Την εξαίρεση από την αύξηση των διοδίων όσων διαθέτουν εξοχική κατοικία στον Ωρωπό και στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας και Ανατολικής Αττικής, τόνισε την Τρίτη ο Υπουργός Υποδομών, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.
Όπως ανέφερε ο υπουργός, «απαραίτητη προϋπόθεση για την εξαίρεση στην τιμή των διοδίων, είναι οι ιδιοκτήτες να πάρουν βεβαιώσεις από τους δήμους και τη ΔΕΗ που να αποδεικνύουν τη σχέση τους με την περιοχή».
Ο κ. Χρυσοχοΐδης τόνισε πως οι αυξήσεις στα διόδια, προβλέπονταν από την αρχική σύμβαση του 2007, όμως υπάρχουν και οι περιπτώσεις που καθυστέρησαν να επιβληθούν όπως στις Αφίδνες.
Ο υπουργός συνέχισε, αποδίδοντας ευθύνες στους παράγοντες του δήμου Ωρωπού, λέγοντας, ότι αντί να δώσουν τις βεβαιώσεις στους δημότες για να μην πληρώνουν τα αυξημένα διόδια, ξεσηκώνουν τον κόσμο σε κινητοποιήσεις.
Ωστόσο, ο υπουργός παραδέχτηκε ότι πράγματι το κόστος κατασκευής των αυτοκινητόδρομων είναι υψηλό, όμως -όπως είπε- δεν υπάρχει κάποια άλλη εναλλακτική λύση.
Οι διερχόμενοι χρήστες των αυτοκινητόδρομων θα πρέπει να καταβάλουν κάποιο αντίτιμο και όχι η χρηματοδότηση να γίνεται από τα ταμεία του κράτους, διότι μετά θα αναπόφευκτες οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις.
Ο υπουργός κατέληξε, τονίζοντας ότι το κόστος κατασκευής ανά χιλιόμετρο είναι φθηνότερο κατά 25% στην Ελλάδα, συγκριτικά με την υπόλοιπη Ευρώπη.
Συνέδεσε, τέλος, την κατασκευή νέων σταθμών με τη δημιουργία θέσεων εργασίας και διερωτήθηκε : «Θέλουμε ανάπτυξη ή όχι;…».
Επιμέλεια: Τέτα Πατουχέα
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






