Ελλάδα

Χάθηκε η ευκαιρία, όχι ο τίτλος

Απογοήτευση επικρατεί στις τάξεις του Ολυμπιακού για τον τρόπο που χάθηκε το break απέναντι στον Παναθηναϊκό. Τα «αν» από τα οποία πηγάζει η πίστη για την κατάκτηση του τίτλου.

Ο Ολυμπιακός πλησίασε περισσότερο από ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια στο να βάλει τέλος στην κατάρα που τον ακολουθεί σε τελικούς του ΟΑΚΑ απέναντι στον Παναθηναϊκό, αλλά για πολλοστή φορά το break δεν ήρθε.

Η απογοήτευση ήταν έκδηλη στο τέλος του αγώνα για τον τρόπο που χάθηκε μία χρυσή ευκαιρία, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» στις συζητήσεις τους τόνιζαν πως έχουν την αίσθηση ότι μπορούν να πάρουν τον τίτλο, που προϋποθέτει τουλάχιστον μία νίκη στο ΟΑΚΑ.

Γιατί μιλούν οι Πειραιώτες για μεγάλη χαμένη ευκαιρία; Μα γιατί βρήκαν τον Παναθηναϊκό να παίζει σε μισογεμάτο ΟΑΚΑ (εικόνα που σίγουρα δεν θα υπάρχει στο τρίτο ή πέμπτο παιχνίδι της σειράς) και να έχει το απελπιστικό ποσοστό 1/20 τρίποντα.

Ο Ολυμπιακός ήταν κάκιστος στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, αλλά με την απόδοσή του στη συνέχεια της αναμέτρησης και μέχρι το φινάλε του αγώνα έδειξε πως μπορεί να τα καταφέρει. Η αμυντική του τακτική απέδωσε κρατώντας τους αντιπάλους για περίπου εννιά λεπτά στο τέλος χωρίς σκορ, είχε περισσότερο καθαρό μυαλό στην επίθεση και ακολούθησε πιο ώριμες επιλογές. Όλα αυτά όμως μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Η εμμονή του Σπανούλη να «σκοτώσει» την παλιά του ομάδα τον οδήγησε σε τραβηγμένες επιθέσεις, ενώ δεν έλειψαν τα λάθη και οι ολιγωρίες σε άμυνα κι επίθεση, με αποτέλεσμα ένα παιχνίδι που φαινόταν να οδηγείται σε ερυθρόλευκη νίκη μετά το πρώτο προβάδισμα στο ματς (51-53) να χαθεί.

Παράπονα υπάρχουν και για τη διαιτησία, με έμφαση στη διαφορά των βολών (24 εκτέλεσαν οι γηπεδούχοι, 13 οι φιλοξενούμενοι) και κάποιες επί μέρους φάσεις, όπως το αντιαθλητικό φάουλ που δόθηκε στον Λοτζέσκι και ανέβασε τη διαφορά στο +11 στο φινάλε της τρίτης περιόδου. Όμως οι Πειραιώτες αναγνωρίζουν πως ακόμη κι έτσι μπορούσαν να πάρουν το προβάδισμα στη σειρά των τελικών.

Στον Ολυμπιακό παρά την απογοήτευση δεν χάνουν την πίστη τους κι εκφράζουν την πεποίθηση πως η ανατροπή και η κατάκτηση του τίτλου είναι εφικτή αν:

-αποφύγουν τα νεκρά ή καταστροφικά διαστήματα, σαν αυτά στο ξεκίνημα και στο τέλος του αγώνα.

-έχουν καλύτερα ποσοστά σε βολές (5/13) και τρίποντα (7/28).

-ο Σπανούλης, που είχε 7 πόντους με 2/10 σουτ και 2/4 βολές, βρεθεί σε καλύτερη μέρα κι αποφύγει να παίρνει… προσωπικά τα ντέρμπι με την παλιά του ομάδα.

-οι υπόλοιποι Έλληνες παίκτες της ομάδας (με εξαίρεση τον Περπέρογλου), που γνωρίζουν καλύτερα τις ιδιαιτερότητες των τελικών, παρουσιάσουν καλύτερο πρόσωπο.

-οι ξένοι προσφέρουν περισσότερα, αφού με εξαίρεση τους Ντάνστον και Κόλινς οι υπόλοιποι ήταν κατώτεροι των περιστάσεων.

Για να δοθεί στον Ολυμπιακό η ευκαιρία να «σπάσει» την έδρα του Παναθηναϊκού, θα πρέπει πρώτα να ισοφαρίσει τη σειρά. Το 1-1 περνά από τον αγώνα της Δευτέρας στο ΣΕΦ, όπου οι Πειραιώτες θα έχουν τον κόσμο στο δικό τους πλευρό και επιφυλάσσονται για… απαντήσεις.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x