Γενικά

Χάλκινο μετάλλιο στην μπότσια

Το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ζευγαριών και ομάδων στο Γκουίλφορντ της Αγγλίας κατέκτησε η ομάδα ζευγαριών μπότσια, αποτελούμενη από τους Πολυχρονίδη, Πανανό και Ντέντα.

Η ελληνική ομάδα στα ημιτελικά ηττήθηκε 3-2 από το Βέλγιο, ωστόσο κατέλαβε την τρίτη θέση μετά τη νίκη 4-2 επί της Γαλλίας. Το χρυσό μετάλλιο στα ζευγάρια BC3 και την απευθείας πρόκριση για τους Παραολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 πήρε το Βέλγιο, το οποίο στον τελικό νίκησε 7-1 την Ισπανία.

Όσον αφορά στο ομαδικό BC1/BC2, η ελληνική ομάδα, αποτελούμενη από τους Παναγιώτη Σουλάνη, Αλέξανδρο Παπαδάκη, Δημήτρη Κυριακίδη και Χρήστο Γαλαίο, δεν μπόρεσε να περάσει στα ημιτελικά, όπως και τα ζευγάρια BC4 με τους Μαρίνο Γωνιά, Νίκο Βασίλι και Χρυσή Μόρφη-Μέτζου. Στο ομαδικό BC1/BC2, το απευθείας «εισιτήριο» για το Ρίο πήρε η Βρετανία, ενώ αντίστοιχα η Σλοβακία πανηγύρισε την πρόκριση στα ζευγάρια BC4.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση, οι Αδαμαντία Χαλκιαδάκη και Ηρώ Μηλάκη (πιλότος) κατέλαβαν την τέταρτη θέση στην ατομική χρονομέτρηση 18,2 χιλιομέτρων του Παγκοσμίου Κυπέλλου που φιλοξενείται στο Έλζακ της Γερμανίας.

Σε μια επίπονη και δύσκολη διαδρομή, το ελληνικό γυναικείο tandem είχε επίδοση 44:27 που του χάρισε την τέταρτη θέση στο αγώνισμα, αφήνοντας πολύ πίσω και συγκεκριμένα στη 12η θέση το βρετανικό δίδυμο των Σκοτ και Θόρνχιλ, το οποίο ήταν δεύτερο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012.

Όσον αφορά στον αγώνα δρόμου συνολικής απόστασης 57 χιλιομέτρων, το ελληνικό γυναικείο δίδυμο δεν μπόρεσε να τερματίσει, όπως, άλλωστε και η Ισπανία, η οποία μία ημέρα νωρίτερα είχε βρεθεί στην πέμπτη θέση της ατομικής χρονομέτρησης. Το χρυσό μετάλλιο στην ατομική χρονομέτρηση πήρε η Πολωνία, ενώ στην κορυφή του αγώνα δρόμου βρέθηκε η Ολλανδία των Γιόκεμς/Φαν Μπόμελ.

«Ευχαριστούμε θερμά την ομοσπονδία μας, ΕΑΟΜ ΑΜΕΑ και όλους τους ανθρώπους της, γιατί σε μια πολύ δύσκολη περίοδο και οικονομικά δυσχερέστατη κατάσταση, στήριξε, για άλλη μια φορά, τις προσπάθειες των αθλητριών στην πορεία προς την παγκόσμια καταξίωση και το αποτέλεσμα τους δικαιώνει όλους. Ένα μεγάλο "ευχαριστώ", επίσης, στους χορηγούς της ομοσπονδίας μας "ΟΜΙΛΟΣ ΥΓΕΙΑ" και, φυσικά, της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής στο δρόμο για το ΡΙΟ 2016 ΟΠΑΠ και την "Ολυμπία οδός" που χωρίς τη βοήθειά τους οι επιτυχίες αυτές δε θα μπορούσαν να έρθουν», τόνισε από τη Γερμανία ο ομοσπονδιακός προπονητής, Γιώργος Βαρβεράκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x