Πόλο

Χατζηθεοδώρου: «Κρυφός μας πόθος ήταν το μετάλλιο»

Γλυκόπικρη γεύση άφησε το Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα νέων και εφήβων στον προπονητή Θοδωρή Χατζηθεοδώρου, που μίλησε στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Στην ιστοσελίδα της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας μίλησε ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου, κάνοντας έναν απολογισμό για την συμμετοχή των νέων και των εφήβων στο Ευρωπαϊκό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός κατέλαβε την 6η θέση με τους εφήβους στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα που έλαβε χώρα στο Μαυροβούνιο ενώ με τους νέους συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα στο Άλφεν, όπου τερμάτισε στην 5η θέση.

Αναλυτικά, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είπε: «Δεν το κρύβω ότι κρυφός πόθος των παικτών μου και εμένα προσωπικά και των συνεργατών μου ήταν το μετάλλιο και στις δύο αυτές διοργανώσεις. Δυστυχώς όμως σταθήκαμε άτυχοι στα χιαστί παιχνίδια και στις δύο διοργανώσεις και δεν μπορέσαμε να φτάσουμε στο μετάλλιο υλοποιώντας τον στόχο. Στον κρίσιμο προημιτελικό για την είσοδο στα ημιτελικά χάσαμε από την Ουγγαρία στα πέναλτι, ενώ στο Άλφεν, στο καλύτερο μας παιχνίδι στη διοργάνωση ηττηθήκαμε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ευρώπης Σερβία σε ένα πολύ ανταγωνιστικό παιχνίδι. Αυτό είναι το αρνητικό συναίσθημα. Το θετικό συναίσθημα και το παρήγορο είναι πως και οι δύο ομάδες πήγαν εξαιρετικά καλά και στα δύο πρωταθλήματα και τα παιδιά φρόντισαν για το καλύτερο δυνατό πλασάρισμα».

Στην συνέχεια, ο προπονητής αναφέρθηκε στην κούραση αλλά και στο γεγονός ότι είχε δυο ομάδες και δυο μεγάλες διοργανώσεις σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ο ίδιος δήλωσε: «Δύο στοιχεία μέτρησαν αρνητικά όχι μόνο για εμάς, αλλά και για τις υπόλοιπες Εθνικές ομάδες που είχαν αξιώσεις και στις δύο διοργανώσεις. Πρώτον οι διαφορετικοί κανονισμοί που ίσχυσαν στα δύο πρωταθλήματα. Τα παιδιά ταλαιπωρήθηκαν και κουράστηκαν. Επίσης μεγάλη κούραση ήταν το γεγονός ότι κάποιες Εθνικές ομάδες έφεραν τα παιδιά από την μία διοργάνωση στην άλλη. Εμείς είχαμε αρκετά παιδιά και καταλάβαμε την 5η θέση. Οι Κροάτες που ήταν πρωταγωνιστές (1η θέση) στο παγκόσμιο πρωτάθλημα πήραν την 6η θέση έχοντας αρκετούς παίκτες που έπαιξαν και στις δύο διοργανώσεις. Οι Ούγγροι από πρωταγωνιστές στο παγκόσμιο (3η θέση) κατέληξαν στην 7η θέση στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Άλφεν, ενώ οι Μαυροβούνιοι που κέρδισαν τις εντυπώσεις στο παγκόσμιο πρωτάθλημα των εφήβων (2η θέση), ήταν 9οι στο ευρωπαϊκό και χάνουν το παγκόσμιο πρωτάθλημα του χρόνου. Άρα βλέπετε οι ομάδες που μετέφεραν πολλά παιδιά από την μία διοργάνωση στην άλλη είχαν προβλήματα. Αυτά λοιπόν ήταν δύο σημαντικά προβλήματα που ταλάνισαν εμάς και κούρασαν και άλλες ομάδες με υψηλούς στόχους».

Έπειτα, ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου μίλησε για την συνέχεια των δύο ομάδων λέγοντας πως για τους εφήβους ακολουθεί το Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στην Μάλτα ενώ για τους νέους, το Παγκόσμιο πρωτάθλημα. Ο ίδιος τόνισε πως ο στόχος είναι ένα μετάλλιο και για τα δύο συγκροτήματα θεωρώντας πως αυτό είναι εφικτό. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός δεν παρέλειψε βέβαια να ευχαριστήσει και τον συνεργάτη του Νίκο Βενετόπουλο γα την πολύτιμη βοήθεια του.

Στο τέλος έκλεισε με έναν απολογισμό για το 2016. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Θεωρώ πως η χρονιά κλείνει με θετικό πρόσημο. Ξεπέρασαν εαυτούς οι Εθνικές μας ομάδες και πέτυχαν ιστορικά πλασαρίσματα. Έγινε μια πολύ οργανωμένη δουλειά παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του υγρού στίβου και η Ομοσπονδία. Υπάρχουν κλειστά κολυμβητήρια και περιορισμένα κίνητρα στους αθλητές. Η ΚΟΕ παρείχε κάθε βοήθεια στο μέτρο του δυνατού και έγινε η καλύτερη δυνατή προετοιμασία για τα εθνικά συγκροτήματα. Περνάμε δύσκολα χρόνια σαν Ελλάδα. Έχουμε όμως το γνώθι σαυτόν που μας βοηθάει στο να προχωρήσουμε και να καλυτερεύσουμε τα πράγματα στο μέλλον».

Επιμέλεια: Αργυρώ Φλώκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x