Betmasters

«Χ» ημίχρονο η Βραζιλία

Ο Γιάννης Καρατζαφέρης γράφει για το Βραζιλία-Μεξικό, προβλέπει λίγα γκολ, ισοπαλία στο ημίχρονο και γκολ από τον Νεϊμαρ!

Στην Φορταλέζα η Βραζιλία υποδέχεται το Μεξικό με τις δυο ομάδες να έχουν «προίκα» και «μαξιλαράκι» τις νίκες που πέτυχαν στην πρεμιέρα απέναντι σε Κροατία και Καμερούν αντίστοιχα.
Η Σελεσάο κέρδισε και δεν έπεισε ενώ έτυχε και ευνοϊκής μεταχείρισης από τον Ιάπωνα διαιτητή Νισιμούρα σε αντίθεση με τους «Τρι» που «λύγισαν» τους Αφρικανούς με 1-0 έχοντας πετύχει νωρίτερα δυο καθαρά γκολ τα οποία ωστόσο δεν καταλόγισαν διαιτητής και επόπτης σε εκείνη την αναμέτρηση για δικούς τους λόγους.

Η ομάδα του Σκολάρι μπορεί να αντέδρασε στο αυτογκόλ του Μαρτσέλο στο 13ο λεπτό ισοφαρίζοντας πριν κλείσει το ημίχρονο με ένα άψυχο πλασέ του Νέιμαρ σε ένα γκολ που φέρει ευθύνη και ο Πλετίκοσα αλλά στην επανάληψη χρειάστηκε ένα πέναλτι – «εφεύρεση» του Ιάπωνα Νισιμούρα και μια μάλλον τυχερή εκτέλεση από τον 22χρονο άσο της Μπαρτσελόνα για να «ξεκλειδώσει» την άμυνα των μαχητικών Κροατών που δικαίως «φωνάζουν» και για ένα ακυρωθέν γκολ για επιθετικό φάουλ πάνω στον Ζούλιο Σέζαρ στο φινάλε.
Στις καθυστερήσεις ο Οσκαρ πέτυχε ένα γκολ για … Οσκαρ θυμίζοντας λίγο Κακά στα καλά του.
Έτσι λοιπόν απόψε καλούνται να πετύχουν μια νίκη που θα τους χαρίσει την πρωτιά μια ώρα αρχύτερα αλλά κυρίως χρειάζονται μια πειστική εμφάνιση για να «τρομάξουν» τους αντιπάλους και λοιπούς μνηστήρες για τον τίτλο.
Ο Σκολάρι θα ψάξει την 10η συνεχόμενη νίκη του στον πάγκο της «Σελεσάο» , στην 2η θητεία του μετά την κατάκτηση του τροπαίου το 2002 στα γήπεδα της Άπω Ανατολής, ενώ δεν αναμένεται να κάνει παραπάνω από μια ή δυο το πολύ αλλαγές στην 11άδα του συγκριτικά με αυτούς που ξεκίνησαν στην πρεμιέρα.
Πιο συγκεκριμένα ο Ραμίρες διεκδικεί την θέση του Γκουστάβο στα χαφ και ο Μπέρναρντ της Σαχτάρ Ντόνετσκ αυτή του Χουλκ στην επίθεση αφού ο επιθετικός της Ζενίτ ταλαιπωρείται από έναν μικροτραυματισμό και έτσι και αλλιώς πραγματοποίησε «φτωχή» εμφάνιση στην πρεμιέρα.
Έτσι στο κλασικό «4-2-3-1» του 65χρονου τεχνικού ο Σέζαρ θα είναι κάτω από τα δοκάρια, οι: Μαρσέλο, Ντάνι Άλβες, Τιάγκο Σίλβα και ο Νταβίντ Λουιζ στα μετόπισθεν.
Οι: Γκουστάβο – Παουλίνιο «κόφτες» , ο Οσκάρ σε πιο ελεύθερο ρόλο έχοντας στα άκρα τον Νέιμαρ και τον Χούλκ ή τον Μπέρναρντ με τον Φρέντ στο «9».

Το Μεξικό μπορεί να πήγε κάπως διστακτικά σε αυτό το Μουντιάλ εξαιτίας της ταλαιπωρίας που πέρασε στα προκριματικά , πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ με την Νέα Ζηλανδία στο τσακ και χωρίς να το αξίζει με βάση τις εμφανίσεις του στον όμιλο νωρίτερα, αλλά η αλήθεια είναι πως στην πρεμιέρα του κόντρα στο Καμερούν ήταν πειστικό.
Προφανώς και το 1-0 δεν «λέει» όλη την αλήθεια αφού στο πρώτο ημίχρονο ακυρώθηκαν λανθασμένα ως οφσάιντ δυο γκολ του Τζιοβάνι Ντος Σάντος και μοιραία μετά το γκολ του Περάλτα στο φινάλε αγχώθηκε και κλείστηκε στο καβούκι του για να διαφυλάξει το πολύτιμο «τρίποντο».
Ο Μιγέλ Ερέρα αναμένεται να παρατάξει την ομάδα του και πάλι με το «3-5-2» έχοντας τρεις στόπερ , τους: Μορένο, Μάρκες, Ροντρίγκεζ, δυο φουλ μπακ , τους: Αγιλάρ- Αγιούν ενώ στον άξονα θα παίξουν οι: Ερέρα, Βάσκες και ο Γκουαρτάδο με επιθετικό δίδυμο τους: Περάλτα- Ντος Σάντος.

Προϊστορία: Πλούσια είναι η παράδοση που έχουν οι δυο αυτές εθνικές ομάδες αφού έχουν αναμετρηθεί ούτε λίγο, ούτε πολύ 38 φορές σε επίσημα και φιλικά παιχνίδια με την Βραζιλία να μετράει 22 νίκες, το Μεξικό 10 ενώ και έξι ματς έχουν λήξει ισόπαλα.
Σε παγκόσμια Κύπελλα πάντως η «Σελεσάο» έχει τρεις νίκες σε ισάριθμα ματς δίχως καν να δεχτεί τέρμα με πιο πρόσφατο το 2-0 στο Μουντιάλ του 1962.

• Αναμένω μεγάλη μάχη και σκέφτομαι να ρισκάρω με τα λίγα γκολ εδώ αφού πιστεύω πως εάν δεν αντιμετωπίσει και πάλι εχθρική διαιτησία το Μεξικό θα ζορίσει αρκετά τους γηπεδούχους. Στην ίδια λογική και το Χ στο ημίχρονο επίσης. Σκόρερ Anytime και πάλι ο Νέιμαρ αφού η μπάλα πηγαίνει πάντα σε αυτόν και εκτελεί και στα στημένα.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ ημίχρονο/ Under 2,5/ Σκόρερ Anytime Νέιμαρ

Γιάννης Καρατζαφέρης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x