F1

«Χάλασε» η συμφωνία Sauber-Honda

Η Honda δεν θα προμηθεύει κινητήρες τη Sauber στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2018, καθότι οι δύο πλευρές ακύρωσαν τη συγκεκριμένη συμφωνία.

Σε αναζήτηση άλλου προμηθευτή κινητήρων βρίσκεται η Sauber, καθώς η συμφωνία που υπήρχε με τη Honda για το 2018 ακυρώθηκε. Έτσι πολύ πιθανό είναι η Ferrari να συνεχίσει την συνεργασία της με την ελβετική ομάδα και την επόμενη σεζόν.

Ο γενικός διευθυντής της ιαπωνικής εταιρίας ανέφερε: «Είχαμε καλή σχέση με τη Sauber και προετοιμαζόμασταν να συνεργαστούμε το 2018. Κατά τη διάρκεια συζητήσεων, μετά την αλλαγή στη διοίκηση της ομάδας, λόγω διαφορών στις μελλοντικές κατευθύνσεις αποφασίσαμε να ακυρώσουμε τη συμφωνία. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Sauber για τη συνεργασία που είχαμε και να τους ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον».

Από την άλλη, ο επικεφαλής της Suber, Φρεντ Βασέρ είπε: «Δυστυχώς πρέπει να σταματήσουμε τη συνεργασία που σχεδιαζόταν με τη Honda. Αυτή η απόφαση πάρθηκε για λόγους στρατηγικής και έχοντας στο μυαλό μας το καλό της ομάδας. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τη Honda και να της ευχηθούμε τα καλύτερα για το μέλλον της στη Formula1».

Πλέον η Honda προμηθεύει με κινητήρες μόνο τη McLaren, η οποία είναι πολύ πιθανό να αναζητήσει άλλο προμηθευτή για την επόμενη σεζόν, λόγω των πολλών αστοχιών των κινητήρων της Honda στα μονοθέσιά της.

Επιμέλεια: Περικλής Καλογερόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x