Γενικά

Χάλκινο μετάλλιο ο Τσελίδης στο Γκραν Πρι του Χοχότ

Το 15o μετάλλιο σε Γκραν Πρι της IJF από το 2010 πανηγυρίζει το ελληνικό τζούντο.

Ο Θόδωρος Τσελίδης, ένα μήνα μετά την τρίτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Τελ Αβίβ, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο και στο Γκραν Πρι που φιλοξενείται για τρίτη ημέρα στο Χοχότ της Κίνας. Στην κατηγορία των -90 κιλών συμμετείχαν συνολικά 28 τζουντόκα.

O Τσελίδης, ο οποίος στις αρχές Απριλίου ήταν πέμπτος στην αντίστοιχη διοργάνωση της Τιφλίδας, στο δρόμο για το χάλκινο μετάλλιο σημείωσε τέσσερις νίκες σε πέντε αγώνες. Στα προκριματικά, νίκησε τους Μουνκχιαργάλ Ερνενεκού (Μογγολία) και Έντουαρντ Τρίπελ (Γερμανία), για να ηττηθεί στον τελικό του γκρουπ από τον Νοτιοκορεάτη, «χάλκινο» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Ντονγκχάν Γκουάκ.

Ο Έλληνας πρωταθλητής στον πρώτο γύρο νίκησε τον Αμερικανό Κόλτον Μπράουν, ενώ πήρε στα «χαρτιά» τον αγώνα απέναντι στον «χρυσό» Ολυμπιονίκη του Ρίο, Μασού Μπέικερ (Ιαπωνία), με τον τελευταίο να δηλώνει τραυματίας.

Το μετάλλιο του Τσελίδη ήταν το δέκατο χάλκινο για το ελληνικό τζούντο σε Γκραν Πρι. Οι βαθμοί από τη διοργάνωση του Χοχότ θα δώσουν σημαντική βαθμολογική ώθηση στον Τσελίδη, στην προσπάθεια που κάνει για να βρεθεί στο Τόκιο.

Πριν από την έναρξη του Γκραν Πρι, ο Τσελίδης βρισκόταν στην 59η θέση με 602 βαθμούς, όμως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου είναι βέβαιο ότι θα ανέβει στην πρώτη 50άδα της κατηγορίας των -90 κιλών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x