Τένις

Χρόνια πολλά στο «βασιλιά» του χώματος Ναδάλ!

Σαν σήμερα πριν από 30 χρόνια γεννήθηκε ένας από τους μεγαλύτερους και πολύ αγαπημένους τενίστες όλων των εποχών και «αυτοκράτορας» της χωμάτινης επιφάνειας, o Ράφαελ Ναδάλ.

Μετά την απόσυρση του στον τρίτο γύρο του Roland Garros, λόγω του προβλήματος στον αριστερό καρπό, ο Ράφα Ναδάλ θα ήθελε να γιορτάσει τα γενέθλια του, στην αγαπημένη του επιφάνεια, στην οποία είναι «βασιλιάς», όμως δεν μπορεί.

Σήμερα αν είχε συνεχίσει την εξαιρετική του πορεία στο παριζιάνικο major, θα έπαιζε με το Νο.1 του κόσμου Νόβακ Τζόκοβιτς και θα συνδύαζε τα γενέθλια του με ένα μεγάλης σημασίας παιχνίδι.Ο Ράφα και ο Ρότζερ Φέντερερ είναι κορυφαίοι τενίστες εδώ και χρόνια. Πολύ καλοί φίλοι, οι οποίοι μας έχουν χαρίσει απίστευτα παιχνίδια μεταξύ τους. Ο σεβασμός και το κύρος που έχουν οι δυο τους, αυτόματα τους κάνει Νο.1 στις καρδιές μας!

Ο Ναδάλ έχει τεράστια καριέρα στο τένις και τα επιτεύγματα του είναι αξιοθαύμαστα.

inner

Λοιπόν έχουμε και λέμε…

Ο Ισπανός έχει κερδίσει οχτώ φορές το Γαλλικό Όπεν, δύο το Γουίμπλεντον, δύο το Αμερικάνικο Όπεν, μία φορά το Αυστραλιανό Όπεν, ένα χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο, 28 Masters τίτλους και τέσσερις τίτλους στο Davis Cup. Έχει 65 τίτλους καριέρας, από τους οποίους 49 στο χώμα, 16 σε σκληρή επιφάνεια και 4 στο γρασίδι.

Παρόλα αυτά τα media, οι αναλυτές τένις, πρώην παίκτες και ειδικά φαν του Ρότζερ Φέντερερ δεν έχουν σταματήσει να λένε για το σώμα του Ναδάλ το οποίο συνεχίζει να ανταπεξέρχεται περισσότερο από το αναμενόταν . Με τα χρόνια έχει γίνει πηγή για ανέκδοτα και ένα παράδειγμα για το χειρότερο που μπορεί να συμβεί σε έναν αθλητή.

Πριν τρία χρόνια, η New York Times είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο το οποίο εξέταζε την πίεση που ασκείται στον τένοντα του.



Ο Ισπανός «αυτοκράτορας» του χώματος, είπε προχθές πως δεν θα συμμετάσχει στο τουρνουά προετοιμασίας πριν το Γουίμπλεντον, το Queen's Championships, θέλοντας να μη ρισκάρει τη συμμετοχή του στο τρίτο Grand Slam της σεζόν, η οποία δυστυχώς δεν είναι σίγουρη.

Ο «Ράφα» έγινε επαγγελματίας παίκτης στα 15 του χρόνια, έχοντας χαρίσει πολλές όμορφες στιγμές, καθώς και ψυχαγωγία στους φαν του, το μισό μέρος της ζωής του. Αν αποσυρόταν σήμερα, θα ήταν ακόμα ένας απ' τους καλύτερους αθλητές όλων των εποχών. Είτε κερδίσει άλλο ένα Grand Slam, είτε όχι, μας έχει «χορτάσει» με τα τόσα επιτεύγματα του.

Επιμέλεια: Εμμανουέλα Μαρινήτση

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x