Επικαιρότητα

Χάος στο Ελληνικό: Μετανάστες δίνουν μάχη για ένα κρουασάν!

3.400 άνθρωποι φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου - Δείτε τι γίνεται όταν κάποιος εθελοντής πηγαίνει τρόφιμα για τους πρόσφυγες και μετανάστες

Εικόνες που παραπέμπουν σε άλλες εποχές ή σε άλλες χώρες που θεωρούσαμε ότι ανήκουν στον λεγόμενο τρίτο κόσμο διαδραματίζονται στα κέντρα φιλοξενίας μεταναστών σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας.

Ο ρεπόρτερ του www.protothema.gr Θανάσης Γερασιμίδης βρέθηκε στο κέντρο που έχει δημιουργηθεί στο παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού, στις εγκαταστάσεις του οποίου έχουν βρει προσωρινό κατάλυμμα πρόσφυγες και μετανάστες.

Όταν κάποιοι εθελοντικά πηγαίνουν τρόφιμα στους μετανάστες, η προσπάθεια των πεινασμένων ανθρώπων να εξασφαλίσουν ένα μήλο, ένα χυμό ή ένα κρουασάν για τα παιδιά θυμίζει μάχη. Οι σκηνές είναι απίστευτες. Πρόσφυγες και μετανάστες, άνθρωποι κάθε ηλικίας, περικυκλώνουν τους ανθρώπους που φέρνουν τροφές σε όσους ήθελαν να διέλθουν από την Ελλάδα αναζητώντας την γη της Επαγγελίας σε μια πλούσια ευρωπαϊκή χώρα αλλά από την ώρα που έκλεισν τα ελληνοσκοπιανά σύνορα είναι παγιδευμένοι στην ελληνική επικράτεια.

Τα πεινασμένα παιδιά προσπαθούν να εξασφαλίσουν λίγο φαγητό, αφού η επόμενη μέρα είναι άγνωστη, δεν μπορούν να ξέρουν αν θα έχουν φαγητό ή πού θα βρίσκονται.

Οι εικόνες δείχνουν το μέγεθος του προβλήματος που μέρα με τη μέρα διογκώνεται.

Στο Ελληνικό έχουν καταμετρηθεί περίπου 3.400 μετανάστες, στον Ελαιώνα βρίσκονται 700 και ακόμη 1.200 φιλοξενούνται στο Σχιστό.

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x