Επικαιρότητα

Ντάισελμπλουμ: Το «όχι» δεν είναι βάση διαπραγμάτευσης

Χωρίς αποτελέσματα η τηλεδιάσκεψη των ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης που διήρκεσε μια ώρα. Βαρύς υπαινιγμός του προέδρου του Eurogroup.

Σε ναυάγιο, όπως αναμενόταν, οδηγήθηκε και η σημερινή τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για την χώρα μας, η οποία διήρκεσε μόλις μία ώρα. Η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης ολοκληρώθηκε στις 19.30 το απόγευμα της Τετάρτης και σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Ευκλείδη Τσακαλώτο, δεν θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του Eurogroup πριν το δημοψήφισμα της Κυριακής.

Με μια βαρυσήμαντη παρέμβαση, ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ ξεκαθάρισε ότι η προτροπή της ελληνικής κυβέρνησης για «όχι» στο δημοψήφισμα δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συνομιλίες υπαινισσόμενος οτι σε περίπτωση που απορριφθεί η προτεινόμενη από τους δανειστές συμφωνία δεν υπάρχει βάση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων.

«Δεδομένης της τωρινής πολιτικής κατάστασης, το δημοψήφισμα και η προτροπή της κυβέρνησης για "όχι" δεν αποτελούν βάση για περαιτέρω συνομιλίες, απλώς περιμένουμε μέχρι την Κυριακή», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ.



Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι δεν μπορούν να υπάρξουν περαιτέρω συζητήσεις με την Ελλάδα μέχρι το δημοψήφισμα της Κυριακής.

«Είχαμε τηλεδιάσκεψη του Eurogroup για να συζητήσουμε δύο επιστολές που λάβαμε από τον έλληνα πρωθυπουργού. Επίσης συζητήσαμε για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα», δήλωσε ο κ. Ντάισελμπλουμ μετά το πέρας της τηλεδιάσκεψης.

«Η κύρια απόφαση ήταν ότι δεδομένης της πολιτικής κατάστασης, της απόρριψης των προηγούμενων προτάσεων, του δημοψηφίσματος που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή και της πρότασης της ελληνικής κυβέρνησης υπέρ του “όχι”, δεν βλέπουμε να υπάρχει έδαφος για επιπλέον συνομιλίες σε αυτό το σημείο», δήλωσε και υπογράμμισε πως «δεν θα υπάρξουν περαιτέρω συνομιλίες τις επόμενες μέρες, ούτε σε επίπεδο Eurogroup, ούτε μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των θεσμών πάνω σε προτάσεις για οικονομικές συμφωνίες».

«Απλά θα περιμένουμε τώρα το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος της Κυριακής και θα λάβουμε υπόψη μας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος», τόνισε.

«Λυπάμαι πολύ γι’ αυτήν την κατάσταση δεδομένης της ισχυρής βούλησης του ελληνικού λαού να αποτελούν μέλος της Ευρώπης και την υπόλοιπης Ευρωζώνης, στην οποία τους υποστηρίζουμε απόλυτα», κατέληξε.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x