Επικαιρότητα

Χτίζει «προφίλ» και συμμαχίες ο Μητσοτάκης με φόντο το Brexit

Ο τριπλός στόχος των επαφών του προέδρου της ΝΔ

Ένας νέος κύκλος ευρωπαϊκού tour ξεκινά αυτή την εβδομάδα για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Η σημασία των επαφών που θα έχει ο επικεφαλής της ΝΔ αναβαθμίζεται de facto από το γεγονός ότι θα γίνουν στον απόηχο του Brexit και των αχαρτογράφητων νερών στα οποία εκτιμά η αξιωματική αντιπολίτευση ότι εισέρχεται το ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Ο κ. Μητσοτάκης ουσιαστικά ετοιμάζεται για το νέο γύρο επαφών με τριπλό στόχο. Αρχικά να ενισχύσει το ηγετικό προφίλ του μέσα από ισχυρότερες ευρωπαϊκές συμμαχίες, διεμβολίζοντας ταυτόχρονα της σχέσεις της κυβέρνησης Τσίπρα με τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και κυρίως το Βερολίνο. Πέραν τούτου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα αναζητήσει συμμαχίες που θα στηρίξουν την εναλλακτική του πρόταση για ένα New Deal για την Ελλάδα, τη γνωστή «Νέα Συμφωνία Αλήθειας». Σε αυτό το μήκος κύματος αναμένεται να τονίσει ότι η ανάγκη για σημαντικές πρωτοβουλίες που θα ανακόψουν τις λαϊκιστικές φωνές στην Ευρώπη, όπως φάνηκε και στην περίπτωση του βρετανικού δημοψηφίσματος, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την πρόταση για διαφορετικό μείγμα πολιτικής στην περίπτωση της Ελλάδας.

Σε αυτό το πλαίσιο, επόμενος σταθμός του ευρωπαϊκού tour του Κυριάκου Μητσοτάκη θα είναι οι Βρυξέλλες στις 28 Ιουνίου, για τις οποίες είναι προγραμματισμένη η συνεδρίαση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Σε εκδήλωση της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να παραθέσει αναλυτικά την κατατεθείσα πρόταση για μείωση της πρόβλεψης για πρωτογενή πλεονάσματα στο 2% και διαρκείς ρυθμούς ανάπτυξης στο 4% για μία πενταετία, με στόχο μέσα από το διαφορετικό μείγμα πολιτικής με σταδιακή μείωση των φορολογικών συντελεστών την προσέλκυση επενδύσεων και την ανάσχεση της ανεργίας.

Πέραν τούτων, ο κ. Μητσοτάκης θα έχει την ευκαιρία να παραθέσει στους ομογάλακτούς του τις προτάσεις του για τα εργασιακά, τα οποία θα βρεθούν στο επίκεντρο της δεύτερης αξιολόγησης.

Πηγή: newsbeast.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x