοσιτς έχασε αλλεπάλληλα τρίποντα, με τον Πάρκερ να πετυχαίνει πολύ μεγάλο καλάθι –και με άμυνα πάνω του!- στα 30’’ πριν τη λήξη και έτσι να δίνει τη νίκη στη Γαλλία με το τελικό 76-75! Στην επόμενη επίθεση, ο Μπογκντάνοβιτς έχασε την μπάλα, ενώ αστόχησε και στο τελευταίο τρίποντο που ήταν από το κέντρο.






Τα δεκάλεπτα: 17-26, 36-40, 60-57, 75-76

Σερβία (Τζόρτζεβιτς): Τεόντοσιτς 10 (2), Σιμόνοβιτς 9 (1), Μπογκντάνοβιτς 10 (3), Μάρκοβιτς 7 (1), Κάλινιτς 4, Νέντοβιτς 5 (1), Μπίρτσεβιτς, Ραντούλιτσα 16, Γιόκιτς 2, Στίματς 5, Γιόβιτς 5 (1), Μάτσβαν 2.

Γαλλία (Κολέ): Ερτέλ 5 (1), Μπατούμ 11 (3), Ντιό, Λοβέρν 12, Καουντί, Πάρκερ 6, Πιετρούς 1, Ντε Κολό 22 (2), Ντιαό 11, Ζελαμπάλ 5 (1), Γκομπέρ 3, Τιλί.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x