Επικαιρότητα

Χριστουγεννιάτικο bazaar στις 26-27/11

Οι γιορτές πλησιάζουν και το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση για το 17ο Διεθνές Χριστουγεννιάτικο Bazaar

Η εκδήλωση είναι προγραμματισμένη για το Σάββατο 26 και την Κυριακή 27 Νοεμβρίου, από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Ο χώρος όπου θα φιλοξενηθεί το bazaar είναι το εκθεσιακό κέντρο Helexpo Palace, λεωφ. Κηφισίας 39, στο Μαρούσι. Για μια ακόμη φορά, στο bazaar του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» θα υπάρχει η πολύτιμη συμμετοχή πρεσβειών διαφόρων κρατών που συμπαρίστανται στην προσπάθεια. Μέσω των πρεσβειών κάθε επισκέπτης θα έχει τη μοναδική ευκαιρία να ταξιδέψει και να γνωρίσει τοπικές γεύσεις, μουσικές, ήθη και έθιμα από τις αντίστοιχες χώρες.

Σε έναν ειδικά διακοσμημένο χώρο μπορούν όλοι, μικροί και μεγάλοι, να κάνουν τα χριστουγεννιάτικα ψώνια, αγοράζοντας σπιτικά γλυκά, εορταστικά στολίδια, ρούχα, βιβλία, παιχνίδια, καθώς και λαχνούς για τα πλούσια δώρα που θα κληρωθούν.

Με αυτό τον τρόπο ενισχύεται το φιλανθρωπικό έργο του σωματείου «Οι Φίλοι του Παιδιού» και υποστηρίζεται η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού, στον οποίον φιλοξενούνται 30 παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών. Ιδιαίτερα την τρέχουσα περίοδο, το κάλεσμα «Γίνε κι εσύ Φίλος» που απευθύνουν οι «Φίλοι του Παιδιού» έχει ξεχωριστή σημασία, εφόσον οι ανάγκες των παιδιών που διαβιούν κάτω από πολύ δύσκολες συνθήκες δεν καλύπτονται παρά μόνο με τη δυναμική και έμπρακτη ενίσχυση των σκοπών του σωματείου.

Ποιοι είναι οι «Φίλοι»

Το Φιλανθρωπικό Σωματείο «Οι Φίλοι του Παιδιού» ιδρύθηκε πριν από 29 χρόνια στην Αθήνα και προσφέρει βοήθεια σε παιδιά άπορων και μονογονεϊκών οικογενειών.

Πρόκειται για άτομα που προέρχονται από περίπου 300 οικογένειες με πολύ σοβαρά ενδοοικογενειακά προβλήματα, οι οποίες αδυνατούν να παράσχουν ακόμη και τις στοιχειώδεις φροντίδες στα παιδιά τους. Και, δυστυχώς, ταυτόχρονα αντιμετωπίζουν έντονα οικονομικά, κοινωνικά και ψυχολογικά προβλήματα.

Για τον λόγο αυτό το σωματείο καλύπτει σε εβδομαδιαία βάση τις βασικές ανάγκες των συγκεκριμένων παιδιών, προσφέροντας τρόφιμα, ρουχισμό, είδη ατομικής υγιεινής, καθαριότητας κ.ά.

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x