Βόλεϊ

Χάνει τη σίγουρη θέση στους ομίλους του Champions League βόλεϊ η Ελλάδα

Οι αλλαγές που προώθησε η CEV για το νέο σύστημα διεξαγωγής του Champions League στέλνουν τον πρωταθλητή του ελληνικού πρωταθλήματος στα προκριματικά των ομίλων.

Την αύξηση των ομάδων αποφάσισε η CEV για το Champions League και έφερε σαρωτικές αλλαγές στην διεξαγωγή της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης του βόλεϊ.

Κάτι που αποτελεί δυσάρεστη έκπληξη για τις ομάδες βόλεϊ ανδρών, αφού χάνεται η απευθείας πρόκριση του πρωταθλητή στους ομίλους της διοργάνωσης, στέλνοντάς τον στα προκριματικά (άγνωστο ακόμα σε ποιο γύρο).

Δώδεκα ομάδες ομάδες θα έχουν εξασφαλισμένη τη συμμετοχή τους στους ομίλους που θα διεξαχθούν με συνολικά 20 ομάδες, ενώ οι υπόλοιπες 8 θα προκύψουν από τους τρεις συνολικά προκριματικούς γύρους που θα γίνουν.

Ρωσία, Ιταλία, Τουρκία και Πολωνία έχουν εξασφαλισμένες τις 8 από τις 12 θέσεις των ομίλων, ενώ οι άλλες τέσσερις θα δοθούν στους πρωταθλητές Γερμανίας, Βελγίου, Γαλλίας και Ρουμανίας.

Όλες οι παραπάνω χώρες θα έχουν κι από μια εκπρόσωπο στα προκριματικά, στα οποία θα συμμετάσχει και ο πρωταθλητής Ελλάδας, ενώ δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι πρωταθλητές όλων των ομοσπονδιών (κι από τον συνολικό αριθμό που θα δηλώσουν συμμετοχή θα ξεκαθαρίσει κι ο αριθμός των αγώνων, αλλά και από ποιο γύρο θα μπουν οι ομάδες).

Στα πλέι οφ, από τους ομίλους (5 όμιλοι των 4 ομάδων) θα προκρίνονται 12 ομάδες για να καταλήξουμε στις 3 που μαζί με τον διοργανωτή θα συμμετάσχουν στο Final 4.

Στον αντίποδα, ευχάριστα είναι τα νέα για τις γυναίκες, αφού πλέον θα έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν ένα από τα τέσσερα εισιτήρια για τους ομίλους, μέσω των προκριματικών.
Η τελική φάση (όμιλοι) του Champions League γυναικών θα διεξαχθεί με 16 ομάδες, εκ των οποίων οι 12 έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους μέσω του ranking. Συγκεκριμένα Τουρκία, Ρωσία, Πολωνία, Αζερμπαϊτζάν θα έχουν από 2 ομάδες, Γαλλία, Ιταλία, Γερμανία, Ελβετία από μία, ενώ όλες αυτές οι χώρες θα έχουν κι από μία εκπρόσωπο στα προκριματικά.
Στα πλέι οφς θα προκριθούν έξι ομάδες και οι τρεις νικήτριες των ζευγαριών που θα προκύψουν μαζί με τον διοργανωτή θα συμμετάσχουν στο Final 4.
Η κλήρωση για την ανάδειξη των ζευγαριών των προκριματικών γύρων (σε άνδρες και γυναίκες) θα διεξαχθεί στις 9 Ιουνίου στην Ρώμη, όπου θα πραγματοποιηθεί φέτος το ετήσιο Gala της CEV, ενώ η κλήρωση για τα πλέι οφς στις 3 Μαρτίου μετά την ολοκλήρωση των ομίλων.
Οι ομάδες που θα αποκλείονται από τους προκριματικούς γύρος του Champions League, θα συνεχίζουν στο CEV Cup κι αυτή θα είναι η μοναδική περίπτωση όπου θα συνδέονται κάποια ευρωπαϊκά κύπελλα μεταξύ τους.
Εδώ μπορείτε να δείτε τη λίστα με τις ομάδες που θα εκπροσωπήσουν κάθε χώρα στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα την περίοδο 2016-2017.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x