Γενικά

«Χρυσός» ο Τσεκερίδης

Με το χρυσό μετάλλιο στις αποσκευές του επιστρέφει από τη Φινλανδία ο Δημήτρης Τσεκερίδης.

Ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε στην κατηγορία των 85 κιλών ελληνορωμαϊκής πάλης σε διεθνές τουρνουά και έδειξε ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο αθλητής του ΠΑΟΚ έχασε μόλις ένα σημείο στους αγώνες του και, σε συνδυασμό ότι ήταν ο πρώτος του επίσημος αγώνας, δείχνει ότι έχει βάλει γερές βάσεις για το 2017.

Στην πορεία του για τον τελικό, νίκησε αρχικά με 4-1 τον Ρώσο Κουνιάσεφ και, στη συνέχεια, τον Λιθουανό Ματουσεβίτσιους με τεχνική πτώση 10-0. Στον αγώνα για το χρυσό μετάλλιο, ο Τσεκερίδης ήταν και πάλι εξαιρετικός κι επικράτησε με 8-0 του «οικοδεσπότη» Λίκανεν.

Στην ίδια διοργάνωση, ο Νίκος Βάρκας στα 80 κιλά άγγιξε το χάλκινο μετάλλιο, αλλά ηττήθηκε στις λεπτομέρειες με 2-1 από τον Φινλανδό Ούκολα και περιορίστηκε στην πέμπτη θέση. Ο Έλληνας πρωταθλητής είχε επικρατήσει με 9-2 του Αμπουλκάεφ από το Τατζικιστάν κι έχασε με 8-0 από τον Ρώσο Κομάροφ.

Πέμπτος αναδείχτηκε κι ο Γιώργος Πρεβολαράκης στην κατηγορία των 75 κιλών. Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε από τον Φινλανδό Ερκολα με 8-0, ενώ κέρδισε τον Λιθουανό Σινκεβίτσιους με 12-4. Για το χάλκινο μετάλλιο, αντιμετώπισε τον, επίσης, Λιθουανό Γκαλκίνας κι έχασε με 8-0.

Στη Φινλανδία, ταξίδεψε και ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Παναγιώτης Χεριστανίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x