Τένις

«Βασιλιά», υποκλίσου στον Στέφανο!

Σήκωσε το, Στέφανε! Γονάτισε τον «Βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ ο Τσιτσιπάς, επικρατώντας 2-0 στα σετ και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals.

Έβγαλε νοκ-άουτ τον «Βασιλιά» ο Τσιτσιπάς!

Ο Έλληνας τενίστας επικράτησε 2-0 (6-3, 6-4) στα σετ του θρυλικού Ελβετού (δεύτερη ήττα από τον νεαρό αθλητή) και προκρίθηκε στον τελικό του ATP Finals στο Λονδίνο, γράφοντας ιστορία και πάλι.

Ο 21χρονος αθλητής πήγε και πάλι κόντρα στα προγνωστικά, αφήνοντας εκτός συνέχειας το grande φαβορί του συγκεκριμένου ζευγαριού και πήρε μια ιστορική πρόκριση, αφού μπήκε σε ένα κλειστό κλαμπ αθλητών του τένις. Διότι, έγινε ο τρίτος μόλις, που κλείνει εισιτήριο για τον τελικό στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση.

Κυρίαρχος ήταν ουσιαστικά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο πρώτο σετ. Αρχικά, «έκοψε» τα πόδις του αντιπάλου του, αφού «έσβησε» το break point και έκανε το 1-0 και στη συνέχεια πήρε φόρα, κάνοντας το 2-0 με μπρέικ, ενώ κράτησε… απόσταση ασφαλείας με το 3-0 και το 4-1.

Ο Φέντερερ αντέδρασε και μείωσε σε 4-2, ενώ η μεγαλύτερη μάχη του πρώτου σετ έγινε στο 7ο game. Ο Ελβετός είχε τριπλό break point, αλλά ο Έλληνας ήταν πιο αποφασιστικός και ουσιαστικός, κάνοντας το 5-2! Ωστόσο, και στο 9ο game ο Τσιτσιπάς έσβησε άλλα δύο break point κρατάει τον Φέντερερ, φτάνοντας στο 6-3, αλλά και στο λογικό 1-0 στα σετ!

Ξεκίνημα με το… δεξί έκανε και στο δεύτερο σετ ο Τσιτσιπάς, φτάνοντας στο 2-1, προτού… πέσουν κορμιά στο 4ο game, το οποίο κατέληξε στα χέρια του Φέντερερ (2-2), παρά το τριπλό break point που «έσβησε» ο Έλληνας τενίστας.

Ο Τσιτσιπάς έκανε και το 3-2, αλλά έφτασε και στο 4-2, έχοντας «όπλο» του το σερβίς του, αλλά ο Ελβετός επανήλθε με το 4-3, ο Στέφανος απάντησε, όπως και ο Φέντερερ με το 5-4, αλλά ο τελευταίος λόγος του σετ και του αγώνα άνηκε στον Τσιτσιπά που «έσβησε» διπλό break point.

Ο τελευταίος πόντος


Τα highlights

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x