Επικαιρότητα

Χειρόφρενο στα μέσα μαζικής μεταφοράς

Απεργιακό διήμερο Τρίτη και Τετάρτη στις αστικές συγκοινωνίες της Αθήνας, προκαλεί προβλήματα στις μετακινήσεις του επιβατικού κοινού του Λεκανοπεδίου. Πορείες διαμαρτυρίας στο κέντρο της Αθήνας.

Σταμάτα-ξεκίνα! Διήμερο ταλαιπωρίας σήμερα και αύριο για τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου Αττικής, λόγω κινητοποιήσεων των εργαζόμενων σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια στην Αθήνα. Γενική απεργία της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη.

Συγκεκριμένα, από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης έχουν ακινητοποιηθεί τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός Σιδηρόδρομος, λόγω της στάσης εργασίας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σιδηροδρομικών (ΠΟΣ).
Οι εργαζόμενοι έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ώρα (09.00 π.μ.) έξω από το Συμβούλιο της Επικρατείας, όπου θα συζητηθεί η αίτηση ακύρωσης της μεταβίβασης των μετοχών της ΤΡΑΙΝΟΣΕ στο Ταμείο Αποκρατικοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ).
Έως τις 12 το μεσημέρι, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια του Μετρό από Δουκίσσης Πλακεντίας προς Αεροδρόμιο και αντίστροφα.

Απεργιακό πρόγραμμα Τετάρτης

Με … δόσεις αύριο –ημέρα απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ, οι μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς.
* Λεωφορεία : Ακινητοποιημένα 05.00 - 09.00 και 21.00 – 00.00
* Τρόλεϊ : 24ωρη
* Μετρό : ΚΑΝΟΝΙΚΑ
* Τραμ : ΚΑΝΟΝΙΚΑ
* Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος : ΚΑΝΟΝΙΚΑ

Προβλήματα αναμένεται να υπάρξουν στις πτήσεις της Τετάρτης, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας έχει εξαγγείλει τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως τις 15:00, ενώ η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Πολιτικής Αεροπορίας θα πραγματοποιήσει τετράωρη στάση από τις 12.00 έως τις 16.00.
Στην αυριανή 24ωρη απεργία θα συμμετάσχουν οι ναυτεργάτες, οι εργαζόμενοι στους Δήμους και οι καθηγητές.
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11:00 π.μ. στο Πεδίον του Άρεως.
Ξεχωριστή συγκέντρωση στις 10:30 π.μ. διοργανώνει το ΠΑΜΕ στην Ομόνοια.

Ανδρέας Μορφόπουλος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x