Γενικά

Χρυσά μετάλλια και πανελλήνιο ρεκόρ για Στεφανουδάκη

Δύο χρυσά μετάλλια και ένα πανελλήνιο ρεκόρ ήταν ο απολογισμός για τον Μανώλη Στεφανουδάκη στο Γκραν Πρι στίβου (IPC Athletics Grand Prix) της Τύνιδας.

Ο «χάλκινος» Παραολυμπιονίκης του Λονδίνου, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν στην πρωτεύουσα της Τυνησίας, αλλά και τον κακό οργανωτικό προγραμματισμό, πρώτευσε τόσο στη σφαιροβολία, όσο και στον ακοντισμό κατηγορίας F54.

Η επίδοσή του στον ακοντισμό ήταν 29.12, κάτι που ισοδυναμεί με νέο πανελλήνιο ρεκόρ, ενώ «εξαργυρώθηκε» και με το χρυσό μετάλλιο του αγωνίσματος. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος με 28.28 από τις 28 Μαΐου 2011 στην Αθήνα. Όσον αφορά στη σφαιροβολία, κατέκτησε την πρώτη θέση με καλύτερη βολή στα 8.37.

«Η επίδοσή μου στον ακοντισμό ήταν μια τεράστια έκπληξη ακόμα και για μένα. Με αυτή τη βολή καταρρίπτω το προηγούμενο πανελλήνιο ρεκόρ και βρίσκομαι περίπου 80 εκατοστά κάτω από το παγκόσμιο ρεκόρ. Τα μετάλλια αυτά θα ήθελα να τα αφιερώσω στην πατρίδα μου, στην κορούλα μου και στην Παναγιά, αλλά και σε όλους όσοι με στηρίζουν με κάθε τρόπο», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο ίδιος ο Στεφανουδάκης με την ολοκλήρωση των αγωνιστικών του υποχρεώσεων στο Γκραν Πρι.

Στα ημιτελικά οι ελληνικές ρακέτες με νίκη θρίλερ επί του Ισραήλ

Απέκλεισε το Νο 1 του ταμπλό και πλέον βρίσκεται μια "ανάσα" από την κατάκτηση του ενός από τα δύο «εισιτήρια» που οδηγούν στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ο λόγος για την Εθνική ομάδα τένις με αμαξίδιο των ανδρών, η οποία, όπως και το 2013, έτσι και τώρα, επικράτησε 2-1 του Ισραήλ για τα προκριματικά της διοργάνωσης που φιλοξενείται στην Αττάλεια, κατέκτησε την πρώτη θέση στον όμιλό της και πλέον περιμένει να μάθει την ομάδα που θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά, με την Κροατία να είναι ο πιθανότερος αντίπαλος.

Η ομάδα του Γιώργου Κόντου έκαμψε στο τάι μπρέικ του διπλού την αντίσταση των Ισραηλινών και έγινε η πρώτη που πανηγύρισε την πρόκριση στην τετράδα της διοργάνωσης. Στα μονά, ο Γιώργος Λαζαρίδης ηττήθηκε 6-2, 6-2 από τον Αμίρ Λεβί, ο Στέφανος Διαμαντής νίκησε 6-2, 6-1 τον Ανταμ Μπερντιτσέσκι, ενώ στο διπλό οι Λαζαρίδης/Διαμαντής νίκησαν τους Λεβί/Ασαάφ Στοκόλ με 7-6(6), 5-7 (10-5).

«Η ομάδα μας είχε να αντιμετωπίσει το Νο 1 των προκριματικών, οπότε για εμάς ήταν μια πρόκληση. Την περασμένη εβδομάδα στο Ισραήλ, αντιμετώπισα στον τελικό το Νο 1 των Ισραηλινών από τον οποίο έχασα 7-5, 6-2, οπότε είχα μια καλή ευκαιρία για ρεβάνς. Έπαιξα σωστά και νίκησα 6-2, 6-1. Στο διπλό με τον Λαζαρίδη, νιώθαμε σίγουροι και, παρά το γεγονός ότι δεν παίξαμε τόσο καλό όσο θα θέλαμε, κερδίσαμε το τρίτο σετ. Τώρα θα ξεκουραστούμε, θα προπονηθούμε και θα περιμένουμε να μάθουμε τον αντίπαλό μας στα ημιτελικά», τόνισε ο Διαμαντής με δηλώσεις του στο επίσημο site της ITF.

«Είμαι πολύ χαρούμενος που νικήσαμε στο τάι μπρέικ το Ισραήλ και καταφέραμε να βρεθούμε στα ημιτελικά. Στο μονό δεν απέδωσα τα αναμενόμενα, αλλά ο Διαμαντής κατάφερε να ισοφαρίσει, γεγονός που μας έδωσε τη δυνατότητα να επανορθώσουμε στο διπλό. Κάτι που έγινε», τόνισε, από την πλευρά του ο Γιώργος Λαζαρίδης, ενώ ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιώργος Κόντος τόνισε ότι: «Οι παίκτες μου αγωνίστηκαν με τον καλύτερο τρόπο και εκμεταλλεύτηκαν άψογα την ευκαιρία που τους παρουσιάστηκε. Είμαι χαρούμενος που η ομάδα θα είναι παρούσα στα ημιτελικά».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x