Γενικά

Ιακώβου: «Τα νέα παιδιά θα πρέπει να μάθουν πως να σηκώνουν κιλά»

Έτοιμος για το πρώτο σεμινάριο της Ολυμπιακής άρσης βαρών είναι ο Χρήστος Ιακώβου.

Ο προπονητής των επιτυχιών θα μεταφέρει τις γνώσεις του σε όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά του αθλήματος. Μια εποχή, όπου η άρση βαρών βρίσκεται στο επίκεντρο και απασχολεί πολλούς νέους και νέες, μέσω και του power lifting, η ΕΟΑΒ οργάνωσε το σεμινάριο, που θα διεξαχθεί 4-22 Φεβρουαρίου.

Ο Χρήστος Ιακώβου αποκάλυψε τους λόγους που αποφάσισε να κάνει αυτό το σεμινάριο. «Ο λόγος είναι πως, μετά από είκοσι χρόνια ως αθλητής και δεκαεννέα σαν προπονητής, θέλω να μεταφέρω στους νέους την τεχνική της άρσης βαρών. Η άρση βαρών είναι ένα μέσα στη ζωή μας. Όλα τα παιδιά πλέον ασχολούνται με την άρση βαρών και θα πρέπει να ξέρουν πως να σηκώνουν κιλά για να μην τραυματιστούν. Έχω αποκτήσει μία εμπειρία σαράντα χρόνων και δεν θα την πάρω μαζί μου. Έχω τη δύναμη και τη θέληση να μεταφέρω τις γνώσεις μου».

Το σημαντικότερο θέμα του σεμιναρίου είναι ότι απευθύνεται και σε αθλητές-προπονητές και σε φίλους της άρσης βαρών, που είναι αρχάριοι, ενώ και όσοι ασχολούνται με το Power lifting, θα πρέπει να μάθουν να σηκώνουν σωστά τα κιλά. «Το 70% όσων ασχολούνται με το Power lifting, αφορά την άρση βαρών. Βλέπουμε και μαθαίνουμε ότι πολλά παιδιά τραυματίζονται στα γυμναστήρια. Για αυτό, το σεμινάριο θα βοηθήσει πάρα πολύ κόσμο. Όσοι σηκώνουν κιλά, θα πρέπει να το κάνουν σωστά για να μην τραυματιστούν. Το σεμινάριο αφορά τους αρχάριους και, στη συνέχεια, τους προπονημένους».

Για τη συμμετοχή του Πύρρου Δήμα στο σεμινάριο, ο Χρήστος Ιακώβου τόνισε πως: «Ο Πύρρος είναι ο αθλητής που θα μιλήσει στους προχωρημένους αθλητές, σ’ αυτούς που κάνουν πρωταθλητισμό. Έχει, άλλωστε, την εμπειρία να μιλήσει, καθώς είναι ο πιο επιτυχημένος αθλητής και μέλος της Dream Team».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x