Επικαιρότητα

Ύστατη προσπάθεια για να βρουν λύση

Χωρίς ουσιαστικό αποτέλεσμα η σημερινή συνάντηση- Νέο ραντεβού Πέμπτη βράδυ στις 8.30

Άκαρπη απέβη άλλη μία συνάντηση των πολιτικών αρχηγών, για την εξεύρεση λύσης μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων, με αιχμή το ζήτημα της ΕΡΤ, αλλά και γενικότερα τα ζητήματα λειτουργίας της τρικομματικής κυβέρνησης.

Όπως έκανε γνωστό ο Ευ. Βενιζέλος, οι πολιτικοί αρχηγοί θα έχουν νέα συνάντηση αύριο το βράδυ στις 20:30, ενώ μίλησε και για επαναθεμελίωση της κυβέρνησης. Οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης διαβεβαίωσαν πάντως ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια να βρεθεί κοινός τόπος για το ζήτημα της ΕΡΤ, ενώ έκαναν λόγο για επαναλειτουργία δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

«Ο ελληνικός λαός δεν θέλει εκλογές, θέλει σταθερότητα, θέλει μία κυβέρνηση γνήσιας τρικομματικής συνεργασίας, που αφουγκράζεται τις προτεραιότητες της κοινωνίας, που λειτουργεί με τη μέγιστη αποτελεσματικότητα», είπε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βενιζέλος.

Οι κυβερνητικοί εταίροι συναντήθηκαν λίγες ώρες πριν το ραντεβού των τριών. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξερχόμενος είπε ότι υπήρξε μία συνεννόηση με τον ομόλογό του της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την επικείμενη σύσκεψη. Από την πλευρά του ο Φ. Κουβέλης ανέφερε ότι «απλά ανταλλάξαμε απόψεις για το εάν θα μπορέσει να υπάρξει συμφωνία στο Μέγαρο Μαξίμου».

Σε μία προσπάθεια να πέσουν οι τόνοι και να βρεθεί κοινός τόπος, ο πρωθυπουργός είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο.

Το κλίμα στα επιτελεία των κομμάτων είναι τεταμένο, ωστόσο, οι βουλευτές και των τριών κομμάτων τάσσονται κατά των εκλογών.

Η κατάσταση έχει επιδεινωθεί δραματικά τις τελευταίες ώρες και όλα τα δεδομένα δείχνουν ότι οδεύουμε ολοταχώς προς εκλογική αναμέτρηση ένα μόλις χρόνο μετά τις τελευταίες εκλογές.

πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x