Europa League

«Χόρευε» ο Μέρτενς, σαρωτική η Γιουνγκ Μπόις

Χάρη στα δυο γκολ του Μέρτενς, η Νάπολι νίκησε τη Σπάρτα Πράγας 3-1 στο «Σαν Πάολο» και ξεκίνησε ιδανικά στον ένατο όμιλο του Europa League. Με 5-0 σάρωσε τη Σλόβαν Μπρατισλάβας η Γιουνγκ Μπόις.

Η Νάπολι επικράτησε σχετικά άνετα 3-1 της Σπάρτα Πράγας στο «Σαν Πάολο», στο πλαίσιο της πρεμιέρας του ένατου ομίλου του Europa League και ξεκίνησε ιδανικά την προσπάθεια πρόκρισης στους «32». Με εντυπωσιακό τρόπο νίκησε η Γιουνγκ Μπόις 5-0 τη Σλόβαν Μπρατισάβας στην Ελβετία και έδειξε ικανή για πρόκριση.

Νάπολι-Σπάρτα Πράγας 3-1

Οι Τσέχοι αιφνιδίασαν και κατάφεραν να προηγηθούν στο 14’ με 0-1, όταν ο Χουσμπάουερ βρέθηκε μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα πρώτα στο δοκάρι και μετά στα δίχτυα, την ώρα που το ματς ήταν μέτριο. Έτσι, οι «παρτενοπέι» αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά για να πιέσουν και κέρδισαν πέναλτι στο 23’, όταν ο Ναμοϊκέζου ανέτρεψε τον Καγιεχόν και ο Ιγκουαϊν ευστόχησε και ισοφάρισε. Μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου, οι Τσέχοι ήταν αυτοί που έχασαν δυο ευκαιρίες για να προηγηθούν.

Στη επανάληψη, οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά, όμως η Νάπολι ήταν αυτή που κατάφερε να προηγηθεί στο 51’, όταν ο Ιγκουαϊν έκανε μια προσπάθεια από τα δεξιά, γύρισε την μπάλα στον Μέρτενς και αυτός με κοντινό πλασέ έκανε το 2-1. Στη συνέχεια, οι παίκτες του Ράφα Μπενίτεθ έχασαν πολλές ευκαιρίες για να πετύχουν και τρίτο τέρμα και το κατάφεραν στο 81’ ξανά με τον Μέρτενς με σουτ μέσα από την περιοχή.

Γιουνγκ Μπόις-Σλόβαν 5-0

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν επιθετικά και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν και στο 5’ ο Λέκιακς μέσα από την περιοχή έκανε το 1-0. Στο πρώτο μισάωρο, δημιουργήθηκαν ευκαιρίες εκατέρωθεν και στο 29’ ο Στέφεν εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Τσίκος μέσα στην περιοχή και έκανε το 2-0. Στη συνέχεια, οι Σλοβάκοι αντέδρασαν και ανέλαβαν μια πρωτοβουλία, όμως δεν δημιούργησαν τη μεγάλη ευκαιρία μπροστά στην εστία του Μ’ Βόγκο.

Στην επανάληψη, η Σλόβαν μπήκε πιο δυνατά και δημιούργησε κάποιες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει. Όμως, ο νόμος του ποδοσφαίρου την τιμώρησε το 63’ και ο Νούτζολο συνδυάστηκε με τον Αφούμ και έκανε το 3-0. Οι Σλοβάκοι συνέχισαν να χάνουν ευκαιρίες και οι Ελβετοί να σκοράρουν στην απέναντι πλευρά και, έτσι, ο Νίκτσι στο 80’με ατομική προσπάθεια έκανε το 4-0. Στο 92’, ο Οαρό με σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.



Αναλυτικά, τα αποτελέσματα:

Νάπολι-Σπάρτα Πράγας 3-1
(23' πεν. Ιγκουαϊν, 51', 81' Μέρτενς-14' Χουσμπάουερ

Γιουνγκ Μπόις-Σλόβαν Μπρατ. 5-0
(5' Λέκιακς, 29' Στέφεν, 63' Νούτζολο, 80' Νίκτσι, 92' Οαρό)


Επόμενη αγωνιστική (2η Οκτωβρίου):

Σπάρτα Πράγας - Γιουνγκ Μπόις

Σλόβαν Μπρατισλάβας – Νάπολι


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x