Πόλο

Ώρα κυπέλλου στο πόλο ανδρών

Στο Καρπενήσι διεξάγεται σήμερα το 18ο Final Four κυπέλλου ανδρών στο πόλο με την συμμετοχή των ΝΟ Βουλιαγμένης, Εθνικού Πειραιά, Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ.

Το 18ο Final Four κυπέλλου ανδρών φιλοξενείται στο Καρπενήσι για δεύτερη φορά μετά το 2015 όπου η διοργάνωση είχε στεφθεί με απόλυτη επιτυχία.

Στον πρώτο ημιτελικό ο Εθνικός Πειραιά αντιμετωπίζει τον ΝΟ Βουλιαγμένης στις 18:30, ενώ στον δεύτερο ο ΠΑΟΚ αναμετράται με τον Ολυμπιακό στις 20:30. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για το Σαββάτο στις 18:00.

Και στα δύο ζευγάρια υπάρχουν ξεκάθαρα φαβορί με τον ΝΟ Βουλιαγμένης και τον Ολυμπιακό να έχουν τον πρώτο λόγο. Όμως δεν παύει να είναι ένας ημιτελικός κυπέλλου που όλα μπορούν να ανατραπούν.

Όλες οι ομάδες είναι πάνοπλες πλην του Εθνικού Πειραιά που έχει τρεις σημαντικές απουσίες. Συγκεκριμένα ο «αυτοκράτορας» θα στερηθεί των υπηρεσιών του βασικού τερματοφύλακα Παναγιώτη Τζωρτζάτο και του έμπειρου περιφερειακού Γιάννη Τζώρτζη καθώς αμφότεροι δέχθηκαν κόκκινη κάρτα στο παιχνίδι πρωταθλήματος με το ΝΟ Χίου για την 17η αγωνιστική. Για την ιστορία το παιχνίδι είχε λήξει ισόπαλο 8-8.

Ο διεθνής τερματοφύλακας που αγωνίστηκε με την Εθνική στο Γουόρλντ Λιγκ τιμωρήθηκε με επιπλέον μια αγωνιστική με αποτέλεσμα να χάσει τον ημιτελικό του κυπέλλου. Όμως, αν ο Εθνικός καταφέρει να προκριθεί στον τελικό τότε θα αγωνιστεί κανονικά.

Από την άλλη ο Γιάννης Τζώρτζης τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές οπότε δεν αγωνιστεί στο Final Four. Τέλος ο αμυντικός Μιχάλης Καζάζης αποβλήθηκε με αντικατάσταση στο τελευταίο παιχνίδι πρωταθλήματος με τον ΑΝΟ Γλυφάδας για την 22η αγωνιστική, όπου η ομάδα του ηττήθηκε με 6-4.

Πολυνίκης του θεσμού είναι ο Ολυμπιακός με 18 κατακτήσεις, ενώ ακολουθεί ο Εθνικός Πειραιά με 12. Στην συνέχεια έχουμε τους ΑΝΟ Γλυφάδα και ΝΟ Βουλιαγμένη με τρεις. Τέλος από μια κατάκτηση μετρούν οι ΝΟ Χίου και ΝΟ Πατρών.

Το Final Four θα καλυφθεί τηλεοπτικά από τα κανάλια Novasports και με ραδιοφωνική μετάδοση από το Sport Fm.

Επιμέλεια: Γιώργος Χρήστου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x