Η ώρα της κρίσης για το εγχείρημα της Κεντροαριστεράς έφτασε με την κάλπη να αναδεικνύει σήμερα τον ηγέτη του νέου φορέα.

Την πρώτη Κυριακή οι πολίτες έδωσαν ισχυρό μήνυμα με την παρουσία τους για τον ενιαίο φορέα της Κεντροαριστεράς, ανοίγοντας ορίζοντα στις πολιτικές εξελίξεις αλλά και τον κοινοβουλευτικό συσχετισμό της επόμενης μέρας.


Αυτή την Κυριακή η συμμετοχή αποτελεί ακόμη μεγαλύτερο στοίχημα για το όλο εγχείρημα, μετά και από τις φονικές πλημμύρες στη Δυτ. Αττική αλλά και τις καταστροφές από το πέρασμα της κακοκαιρίας σε πολλές περιοχές της χώρας.

Οι δύο μονομάχοι του δεύτερου γύρου Φώφη Γεννηματά και Νίκος Ανδρουλάκης - φτάνουν στις σημερινές κάλπες με αιχμές και καρφιά για το ποιος ήθελε και ποιος δεν ήθελε το debate που αναβλήθηκε από την επιτροπή Αλιβιζάτου - διεκδικούν ψήφο ηγεσίας και κρίσιμο ζήτημα για την επόμενη ημέρα παραμένει ο ρόλος του Ενιαίου Φορέα και η διείσδυσή του στην κοινωνία.

Η Φώφη Γεννηματά την Κυριακή κατεβαίνει με τον αέρα του φαβορί έχοντας απέναντι της τον Νίκο Ανδρουλάκη που ακολουθείται από φιλόδοξο ρεύμα υποστηρικτών.

Τη στήριξή του στην κα Γεννηματά έχει εκφράσει ο Γιάννης Ραγκούσης, το Δίκτυο με τον Γ. Παπανδρέου, ενώ με τον Ν. Ανδρουλάκη έχει συνταχθεί ο Γιάννης Μανιάτης.

Η εβδομάδα που μεσολάβησε των δύο εκλογικών Κυριακών είχε ζυμώσεις, επαφές, συμπορεύσεις αλλά και βολές με τους δύο να ακολουθούν μεν διαφορετική στρατηγική με κοινό όμως ζητούμενο, το ενδιαφέρον και την προσέλευση των πολιτών, υπό το φόβο της αδράνειας.

Γι αυτό άλλωστε ως μέγα ζητούμενο της τελευταίας εκλογικής μάχης είναι να μην «θαμπώσει» πολύ η προηγούμενη προσέλευση των 210.000 ψηφοφόρων.

Ποιοι δικαιούνται να ψηφίσουν - Η διαδικασία

Μια μέρα νωρίτερα, το Σάββατο ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος απεύθυνε πρόσκληση, με δήλωσή του για ευρεία συμμετοχή και στον δεύτερο γύρο των εκλογών για την ανάδειξη ηγεσίας του νέου ενιαίου φορέα στη προοδευτική παράταξη.

Ο κ. Αλιβιζάτος επισημαίνει την ανάγκη στις αυριανές εκλογές «να επιβεβαιώσουμε με τη ψήφο μας το ιστορικό γεγονός που εμείς δημιουργήσαμε την περασμένη Κυριακή. Η προοδευτική παράταξη είναι εδώ και έτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της από Δευτέρα».

Ο πρόεδρος της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας αναφέρει ότι «η ψηφοφορία θα διεξαχθεί σε 982 εκλογικά τμήματα σ΄όλη την επικράτεια και σε 22 στο εξωτερικό , από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ. Η διαδικασία θα είναι απλούστερη γιατί δεν συμπληρώνουμε αίτηση, ούτε καταβάλουμε τα 3 ευρώ. Έχουμε λάβει και πάλι όλα τα απαραίτητα μέτρα για να είναι η ψηφοφορία αδιάβλητη. Αυτή τη φορά:

-Ψηφίζουν μόνο όσοι ψήφισαν στις 12 Νοεμβρίου

- Μπορεί κάποιος να ψηφίσει, όπου διευκολύνεται, σε διαφορετική πόλη, σε διαφορετικό εκλογικό τμήμα από εκείνο που ψήφισε την περασμένη Κυριακή

- Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχει μαζί του ταυτότητα ή διαβατήριο »

Και ο Νίκος Αλιβιζάτος καταλήγει: «Ανεξάρτητα από ποιον/ά συγκεκριμένο υποψήφιο/α υποστηρίζει, καλώ τον καθένα και την καθεμία να ψηφίσει γιατί μόνο έτσι η μοναδική λάμψη της προσέλευσης 210.000 συμπολιτών μας στις κάλπες τη περασμένη Κυριακή θα διατηρηθεί ολοζώντανη»

Τι άλλαξε στη διαδικασία από τη θεομηνία

Οπως είναι προφανές η καταστροφή στη Μάνδρα δεν επιτρέπει να λειτουργήσει το εκλογικό κέντρο της περιοχής. Αποφασίστηκε και ανακοινώθηκε η συγχώνευσή του με το τμήμα της Ελευσίνας.

«Ως αποτέλεσμα της τραγικής θεομηνίας και σε συνεννόηση με τους τοπικούς υπευθύνους του Δικτύου Εμπιστοσύνης, η Επιτροπή αποφάσισε τη συγχώνευση των Εκλογικών Τμημάτων Μάνδρας και Ελευσίνας, σε ένα ενιαίο που θα λειτουργήσει στο ν.π.δ.δ. Π.Α.Κ.Π.Π.Α. (οδός Κίμωνος Παγκάλου 11, στην Κάτω Ελευσίνα)» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: thetoc.gr

Αποδοχή Cookies
Το site sport-fm.gr χρησιμοποιεί cookies. Προχωρώντας στο περιεχόμενο, συναινείτε με την αποδοχή τους. ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ