Επικαιρότητα

Υπουργικό συμβούλιο με εξωκοινοβουλευτικούς θέλει ο Κυριάκος

Η πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να δημιουργήσει μία κυβέρνηση που θα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Καθ' όλα έτοιμος θέλει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μην χαθεί ούτε μία ημέρα από την στιγμή που οι πολίτες τον στηρίξουν και του δώσουν τα ηνία της χώρας. Ο πρόεδρος της ΝΔ εκτιμά πως αυτή η στιγμή δεν θα αργήσει να έρθει και ήδη καταστρώνει τα σχέδια του ακόμα και για την σύνθεση του υπουργικού συμβουλίου που όπως αποκαλύπτει το «TheToc» τα χαρτοφυλάκια που «καίνε» θα αναλάβουν εξωκοινοβουλευτικά στελέχη.

Το μεγαλύτερο βάρος όπως είναι λογικό θα δοθεί στο Οικονομικών όπου ο «τσάρος» που σκέφτεται να τοποθετήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι βουλευτής, αλλά πιθανότατα τεχνοκράτης. Επίσης εξοκοινωβουλευτικό στέλεχος τοποθετηθεί στην θέση που θα δημιουργηθεί στο ίδιο υπουργείο με αποκλειστική αρμοδιότητα το ΕΣΠΑ και στόχο την μεγάλη απορροφητικότητα κονδυλίων. Η ίδια ακριβώς συνταγή θα ακολουθηθεί και στα έσοδα με την σύσταση υφυπουργείου. Αυτό δεν σημαίνει πως θα είναι ένα υπουργείο μόνο με τεχνοκράτες καθώς πιθανότατα θα υπάρξει και πολιτικός.

Κοινοβουλευτικό στέλεχος θα τεθεί σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες επικεφαλής στο υπουργείο Ανάπτυξης, ωστόσο Νο2 (αναπληρωτής ή υφυπουργός) θα τοποθετηθεί τεχνοκράτης που θα έχει αρμοδιότητα τον κρίσιμο και κομβικό τομέα των επενδύσεων από τον οποίο αναμένει πολλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Επίσης στα «ευαίσθητα» υπουργεία της Δικαιοσύνης και της Παιδείας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να δώσει τα δύο αυτά χαρτοφυλάκια σε πρόσωπα έμπειρα που έχουν υπηρετήσει τους συγκεκριμένους χώρους και χαίρουν τον σεβασμό και την εμπιστοσύνη των συναδέλφων τους.

Στόχος του προέδρου της ΝΔ με την συγκεκριμένες κινήσεις είναι να επιστρέψει η ανεξαρτησία στον τομέα της δικαιοσύνης που τόσο δοκιμάζεται αυτή την περίοδο με τις συνεχείς παρεμβάσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ καθώς πρόκειται για ένα θεσμό που αποτελεί πυλώνα της Δημοκρατίας. Όσον αφορά την εκπαίδευση ο Κυριάκος Μητσοτάκης επιθυμεί να βάλει φρένο στο πισωγύρισμα και τις ιδεοληψίες του ΣΥΡΙΖΑ.

Τις παραπάνω σκέψεις ο πρόεδρος της ΝΔ τις έχει συζητήσει με τους πολύ στενούς του συνεργάτες χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει πρόσωπα, τα οποία κρατά ως επτασφράγιστο μυστικό.

Η πρόθεση του προέδρου της ΝΔ να δημιουργήσει μία κυβέρνηση που θα αποτελείται σε μεγάλο ποσοστό από εξωκοινοβουλευτικά στελέχη και την οποία έχει εκφράσει δημόσια σε αρκετές του συνεντεύξεις, αναμένεται να προκαλέσει εσωκομματικές γκρίνιες καθώς δεν είναι λίγα τα στελέχη εκείνα, παλιά και νέα που ελπίζουν στην υπουργοποίηση τους και μερικοί ετοιμάζονται να ράψουν κουστούμι κάτι που έχει προκαλέσει την ενόχληση του προέδρου του κόμματος.

Πηγή: thetoc.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x