Κολύμβηση

'Χρυσός' ο Κωστάκης, χάλκινο για Τσαπατάκη

Τέσσερα έγιναν τα μετάλλια της ελληνικής κολύμβησης στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΑΜΕΑ του Μόντρεαλ. Ο Κωστάκης βρέθηκε στην κορυφή των 50μ. πρόσθιο, ενώ ο Τσαπατάκης ήταν τρίτος στα 100μ. πρόσθιο.

Το πρώτο της χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κολύμβησης «Μόντρεαλ 2013» πανηγυρίζει εδώ και λίγη ώρα η Ελλάδα. Ο Γιάννης Κωστάκης, μετά την τρίτη θέση που κατέκτησε την Τρίτη στα 200μ. ελεύθερο, την Τετάρτη έκανε επίδειξη δύναμης και έφτασε με σχετική άνεση στην πρώτη θέση των 50μ. πρόσθιο κατηγορίας SB2. Ο κολυμβητής των Αετών κάλυψε την απόσταση σε 58.56, που, εκτός από την πρωτιά στον τελικό του αγωνίσματος, του χάρισε και ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε ο ίδιος από τον περασμένο Ιούνιο, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του ΟΑΚΑ, με 59.91.

Ο "χάλκινος" Παραολυμπιονίκης της Αθήνας, που θα συμμετάσχει σε ακόμη τρία αγωνίσματα στη διοργάνωση του Μόντρεαλ, είδε τον Μεξικανό Αρνούλφο Καστορένα να τερματίζει στη δεύτερη θέση με 1:02.04 και τον Ουκρανό Ντμίτρο Βινοχράντετς να κατακτά την τρίτη θέση με 1:02.08.

Να σημειωθεί ότι ο Κωστάκης, σύμφωνα με τη δήλωση συμμετοχής, είχε τον τρίτο καλύτερο χρόνο του τελικού, αφού τόσο ο Καστορένα, όσο και ο Βινοχράντετς είχαν επιδόσεις κάτω από 59'' (58.21 και 58.51 αντίστοιχα). Ο Έλληνας κολυμβητής ήταν αυτός που χαμογέλασε, όμως στο τέλος, κατακτώντας την κορυφή του αγωνίσματος.

Το φράγμα του 1:40 στον τελικό των 100μ. πρόσθιο SB4 «έσπασε» στο Μόντρεαλ ο Αντώνης Τσαπατάκης. Ο κολυμβητής της Μεγαλονήσου είχε επίδοση 1:37.82 που, εκτός από ένα νέο πανελλήνιο ρεκόρ, του χάρισε και το χάλκινο μετάλλιο στο αγώνισμα. Ο Τσαπατάκης, που πάλεψε μέχρι το τέλος ακόμη και για την πρώτη θέση, ήταν ο κάτοχος και του προηγούμενου πανελλήνιου ρεκόρ, με 1:40.79 από τις 29 Ιουνίου 2012 στη Γερμανία.

Ο 25χρονος κολυμβητής, γύρισε δεύτερος στο πρώτο 50άρι (45.62), όμως στα τελευταία μέτρα της κούρσας είδε τον Ισπανό Ρικάρντο Τεν να του «κλέβει» τη δεύτερη θέση με διαφορά μερικών εκατοστών (1:37.47). Το χρυσό μετάλλιο, το πρώτο της Κολομβίας σε αυτό το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, κατέκτησε ο Μόισες Φουέντες Γκαρσία με επίδοση 1:36.91.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x