Ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος τονίζει και σχολιάζει την ανάγκη οι μεγάλοι σύλλογοι του κορυφαίου πρωταθλήματος να φροντίζουν για τη βιωσιμότητα και την διατήρηση της σωστής και οργανωμένης δομής του αγγλικού ποδοσφαίρου φροντίζοντας για την ζωή στην EFL στην μετά – κορονοϊού εποχή.

Με πολύ πρόσφατο το παράδειγμα της Μπέρι που λόγω της τραγικής οικονομικής της κατάστασης αποβλήθηκε από τις τάξεις των επαγγελματικών κατηγοριών του αγγλικού ποδοσφαίρου, έχει έρθει η ώρα τα μεγάλα κλαμπ να δράσουν για να εξασφαλιστεί η ομαλή συνέχεια της «ζωής» της EFL.

Όλο αυτό τον καιρό που δεν θα υπάρχουν αθλητικές δραστηριότητες με την ανθρωπότητα ν' αντιμετωπίζει το τεράστιο πρόβλημα του κορονοϊού και τα πάντα να έχουν μπει σε καραντίνα, οι τρεις χαμηλότερες κατηγορίες της Αγγλίας θα το βρουν μπροστά τους όσον αφορά τον οικονομικό αντίκτυπο. Και ας μη γελιόμαστε, αυτός θα φανεί σε αρκετούς τομείς της ζωής μετά τον κορονοϊό, αλλά ας μείνουμε αυτή τη στιγμή στο αγγλικό ποδόσφαιρο.

Για να μιλήσουμε και λίγο με νούμερα, το ισχύον συμβόλαιο των τηλεοπτικών δικαιωμάτων που μοιράζονται σε BT Sport, SkySports και Amazon αυτή τη στιγμή για την Premier League αποφέρει το ποσό των 5 δισεκατομμυρίων λιρών στους 20 συλλόγους της Premier League. Μαζί με τα δικαιώματα στον υπόλοιπο κόσμο, αυτό το ποσό σχεδόν διπλασιάζεται!

Διαβάστε αναλυτικά στο england365.gr