Betmasters

Ύπουλη εκκίνηση για την Ομόνοια

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr τη νίκη της Ντιναμό Μπατούμι απέναντι στην κυπριακή ομάδα, για τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Οι άγονες γραμμές της ποδοσφαιρικής Ευρώπης έχουν την τιμητική τους στα πρώτα ματς του πρώτου προκριματικού γύρου του Γιουρόπα Λιγκ. Τα νερά είναι αχαρτογράφητα, επομένως περισσότερο οι εκτιμήσεις έχουν συμβουλευτικό χαρακτήρα και, φυσικά, μιλάμε για πονταρίσματα για να περάσει η ώρα κυρίως. Για την Ομόνοια, που συνήθως αρχίζει με καλό τρόπο και προκρίσεις τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της τα τελευταία χρόνια, φέτος η σεζόν ξεκινά με ταξίδι στη Γεωργία και συγκεκριμένα στην έδρα της Ζεσταφόνι.

Στο «Νταβίτ Αμπασίτζε», ο σύλλογος από τη Λευκωσία, θ΄ αντιμετωπίσει την άσημη Ντιναμό Μπατούμι, που θα κληθεί να δώσει το εντός έδρας παιχνίδι της περίπου 150 χιλιόμετρα μακριά από το «σπίτι» της. Τα τελευταία χρόνια η Μπατούμι πάει να κάνει το «μπαμ» στην εγχώρια Λίγκα, τερματίζοντας πέρυσι δεύτερη πίσω από την Πρωταθλήτρια Ντίλα Γκόρι. Το δυναμικό της αποτελείται, σχεδόν, σε απόλυτο βαθμό από γηγενείς παίκτες.

Η Ομόνοια θα συναντήσει έναν αντίπαλο, ο οποίος θα δώσει έμφαση στην άμυνα και στο σκληρό παιχνίδι. Οι Κύπριοι έχουν επίσημο αγώνα Πρωταθλήματος σε περίπου δύο μήνες, ενώ η Ντιναμό είκοσι ημέρες νωρίτερα. Η ετοιμότητα είναι ελαφρώς υπέρ των Γεωργιανών. Συνολικά στα δύο ματς η Ομόνοια θα είναι εγκληματικό να μην περάσει, όμως το χρονικό σημείο που γίνεται το παιχνίδι και η συνεχής πτωτική της πορεία τα τελευταία χρόνια στο Πρωτάθλημα δεν δικαιολογεί το 1,60 του «διπλού».

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε το «τριφύλλι» συνάντησε σοβαρά προβλήματα, καταλήγοντας στην τέταρτη θέση της βαθμολογίας. Μία καλή πορεία στο Γιουρόπα Λιγκ θα βοηθήσει την Ομόνοια να βάλει χρήματα που χρειάζεται στα ταμεία της, ενώ σημαντικό προσόν μπορεί να θεωρηθεί η ομοιογένεια λόγω του μικρού αριθμού μεταγραφών που έκανε. Υπάρχει δίλημμα στην ενδεκάδα του Κώστα Καϊάφα για τη χρησιμοποίηση του Κιρμ ή του Φοφανά στη μεσοεπιθετική γραμμή, ενώ χρίζουν διερεύνησης δύο πληροφορίες.

Η πρώτη αφορά την παρουσία στην ενδεκάδα του 20χρονου τερματοφύλακα Παναγή και όχι του έμπειρου Γεωργαλλίδη. Πέρυσι ο πρώτος έπαιξε ελάχιστα. Η δεύτερη έχει να κάνει με τη συμμετοχή του Σίλιαν Σέρινταν, που ήρθε στην τρέχουσα μεταγραφική περίοδο από τον ΑΠΟΕΛ και καλείται άμεσα να ενταχθεί στη νέα του ομάδα αγωνιζόμενος ως βασικός. Η ανατολική Ευρώπη ποτέ δεν είναι εύκολη, για την Μπατούμι το συγκεκριμένο είναι ένα από τα σημαντικότερα ματς της ιστορίας της και η Ομόνοια τόσο μεγάλο φαβορί στο πρώτο παιχνίδι δεν είναι. Το ρίσκο με τον «άσο» έχει μία αξία.

Ομοίως και ο αντίστοιχος της Λάτσι κόντρα στην Ίντερ Μπακού, με τους Αζέρους ν΄ αβαντάρονται από την απόδοση. Η αλβανική ομάδα, Κυπελλούχος τη σεζόν που πέρασε, έχασε ένα, μόλις, παιχνίδι Πρωταθλήματος εντός έδρας στην τελευταία Λίγκα. Η φιλοξενούμενη απώλεσε τον τίτλο στο Αζερμπαϊτζάν από την Καραμπάγκ στις λεπτομέρειες κι αν σε κάτι διαφέρει από τη Λάτσι είναι στην οικονομική δυναμική, με την ιστορία της, πάντως, να είναι σχετικά βραχύβια. Οι αλβανικές έδρες είναι σκληρές και φιλοξενούν κόσμο που διψά για ποδόσφαιρο. Αν κάπου υπάρχει αξία είναι στην τιμή των γηπεδούχων.

Συμπληρωματικά, η νίκη του Ερυθρού Αστέρα κόντρα στην Καϊράλ Αλμάτι μπορεί να κλείσει την απαιτητική τριάδα που προτείνεται. Η ομάδα του Καζακστάν δεν είναι αμελητέα ποσότητα και θα παίξει σφιχτά αμυντικά σε μία δύσκολη έδρα. Ο σύλλογος του Βελιγραδίου έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, έχει κατρακυλήσει στη βαθμολογία της UEFA, διαθέτει, όμως, το ειδικό βάρος για τη νίκη, η οποία έστω και οριακή να είναι θ΄ ανοίξει το δρόμο της πρόκρισης. Μείον των γηπεδούχων η αγωνιστική ετοιμότητα της Καϊράτ, που βρίσκεται σε πλήρη δράση στο Πρωτάθλημά της και κυνηγά τον τίτλο μαζί με τις Ακτόμπε, Άστανα και Άτιραου. Αν ασχοληθεί σοβαρά ο κόσμος του Αστέρα μπορεί και… μόνος του να πάρει το ματς.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
149. ΛΑΤΣΙ – ΙΝΤΕΡ ΜΠΑΚΟΥ: 1 (4,25)
157. ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΠΑΤΟΥΜΙ – ΟΜΟΝΟΙΑ: 1 (4,15)
183. ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ – ΚΑΪΡΑΤ ΑΛΜΑΤΙ: 1 (1,35)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x